[...] inne tłuszcze, którymi są zalane (dla poprawy walorów smakowych). Korzystne są pomidory, ale sytuacja zmienia się diametralnie, gdy są spożywane w postaci gęstego, tłustego sosu z makaronem i grubą warstwą wysokokalorycznego sera żółtego. Nie należy zapominać, iż kluczem do redukcji wagi jest podaż energii w diecie i aktywność fizyczna. Nic nie [...]
Papryka to jędrny, błyszczący i o specyficznym smaku owoc. Zaraz, zaraz… Jak to owoc? Przecież papryka to warzywo… To wcale nie błąd, ponieważ pod względem botanicznym papryka jest owocem (tak samo, jak ogórek, cukinia, awokado). Powstaje ona z kwiatu rośliny i zawiera w swoim wnętrzu nasiona. I to wystarczy, by uznać ją za owoc. Ostre odmiany [...]
Niekiedy stany chorobowe organizmu powiązane są z pewnymi ograniczeniami żywieniowymi. W zależności od choroby ograniczenia mogą dotyczyć spożycia białek, węglowodanów i tłuszczy, czy też specyficznych witamin i minerałów. Precle, paluszki, krakersy Gotowe przekąski, takie jak precle, paluszki i krakersy, zazwyczaj są źródłem pustych kalorii, [...]
[...] słodkim smaku, które w bardzo ciekawy sposób mogą urozmaicić naszą dietę i zaspokoić ochotę na słodkości. Właściwości SFD Dziko Słodki Sos produkt zawiera aż 500 g pysznego sosu w niskiej cenie dostępną mamy sporą gamę nowych smaków, wśród których wyróżnić możemy: Choco Almond, Cream Toffee, Cream Brulee, Pina Colada, Salted Caramel, Sweet [...]
Zbliżamy się do nowego roku, a wraz z nim przyjdą postanowienia, wyzwania, podejmowanie diety i treningów. Nowy rok - nowa ja. Jeśli podejdziesz do tematu z rozsądkiem, nie będzie w tego typu zmianach nic obciążającego, wręcz przeciwnie. Podpowiadamy, jakich błędów nie popełniać zaczynając dietę i treningi. Unikanie węglowodanów Z drugiej strony [...]
[...] mogą być małowartościowe. Najczęściej na etykietach można spotkać cukier i nie jest to subtelny dodatek, który jest na końcu listy, lecz często występuje jako 3-4 składnik sosu. Niestety taki produkt, nie jest najlepszą alternatywą dla duszonych warzyw z przyprawami, które miałyby stworzyć sos. Dlatego warto szukać produktów o przemyślanym i [...]
[...] komentarz niżej), 1 szklanka niskotłuszczowego mleka (uwaga: cup to może być szklanka, miseczka, garnuszek, filiżanka). Przekąska: 1/2 ogórka w plastrach, 2 łyżki stołowe sosu o niskiej zawartości tłuszczu. W innym miejscu Florian Munteanu twierdzi, iż w trakcie przygotowań do filmu „Creed II” jadł głównie kurczaka, ryż i warzywa. Dodawał [...]
[...] zmielone borowiki. Jeśli lubicie warto dodać natkę pietruszki. Na osobnej patelni rozgrzewamy 5 g oliwy, i smażymy krótko zamarynowane polędwiczki. Usmażone przekładamy do sosu i dusimy całość około 10 minut. Gotowe. Podane samodzielnie dadzą nam keto posiłek. Jeśli nie musicie się ograniczać, polędwiczki najlepiej smakują z makaronem. [...]
[...] Wszystko razem dusimy do momentu aż kurczak będzie gotowy. Przyprawiamy solą i pieprzem. Do ciągle duszącej się zawartości dodajemy mascarpone i 2 pełne łyżki tabasco lub sosu piripiri. Jeśli lubicie ostre można dodać więcej. Wszystko dokładnie mieszamy i dusimy jeszcze kilka minut. W tym czasie gotujemy makaron. Odcedzamy i od razu łączymy z [...]
