Ważę 59 kg przy wzroście 163 cm :/ I mam problem z tym ile mam spożywać białek i tłuszczy (i kcal), bo ww wiem, że mniej niż 20g. WW ZALECAMY SPOZYCIE PRZEZ PIERWSZE 2 TYGODNIE PONIZEJ 20-30G POZNIEJ JESLI DOBRZE SIE CZUJESZ TO ZOSTAJESZ NA TYM POZIOMIE, JESLI NIE DO KONCA TO ZWIEKSZASZ POWOLI, ALE GENERALNIE NIE WIECEJ NIZ 100G DZIENNIE BIALKA [...]
Przeczytajcie co pisze na opakowaniu, najczesciej jest napisane, ze do stosowania na zimno i smazenia ale krotkotrwalego. Do smazenia tluszcze nasycone typu olej kokosowy, palmowy, smalec. ______ Kawosz ____________________________ Kucharek w Jadlodalni Zajrzyj i moze cos dopisz: http://www.sfd.pl/topic.asp?topic_id=114662
Oleje, ciecze lub łatwo topliwe ciała stałe, nierozpuszczalne w wodzie. Oleje pochodzenia roślinnego (np. olej lniany, olej sojowy, olej konopny, olej makowy, olej rzepakowy, olej kukurydziany) są mieszaniną estrów gliceryny i kwasów tłuszczowych. Oliwa, olej oliwkowy, olej roślinny jadalny o bladożółtej barwie i specyficznym, łagodnym smaku i [...]
Oleje, ciecze lub łatwo topliwe ciała stałe, nierozpuszczalne w wodzie. Oleje pochodzenia roślinnego (np. olej lniany, olej sojowy, olej konopny, olej makowy, olej rzepakowy, olej kukurydziany) są mieszaniną estrów gliceryny i kwasów tłuszczowych. Oliwa, olej oliwkowy, olej roślinny jadalny o bladożółtej barwie i specyficznym, łagodnym smaku i [...]
Oleje, ciecze lub łatwo topliwe ciała stałe, nierozpuszczalne w wodzie. Oleje pochodzenia roślinnego (np. olej lniany, olej sojowy, olej konopny, olej makowy, olej rzepakowy, olej kukurydziany) są mieszaniną estrów gliceryny i kwasów tłuszczowych. Oliwa, olej oliwkowy, olej roślinny jadalny o bladożółtej barwie i specyficznym, łagodnym smaku i [...]
[...] sojowe moga powodowac niedobory wapnia i witaminy D, obydwa skladniki sa potrzebne dla zachowania zdrowych kosci. Wapn z rosolów na kosciach i witamina D z owoców morza, smalec i podroby chronia w krajach azjatyckich przed osteoporoza –nie przetwory sojowe. Mit: Nowoczesne przetwory sojowe chronia przed wieloma rodzajami nowotworów. [...]
ie wim dlaczego kupujecie jakies ziwne wynalazki :D dla mnie istanije tylko kilka rodzajow oleju :D z oliwke rybi albo tran kokosowy MCT koniec eksprymentow pokrywa all albo i wiecje smacznego aha i jeszce smalec do ew smazenia :D
[...] Orzechy: np. wloskie maja 11,5g weglowodanow(6,5 blonika) tak wiec zjedzenie np. 40g nie zaszkodzi Nie smaz na tym cudzie pelnym tluszczy trans,juz lepiej olej kokosowy,smalec lub slonina. Sery zolte jadlem jeszcze 2 miechy temu ale jest za duzo tl. nasyconych ,nie polecam serow zoltych wogole Oliwe mozna spozywac z salatkami warzywnymi jak [...]
jak jestesmy juz w tych tematach to sprawdzcie to co tu napisalem, czy dobrze mysle? do salatek oliwa z oliwek olej lniany do pieczenia olej kokosowy do smazenia maslo smalec na czym mozna jeszcze smazyc? na jakim tluszczu? Zmieniony przez - rysiek13 w dniu 2004-11-14 20:31:50
NIEPEWNY CO DO TLUSZCZY? Te tluszcze bogate w skladniki pokarmowe, odzywialy zdrowe populacje przez tysiace lat: Maslo Lój wolowy i barani Smalec Tluszcz kurzy, gesi i kaczy Oleje kokosowe, palmowe i sezamowe Olej z oliwek tloczony na zimno Olej lniany tloczony na zimno Oleje z ryb morskich Te nowo-wytworzone tluszcze powoduja nowotwory, [...]
[...] stałymi i takich też właściwości nabiera tłuszcz, w którym tych kwasów jest dużo. Stosunkowo dużo kwasów nasyconych zawierają tłuszcze pochodzenia zwierzęcego, np. smalec, masło, śmietana, ale występują one także w mniejszych ilościach w tłuszczach roślinnych, np. w oleju kokosowym ( śmietanka w proszku) i palmowym. Temperatura [...]
[...] zmiany miażdżycowe w naczyniach krwionośnych. Podobny wpływ wykazują kwasy tłuszczowe nasycone zawarte w pożywieniu, w którym głównym źródłem tłuszczu są tłuste mięsa, smalec, słonina, tłuste mleko i masło. W tych produktach jest natomiast niewiele kwasów tłuszczowych jedno- i wielonienasyconych, które dostarczają organizmowi człowieka [...]
[...] zmiany miażdżycowe w naczyniach krwionośnych. Podobny wpływ wykazują kwasy tłuszczowe nasycone zawarte w pożywieniu, w którym głównym źródłem tłuszczu są tłuste mięsa, smalec, słonina, tłuste mleko i masło. W tych produktach jest natomiast niewiele kwasów tłuszczowych jedno- i wielonienasyconych, które dostarczają organizmowi człowieka [...]