SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Wyszukiwarka

Znalezione pod frazą:

wieprzowina redukcja

  • [...] piekarskie, orzechy włoskie, ziemniaki, kasza gryczana, brukselka, czosnek, banany, wołowina, baranina, szynka, dorsz, buraki, sandacz, pieczarka, grejpfrut, makrela, wieprzowina, marchewka, chleb żytni, kasza jęczmienna, bób, gęś, śledź, szpinak, kalafior. Do dobrych źródeł tłuszczów zaliczamy oliwę z oliwek, olej rzepakowy, lniany, [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 4448 Data: 2021-08-14 10:25:30
  • Koenzym Q10 (CoQ10) to substancja, która jest niezbędna w komórkach dla produkcji energii. Jest również antyoksydantem, co oznacza, że chroni komórki przed uszkodzeniami spowodowanymi przez wolne rodniki, które mogą prowadzić do różnych chorób i starzenia się. Stany zapalne i stres oksydacyjny Kilka publikacji przeglądowych podsumowało również [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 662 Data: 2023-09-14 18:58:36
  • [...] duża ilość protein sprawi, że będę gruby? Nie. Białko jest fatalnym materiałem energetycznym, a jego nadmiar odchudza, nie tuczy! Uwaga: białka pochodzenia zwierzęcego (np. wieprzowina) bardzo często zawierają tłuszcz i na dodatek ludzie dodają kolejne tłuszcze w trakcie przygotowania pokarmu (np. obróbki termicznej). Dlatego czym innym jest [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 5126 Data: 2018-09-10 11:50:39
  • W Internecie, prasie oraz książkach spotkasz bardzo dużo wątpliwej jakości diet i metod treningowych. Niektóre są tak absurdalne, iż proszą się o słowo komentarza. Dlaczego nadal spotyka się podobne „wynalazki”? Po prostu większość odbiorców podobnych treści nie dysponuje odpowiednią wiedzą i krytycyzmem. Dodatkowo ludzie z reguły są leniwi, więc [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 6757 Data: 2017-05-03 10:14:45
  • Najlepsza dieta od dietetyka - na jakie diety lepiej uważać?

    Artykuł
    Dietetyka i zdrowe odżywianie

    Możesz skorzystać z porad trenera, dietetyka i nadal nie osiągać rezultatów sylwetkowych, wzrostu siły, mocy czy masy mięśniowej. Dlaczego tak się dzieje? W poniższym tekście odniosę się do często spotykanych kwestii pojawiających się w trakcie redukcji tkanki tłuszczowej.  Ze względów praktycznych na energię pochodzącą z protein trzeba patrzeć z [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 565 Data: 2023-03-17 08:59:10
  • [...] i ochrony zdrowia, niż w USA (ponad 327 mln w 2018 r.)! Najlepsze źródła protein Teoretycznie, doskonałym źródłem protein są czerwone mięsa, takie jak: wołowina, cielęcina, wieprzowina, jagnięcina, baranina, mięso konia i kozy. Niestety mięso czerwone zawiera żelazo hemowe, którego konsumpcję powiązano z rakiem oraz chorobami układu [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 8199 Data: 2019-10-03 08:21:28
  • Kiedy brać białko?

    Artykuł
    Dietetyka i zdrowe odżywianie

    Czy zastanawialiście się kiedyś, jaki jest najważniejszy element diety osoby trenującej? Pytając aktywne osoby, uzyskamy jednoznaczną odpowiedź, że jest to białko. Białko w organizmie człowieka odpowiada za szereg funkcji metabolicznych, jednocześnie dbając o to, by po treningu sprawnie przebiegała regeneracja i by nasze mięśnie skutecznie się [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 11357 Data: 2018-09-02 15:01:08
  • Wykorzystanie suplementacji, której celem jest wsparcie procesów odchudzania, jest bez wątpienia działaniem dużo bardziej skutecznym niż trzymanie się samej diety. Jeżeli zależy nam na redukcji wagi, to nie tylko wykorzystanie odpowiednio zaplanowanego treningu i jadłospisu będzie warunkowało poprawę naszego wyglądu, ale i odpowiednie zastosowanie [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 5991 Data: 2018-10-15 13:08:53
  • Zwiększenie ilości białka w diecie jest jedną z najprostszych modyfikacji sprzyjających pozbywaniu się tkanki tłuszczowej. Czy mamy dowody na to, iż tego rodzaju interwencja jest skuteczna? Tak, liczne, ponieważ w ostatnich kilkunastu latach przeprowadzono wiele takich eksperymentów.  Badanie naukowe - dodatek dla zaawansowanych czytelników  W [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 763 Data: 2023-06-05 07:01:10
  • Kalorie!!!!!!

    Temat
    Odżywianie i Odchudzanie

    [...] dla chorych organizmów. W diecie tej dozwolone jest mięso chude, a więc cielęcina, wołowina, konina, królik, ozory. Nie wolno podawać mięs tłustych, takich jak baranina, wieprzowina, a także dziczyzna, i pozostałych podrobów. Z mięsa sporządza się potrawy gotowane, duszone bez tłuszczu, smażone bez dodatku tłuszczu i pieczone w folii. Spośród [...]

    Odpowiedzi: 31 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2005-03-05 15:03:27 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • [...] masz braki - jedz różnorodnie, nie ograniczaj się do jednego źródła białka, czy węglowodanów Porcja Białka: - kotlet z ryby - tłustej, ptactwa, lub chudego mięsa (wołowina, wieprzowina baranina) wielkości dłoni, ok 150-200g owoców morza po obraniu. - kubek odtłuszczonego , mleka, jogurtu, kefiru, twarogu (nie częściej niż 2x dziennie) - cale [...]