Czego potrzebujemy: 500 g piersi z kurczaka 250 g szpinaku baby 60 g suszonych pomidorów 60 g surowego boczku 3 ząbki czosnku przyprawy - sól, pieprz, gałka muszkatołowa, papryka słodka łyżka oleju 50 g komosy ryżowej 100 g cukinii łyżeczka oleju Jak wykonać: Szpinak umyć i wrzucić na patelnię - dusić na wodzie którą puści. Doprawić solą, pieprzem [...]
[...] tj. ryż brązowy + pierś z kurczaka + brokuł \-) To niezaprzeczalnie można nazwać ‘czystym’ posiłkiem. Ale teraz, jeśli do tej potrawy dodamy odrobinę keczupu czy odrobinę sosu własnej lub nie własnej roboty – to nasz posiłek: ryż brązowy + pierś z kurczaka + brokuł + ketchup/sos (!) Już nie będzie czystym posiłkiem? ….hmmmmm O to chodzi, że [...]
DOŚĆ INTERESUJĄCE KWAS ASPARAGINOWY (40% Aspartamu ) Dr Russell L. Blaylock , profesor Neurochirurgii Medical University of Mississippi, opublikował ostatnio książkę, szczegółowo opisującą szkody powodowane przez spożywanie nadmiernych ilości kwasu asparaginowego pochodzącego z aspartamu. Blaylock odwołuje się do niemal 500 doniesień [...]
KWAS ASPARAGINOWY (40% Aspartamu ) Dr Russell L. Blaylock , profesor Neurochirurgii Medical University of Mississippi, opublikował ostatnio książkę, szczegółowo opisującą szkody powodowane przez spożywanie nadmiernych ilości kwasu asparaginowego pochodzącego z aspartamu. Blaylock odwołuje się do niemal 500 doniesień naukowych pokazujących jak [...]
[...] 3-4 litry wody - Nie pijemy żadnych napojów smakowych, jedynie na co możesz sobie pozwolić to cola 0, pepsi maks bez cukru Do każdego posiłku możesz dodać minimalną ilość sosu niskokalorycznego (ketchup, musztarda) w sensownej ilości 20-30 g jak lubisz ;) Warzywa dałem w ilości do 100 gram, i je dajemy raczej dla smaku, i dla objętości posiłku [...]
[...] na Wschodzie jako Aji-no-moto (czyli "istota smaku"). Dziś używa się glutaminianu na całym świecie jako popularnego dodatku do żywności, jest np. składnikiem zup instant, sosu sojowego, konserw rybnych. Jego rozpowszechnienie budzi jednak zaniepokojenie - nie jest jasne, czy spożywany w dużych ilościach jest bezpieczny dla człowieka. Ostatnio [...]
[...] smietany i musztarda, albo jogurt naturalny\kefir z pol lyzki musztardy i czosnkiem) (tu kalorycznie wychodzi roznie, ale ok 400 kcal z ryby\owocow morza plus maks 200 z sosu) 4 posilek (miedzy 19.00 a 20.00) puszka tunczyka albo makrela (z lyzka majonezu z omegami) albo losos wedzony (z sokiem z cytryny), do tego kalarepa, kawalek bialej [...]
[...] do gyrosa następnie dodajemy kilka ząbków czosnku i 2 cebule pokrojone i podsmażamy razem dodajemy 200 gram pieczarek pokrojonych i dalej podsmażamy i dolewamy sosu sojowego do smaku następnie podlewamy wodą i tak długo dusimy aż mięso zmięknie,w 100 ml wody rozrabiamy łyżkę skrobi ziemniaczanej i zagęszczamy mięso w małej ilości [...]
[...] będzie to drugi składnik Farszu 1 Pomidory Zalewamy wrzątkiem pomidory, ściągamy skórkę (po sparzeniu schodzi bardzo łatwo). Pomidory bez skórki dusimy w garnku do uzyskania sosu - składnik Farsz 2. Farsz - baza Na 1 cukinię: 500 g mięsa dusimy, po podduszeniu dorzucamy cebulę posiekaną (teraz można dodać w innych opcjach: starta marchew, [...]