[...] Bias to Food Cues: A Double-Blind Randomized Controlled Trial in Healthy Adults https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/32125421/ Kikuko Amo i in. Effects of xylitol on metabolic parameters and visceral fat accumulation https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3128359/ http://www.wszechnica-zywieniowa.sggw.pl/Prezentacje/2014/slajdy_slodziki.pdf
Każdy z nas czasami ma ochotę na coś słodkiego. Jednak dobrze zdajemy sobie sprawę, że różnego rodzaju słodycze, słodkie przekąski czy inne tego typu produkty są mocno przetworzone i zawierają spore ilości cukrów, a nawet tłuszczów. Niestety spożywanie często tego typu produktów wiąże się z wpływem na naszą sylwetkę, a przede wszystkim zdrowie. U [...]
Witam wszystkich, nie wiem czy już był kiedyś taki temat poruszany czy też nie bo dawno nie śledziłem działów zamieszczanych tu na forum, ale ciekawi mnie jedna rzeczy z jaką się ostatnio spotkałem podczas rozmowy ze znajomymi. Otóż jeden ze znajomych zadał mi pytanie czy przy braniu suplementów kiedyś przyjrzałem się dokładnie składnikowi z czego [...]
[...] słodziki te pomagają zarówno kontrolować wagę jak i cukrzycę. 14 Dlaczego niektóre artykuły żywnościowe i napoje zawierają więcej niż jeden niskokaloryczny słodzik? Kazdy slodzik jest inny, ma wlasny smak i techniczne wlasciwosci. Slodziki mogą być używane samodzielnie lub w połączeniu ze sobą. Przetworzone polaczenia slodzikow tworzą większy [...]
Fruktoza - prosty cukier który możemy znależć w owocach, dodawany jest również jako słodzik ze względu na swoje wyjątkowe zdolności słodzące. Dawniej fruktoza przez wielu ekspertów była uznawana za bezpieczny cukier, nie mający tak negatywnego wpływu na zdrowie i sylwetkę jak gwałtownie pobudzająca wydzielanie insuliny glukoza. Dziś poglądy na [...]
[...] niż sacharydy takie jak sacharoza, glukoza czy fruktoza. Powyższe właściwości sprawiają, że uznawane są także za bardziej „dietetyczne” niż stołowy cukier. W krajach Unii Europejskiej, przemyśle spożywczym stosuje się następujące poliole: Przeczytaj całość na PoTreningu: http://potreningu.pl/articles/4443/slodziki-tucza-czy-pomagaja-schudnac
DOŚĆ INTERESUJĄCE KWAS ASPARAGINOWY (40% Aspartamu ) Dr Russell L. Blaylock , profesor Neurochirurgii Medical University of Mississippi, opublikował ostatnio książkę, szczegółowo opisującą szkody powodowane przez spożywanie nadmiernych ilości kwasu asparaginowego pochodzącego z aspartamu. Blaylock odwołuje się do niemal 500 doniesień [...]
KWAS ASPARAGINOWY (40% Aspartamu ) Dr Russell L. Blaylock , profesor Neurochirurgii Medical University of Mississippi, opublikował ostatnio książkę, szczegółowo opisującą szkody powodowane przez spożywanie nadmiernych ilości kwasu asparaginowego pochodzącego z aspartamu. Blaylock odwołuje się do niemal 500 doniesień naukowych pokazujących jak [...]
Witaj, jeśli chodzi o przemianę materii i wpływ na zdrowie, to z pewnością lepiej stosować umiarkowane ilości słodzików niż zwykły cukier czy inne równie kaloryczne jego zamienniki jak np. miód czy syropy. Słodzik o który pytasz jest dość popularny i z pewnością stosowany z umiarem nie odbije się negatywnie na Twojej przemianie materii. [...]
Nie do końca wiem co masz na myśli, pod stwierdzeniem, czy będzie dobry? Masz na myśli skład? Wpływ na zdrowie? Czy smak? Ten ostatni aspekt to już kwestia mocno indywidualna. Mi np. nie smakuje żaden słodzik. Jedynie erytrytol lub ksylitol. Każdy inny, jak stewia, aspartam, acesulfam, czy sukraloza jak dla mnie mają sztuczne, gorzkie smaki. Pod [...]
Witamina jest witamina z własnościami antyutleniacza, ważnymi dla ochrony oka i wzrostu kości; białko i synteza hormonu (zawierająca GH i testosteron); popiera konserwację tkanki. Pomaga zredukować podatność do infekcji. Podstawowy dla zdrowej skóry, dobrej krwi, wyskokowych kości i zębów, nerek, pęcherza, płuc i błon. # Acesulfame - K Sztuczny [...]
prosze bardzo ęęłęó # (Retinol) Witamina jest witamina z własnościami antyutleniacza, ważnymi dla ochrony oka i wzrostu kości; białko i synteza hormonu (zawierająca GH i testosteron); popiera konserwację tkanki. Pomaga zredukować podatność do infekcji. Podstawowy dla zdrowej skóry, dobrej krwi, wyskokowych kości i zębów, nerek, pęcherza, płuc i [...]
Witamina jest witamina z własnościami antyutleniacza, ważnymi dla ochrony oka i wzrostu kości; białko i synteza hormonu (zawierająca GH i testosteron); popiera konserwację tkanki. Pomaga zredukować podatność do infekcji. Podstawowy dla zdrowej skóry, dobrej krwi, wyskokowych kości i zębów, nerek, pęcherza, płuc i błon. # Acesulfame - K Sztuczny [...]
Ja nabiału nie spożywam tylko ze względu na retencję. Mam głęboko w dupie wpływ zarcia na zdrowie, większość ludzi je totalnie niezdrowo i poza jakimiś skrajnymi przypadkami nie narzeka na zdrowie. Dlatego ładuje słodzik kilogramami, kurczaki hodowane na sterydach tonami i jaja od ślepych kur hodowanych w klatkach kontenerami. Wdycham codziennie [...]
Mój komentarz: Co za dużo to nie zdrowo : D Do wszystkiego trzeba mieć umiar, aby nie przesadzić.. jak zauważycie jakieś niepokojące objawy może warto odstawić słodziki? i wtedy poczekać na reakcję.. aspartam Substytut cukru, aspartam, wywołuje wiele niepokojących zaburzeń, od zaników pamięci po nowotwory mózgu. Mimo to amerykański Urząd ds. [...]