Ja ogólnie mam taki nawyk że na jedną patelnie wrzucam mix warzyw mrożonych oraz jakeiś mieso surowe i bez żadnego tłusczzu na minimalnym ogniu pod przykrywka dusze a pod koniec ściągam pokrywke aby się nie zrobiła papka i lekko podsmazam na dobrej patelni i finalnie mega pyszne i ani grama fatu a jak chce w posiłku dac więcej fatu to dolewam [...]
ale jak ważysz surowe 100g to ważysz wtedy wode i to mięso, a po ugotowaniu jest to 80g w ktorym rzeczywiscie jest 21g białka a w tym przed ugotowaniem to nie ma 21g białka bo warzyłeś w większości wodę źle myślę?
[...] twarogiem, bananan tez zamienil bym na inne wegle, zwróciłes uwage na posiłek "po treningowy" ? piers gotowana 250g i 82g bialka - jezeli wybierasz mieso daj lepiej zawsze surowe, bo widzisz pozniej wychodza takie cuda ;-) ta piers gotowana ktora wrzuciłes do kalkulatora to waga juz po gotowaniu, surowa miała by z 400 g stad taka duza ilosc [...]
[...] mi co źle przeczytałem , ja zrozumiałem tak że aby zlikwidować drobnoustroje trzeba 100 stopni czyli trzeba mięso ugotować usmażyć upażyć upiec ugrilować....nie może być surowe i przyżądzone w miejszej temp, bo mogą przeżyć tak? to chyba jasne nie. interesuje mie tylko ile czasu mają być w tej temp. śmiertelnej? aż cała pow. mięsa sie [...]
Ja ogólnie mam taki nawyk że na jedną patelnie wrzucam mix warzyw mrożonych oraz jakeiś mieso surowe i bez żadnego tłusczzu na minimalnym ogniu pod przykrywka dusze a pod koniec ściągam pokrywke aby się nie zrobiła papka i lekko podsmazam na dobrej patelni i finalnie mega pyszne i ani grama fatu a jak chce w posiłku dac więcej fatu to dolewam [...]
[...] posiłki - nie wyobrazam sobie jedzenia makaronu z ryżem, Jedzenie powinno być smaczne. Poza tym wpisałęś jakieś kotlety sojowe (soja to GMO i wcale nie jest pożądana w diecie) i one żadnych wartości wg Ciebie nie mają. Ten kotlet, to też nie wiadomo co - wpisz mięso - jakiego użyłes, surowe, ważone przed obróbka i tłuszcz użyty do smażenia.
Dokładnie, mięso musi być poddane obróbce termicznej. Zaznaczyć warto, że dotyczy to mięsa zwierzęcego - drób, wołowina, wieprzowina.. Np. ryby surowe już można spożywać ;)
[...] oprócz ryzu istnieje ich jeszcze trochę. Zadbaj o tłuszcze zwierzęce, bo to nie jest tak, że oliwa to jedyny dobry tłuszcz. Poprawiając dietę wrzucaj do dziennika produkty surowe, przed obróbka, czyli mięso z piersi kurczaka, a nie gotowana pierś z kurczaka. no i warzywa, warzyw ma być duzo i różnorodne. Jedzenie na noc twarogu z oliwa nie ma [...]
[...] nózki, udka, ćwiartki pieczone i kiedyś każde pieczenie ważyłem przed i po i średni wynik oscylował w okolicy, że masa po obróbce termicznej jakim było pieczenie to 65% masy surowego, z tym że jeżeli chciałbyś być jeszcze bardziej precyzyjny i nadgorliwy, to należałoby zważyć takie upieczone udko przed zjedzeniem, po zjedzeniu odjąć masę tego co [...]
[...] ciecierzycy, fasoli typu jaś, łuskanego zielonego groszku albo grochu. Dodaj oliwę z oliwek do potraw na ciepło i olej rzepakowego do dań podawanych na zimno. Chleb. Sałata, surowe warzywa, owoce. jeden jogurt. jęsli jesz mięso lub rybę, zastąp warzywa strączkowe ryżem lub makaronem. Mój problem pojawia się tutaj gdyż chodzę do szkoły i w domu [...]
Witam Taka ilość węglowodanów rozłóż na dwa posiłki. W tym czasie spożyj też więcej białka zwierzęcego (biały twaróg albo chude mięso, albo odżywka białkowa). Jajko chcesz jeść jajka to surowe zastąp gotowanym. Pozdrawiam Piotr Folęga Zapraszamy do sklepu na http://www.sklep.sfd.pl
może nie chodziło o mięso surowe a raczej o nie-smazone czy nie takie z torebek co kupujesz w hipermarketach na przecenie to dla kosmonautow dobre hehe
będą ok, nie wiem co się przejmujesz tym gotowaniem twarogu, idąc tym tropem to mieso byś musiał nawet surowe jeść. https://www.sfd.pl/KLUSKI_TWAROGOWE-t507962.html https://www.sfd.pl/Leniwe_kluski_NO_CARB-t1139846.html
Im bardziej tłuste mięso, tym mniej białka. Podałeś wartości pieczonego udka z kaczki. Zapewne będzie ok 18% białka, 10% tłuszczów. Znaczy kcal, które podałem były przypisane do surowego udka. Czyli surowe udko z kaczki o wadze 250g (razem z kościami) będzie miało ok. 350kcal?