    Odpowiedzi: 39 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2010-04-08 13:26:21 Szacuny postu: 5 (cały temat: 0)
  • [...] Janek powinien stosować: *ryby i owoce morza: dorsz, śledź ,łosoś, makrela, krewetki, małże- należy jeść i tłuste i chude ryby *jaja kurze * mięso : indyk, kurczak ,wieprzowina np. schab, szynka, karkówka , wołowina *twaróg - najlepiej jeść twaróg półtłusty , jest mniej przetworzony. TŁUSZCZE W okresie dojrzewania dochodzi do zmian [...]

    Odpowiedzi: 12 Ilość wyświetleń: 18975 Data: 2009-11-30 09:04:24 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • [ART] Dieta 90/10.

    Temat
    Odchudzanie i forma po męsku

    [...] owsianka, a pozostałe 10% frytki, chipsy i ciastka, a może być oparta zarazem na w miarę smacznych i jednocześnie wartościowych pokarmach potrawach (prosty przykład: wieprzowina z ziemniakami), których regularne spożywanie nie skutkuje postępującym wzrostem apetytu na śmieciowe jedzenie, którego późniejsze wprowadzanie do diety trzeba [...]

    Odpowiedzi: 23 Ilość wyświetleń: 13171 Data: 2013-12-05 15:18:00 Szacuny postu: 5 (cały temat: 0)
  • [...] od bardzo małych ilości węgli a, z czasem będę dokładał. I 9;00 Płatki owsiane – 60 g Białko WPI – 40 g II 11;00 Mięso 150 g (zamienne: ryba, pierś kurczaka, wołowina lub wieprzowina) Ryż 80 g (zamienne: makaron z pełnego ziarna ) Pomidor 150 g III 14;00 Mięso 150 g (zamienne: ryba, pierś kurczaka, wołowina lub wieprzowina) Ryż 80 g [...]

    Odpowiedzi: 45 Ilość wyświetleń: 13485 Data: 2015-08-17 22:17:01 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Redukcja

    Temat
    Odżywki i suplementy

    [...] i zsiadłe, mleko w proszku odtłuszczone, ser biały chudy 4. Jaja gotowane na miękko, w koszulkach, ścięte na parze, jaja sadzone, omlety 5. Mięso chude: wołowina, cielęcina, wieprzowina - w bardzo ograniczonej ilości, kurczaki; ryby chude: dorsz, leszcz, płastuga, sola 6. Wędliny chude: szynka, polędwica, kiełbasa chuda szynkowa, parówki z [...]

    Odpowiedzi: 9 Ilość wyświetleń: 3551 Data: 2006-07-24 12:08:37 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • [...] palce z hantlami w rękach 3x30 NOGI + BRZUCH Brzuch: podciąganie kolan w oparciu na łokciach 3x30 Martwy ciąg 3x25 A teraz jeszcze dieta: podstawa diety: • wołowina, wieprzowina (schab, polędwica) • pierś kurczaka + indyka • ryby (najlepiej – dorsz, śledź, łosoś) • kasze - tylko: komosa ryżowa, amarantus, kasza gryczana, kasza jaglana, [...]

    Odpowiedzi: 74 Ilość wyświetleń: 8594 Data: 2012-06-27 09:51:24 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • [...] na palce z hantlami w rękach 3x30 NOGI + BRZUCH Brzuch: podciąganie kolan w oparciu na łokciach 3x30 Martwy ciąg 3x25 A teraz jeszcze dieta: podstawa diety: • wołowina, wieprzowina (schab, polędwica) • pierś kurczaka + indyka • ryby (najlepiej – dorsz, śledź, łosoś) • kasze - tylko: komosa ryżowa, amarantus, kasza gryczana, kasza jaglana, [...]

    Odpowiedzi: 0 Ilość wyświetleń: 958 Data: 2012-06-26 20:34:19 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Odzywianie i suplementacja w sztukach walki by k3ho

    Temat
    Odżywianie i Odchudzanie

    [...] poza tym dostaraczymy w ten sposob roznych witamin, mineralow, aminokwasow, rodzajow tluszczy i antyoksydantow Zrodla bialka:Piersi z kurczaka/indyka, wolowina, (czasem wieprzowina)ryby morz polnocnych, tunczyka z puszki (duze kawalki w sosie wlasnym, nie czesciej jak 2 razy na tydzien)jaja cale, mleko, sery twarogowe, jogurty, kefiry, [...]

    Odpowiedzi: 167 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2006-05-08 23:48:29 Szacuny postu: 5 (cały temat: 0)
  • Wiele osób ćwiczących na siłowni za główny cel stawia sobie zbudowanie dużej masy mięśniowej. Zaczynają ćwiczyć z zamiarem zwiększenia wagi ciała i zyskania atletycznej budowy. W pierwszych fazach ćwiczenia rezultaty są wielce zadowalające- siła wraz ze wzrostem masy mięśni, idą bardzo szybko- takie są w końcu zalety początkowych miesięcy [...]

    Odpowiedzi: 53 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2005-01-06 18:28:59 Szacuny postu: 5 (cały temat: 0)
  • Dzień dobry Postanowiłam założyć ten temat, abyście pomogli mi rozwiać wszelkie wątpliwości dotyczące planu i treningu, który otrzymałam od trenera personalnego. Poniżej umieszczam wypełniona ankietę, plan żywieniowy i treningowy, który stosowałam od początku tego roku. ****DANE PODSTAWOWE*************************************** NICK: Ciri.. WIEK: [...]

    Odpowiedzi: 5 Ilość wyświetleń: 1591 Data: 2017-05-04 17:33:31 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)