1) a ten dobry olej lniany którycyh tłuszczy powinien mieć więcej a których mniej????? 2)oliwa z oliwek odpada do smażenia, lepszy będzie np. olej rzepakowy?? lub słoneczikowy?/
oliwa z oliwek zawiera inny rodzaj kwasów tłuszczowych niż Omega 3, dlatego warto uwzgledniać oba produkty w diecie. Jeżeli nie lubisz oliwy na surowo, można jej uzywać w krótkotrwałych zabiegach smażenia, lub jako dodatek do sałatek
Oliwa z oliwek, olej rzepakowy lub słonecznikowy. Jajecznica jest i tak tłusta na dobrej patelni po co Ci tluszcz? Zwłaszcza jak sie robi ja poprawnie czyli od zimmnej patelni, wtedy dla gładkości dodaj odrobinę mleka np. A co do kurczaka przecież taka pierś aby była soczysta to chwila smażenia jest. Możesz kupić termometr i zdziwisz sie jak [...]
[...] diecie/posiłku. Ilość tłuszczu wydobywająca się z produktu jest na tyle mała w celu nawilżenia patelni, że w zasadzie nie ma nic kalorii. Ewentualnie jakąś śladowa ilość. Poza tym dostępne są różne aromaty, takie jak: rzepakowy, oliwa z oliwek, maślany, chilli, czosnkowy, kokosowy. Fajnie mogą urozmaicić smakowitość posiłków w naszej diecie.
Jasne. Jaja kurze to produkt o wysokiej gęstości odżywczej zatem jak najbardziej zdadzą egzamin. Zadbaj również o dobrej jakości tłuszcz do smażenia np: olej kokokosowy, oliwa z oliwek, masło klarowane. Zmieniony przez - dudee w dniu 2017-02-15 16:34:50
[...] wymieszać z czosnkiem, solą i pieprzem, polać sałatkę, wymieszać i wstawić na 30 min. do lodówki. 5. SAŁATKA Z PORA I SELERA 2 nieduże selery, 1 por, sól, pieprz, ocet, oliwa Selery obrać, sparzyć wrzątkiem. Por przekroić na wzdłuż na pół, dokładnie umyć. Selery i pora poszatkować bardzo cienko, posolić, doprawić pieprzem, octem i oliwą. [...]
[...] pare przepisow z rybkami Wszystkie przepisy z mojego domowego archiwum Dorsz pieczony w folii Składniki: świeże śledzie, dorsz, halibut, karp lub pstrąg, sok z cytryny, oliwa, sól, świeżo zmielony pieprz. Sprawioną rybę natrzeć solą i sokiem z cytryny. Posmarować kawałki folii aluminiowej oliwą i na każdym położyć rybę. Zagiąć boki z obu [...]
"czym mozna zastapic oliwe z oliwek bo ona jest strasznie droga???" czym oliwa drozsza tym lepsza, extra vinergre. Nie warto kupować taniej oliwy. Oliwe mozesz zastąpić sensownie ( czyli tłuszcze omega). 1. Olej lniany lub nasiona lnu. 2. Tłuste ryby (sledź, makrela). 3. Słonecznik i orzechy. 4. Na pewno nie smalcem. ( chyba ze do [...]
[...] (210) i dzieki temu wiem ze moge uzywac jej jako dodatek do pieczonych potraw ponizej tej temperatury? (zaciekawilo mnie to w momencie gdy ktos dodal na forum przepis na LC ciasto gdzie dajemy duzo oliwy do ciasta i calosc pieczemy w 180 stopniach) mam rozumiec ze tutaj wszystko jest jak najbardziej w porzadku i oliwa nie traci nic z swojej mocy?
[...] więcej niż tradycyjne oleje nienasyconych kwasów tłuszczowych, które obniżają poziom cholesterolu we krwi. Przy wyborze oliwy z oliwek zwróć uwagę na informację, czy jest to oliwa z pierwszego czy z drugiego tłoczenia. Ta z pierwszego zawiera dużo błonnika i nadaje się do sałatek. Do smażenia używa się oliwy z drugiego tłoczenia. Pij [...]
A co z oliwa z pestek winogron bo znam ludzi ktorzy uzywaja jej do smazenia? Z pestek winogron to prawie same tłuszcze wielonienasycone. Jeszcze mam pytanie czy ten olej warto spożywać ze względu na zawarte w pestkach winogron antyoksydanty, czy występują one w oleju. Kolega zadał takie pytanie bodajże... w 2005 roku i chciałbym zasięgnąć [...]
No dobra zaczynamy od diety 1.Dieta Jeśli mieliście okazje widzieć moje wcześniejsze rozpiski z diety czy to masowej bądź na redukcji na pewno pamiętacie, że od zawsze unikałem tłuszczy. Mój organizm źle tolerował oliwę z oliwek czy też olej lniany dlatego pozostawałem przy tłuszczach z ryb,takich jak łosoś czy też masło orzechowe, żółtka jaj. W [...]
A ja tak subtelnie, jak to ja ;-) zapytam: a na co Ci to Super Body Active? I po co to z jajkami miksować? Ze się super body active nazywa nie oznacza, że jest super ;-) To produkt przetworzony, a my tu staramy sie jeść, to co naturalne. Jak widzę te Twoje jadłospisy, to wydaje mi się, że masz jakiś lęk przed zjedzeniem "normalnie" - jajecznicy z [...]
[...] jej skład wchodzą kwasy tłuszczowe jednonienasycone. Dostępna na rynku szeroka paleta jej rodzajów daje nam spore możliwości doboru do właściwego przygotowywania dań. I choć oliwa istnieje w naszym jadłospisie dopiero od niedawna, tak naprawdę robi karierę w naszych domowych kuchniach, to jednak z pewnością szybko doceniliśmy jej walory smakowe. [...]