[...] jakiegoś powodu, to nie pozostaje nic innego jak na oko odjąć około 30% masy wody. Oleje w sprayu do smażenia, czyli tzw. cooking spray mają tyle samo kalorii co tradycyjny olej. Kwestia tego, że na patelnię psikamy (a przynajmniej takie są założenia) tak niewielkie ilości, że nie wyjdzie z tego praktycznie nic. Skład w linku przedstawionym [...]
Oleje w sprayu do smażenia, czyli tzw. cooking spray mają tyle samo kalorii co tradycyjny olej. Kwestia tego, że na patelnię psikamy (a przynajmniej takie są założenia) tak niewielkie ilości, że nie wyjdzie z tego praktycznie nic. Skład w linku przedstawionym poniżej: https://sklep.sfd.pl/ALLNUTRITION_Cooking_Spray_Canola_Oil-opis38686.html [...]
Mam pytanie jak liczyć kalorie z smażonej piersi z kurczaka ? 220g piersi ma około 235kcal do tego olej na którym smażę jest w sprayu i tu pytanie czy taka pierś zmienia kaloryczność po usmażeniu czy pozostaje tyle ile było jak była surowa Zmieniony przez - w1iczek w dniu 2023-05-09 14:55:42
[...] produktów konwencjonalnych. Olej rzepakowy ma najwięcej wielonienasyconych kwasów tłuszczowych, natomiast oliwa jednonienasyconych kwasów tłuszczowych, z kolei olej kokosowy jest łatwostrawny i szybko przyswajany. Wersje smakowe nie zawierają soli ani wzmacniaczy smaku. Fani potraw wytrawnych zapewne częściej sięgać będą po wersje [...]
Istotna będzie kwesta tego, jaki jest to dokładnie produkt. Zdecydowanie nie należy wliczać słodzików. Nie mają one kalorii, więc nie ma co wliczać. Olej w sprayu dość trudno będzie wliczyć. Z reguły psikamy na patelnię około dwie sekundy, więc na oko będzie to 1-2 gramy tłuszczu. Czy jest sens to wliczać, to już kwestia indywidualna. Jak Tobie [...]
[...] produktem procesu ekstrakcji i tłoczenia. Pochodzą z nasion i orzechów, takich jak słonecznik, migdały, orzechy włoskie, oliwki, awokado, kokos i wiele innych. Każdy rodzaj oleju ma swój własny skład chemiczny, co oznacza, że niektóre oleje lepiej nadają się do sałatek, a inne do smażenia mięsa. Jedną z najważniejszych rzeczy, które należy [...]
ja do smażenia używam tłuszczy w sprayu, nie wyobrażam sobie gotowania bez puszki obok, masz teraz mnóstwo różnych rodzajów w postaci smaków, jak potrawa się do tego nadaje to na suchej patelni, a jak potrzeb trochę tłuszczu npormalnego do najlepiej do smażenia nadają się smalec, olej kokosowy, masło klarowane
[...] ją bardzo niewielką ilością tłuszczu i tyle. Mięso nie musi w nim pływać. Warto również zainwestować w dobrej jakości patelnię. Smażyć można jak najbardziej na smalcu, oleju kokosowym, maśle klarowanym, czy oliwie z oliwek. Sprawdzi się również olej do smażenia w sprayu, np. coś takiego jak w linku poniżej: [...]
[...] zaczynał się tak samo, na hura kupiony karnet, po kilku treningach już się odechciewało i kończyła się moja kariera na siłowni. W keto smażenie na smalcu/maśle klarowanym to jak najbardziej, a na niższych tłuszczach jak to robić? Zacząć stosować olej w sprayu, czy wystarczy ograniczyć tłuszcz w smażeniu/smarowanie pieczywa aby makro się zgadzało?
[...] znalazły się w sprzedaży bestsellery, czyli kremy z serii Nutlove oraz ciastka bez cukru Fitking Cookie. Z tego co kojarzę były też odżywki vegańskie, świetny ketchup, olej w sprayu do smażenia, itd. Z tego co widziałem, od dzisiaj w Lidlu - pojawia się jeszcze bogatsza oferta produktów bez cukru: [...]
Jak działa ten olej w sprayu względem zwykłego? Po prostu możecie mniej użyć na patelnie? Czy chodzi tylko o wygodę używania, że nic nie skapnie? zamiast lać np. 5g oleju i rozsmarowywać warstwę przyjmijmy na porzeby przykładu 0,5mm na patelni, to rozpylając ze sprayu masz ilość powiedzmy 1g i ładnie pokrytą całą powierzchnię patelni :-)
Jak działa ten olej w sprayu względem zwykłego? Po prostu możecie mniej użyć na patelnie? Czy chodzi tylko o wygodę używania, że nic nie skapnie? Dzięki kontroli nad dozownikiem używasz dokładnie takiej ilości, jakiej chcesz. To się przydaje zwłaszcza do sałatek- delikatnie spryskasz sobie wszystkie składniki, co bez sprayu byłoby niemożliwe.:-)
Jak działa ten olej w sprayu względem zwykłego? Po prostu możecie mniej użyć na patelnie? Czy chodzi tylko o wygodę używania, że nic nie skapnie? Chodzi o cieką warstwę na patelni
Jak ktos używa oleju w sprayu to Auchan fajna opcja 500ml za 14zl W skladzie olej rzepakowy i tluszcz kokosowy . Sa dwie opcje o zapachu masla i zwykla . Niemiecka jakosc ;-) bo sa tylko pozaklejane polskimi naklejkami napisy . /SFD/2021/11/2/a6fcd03375524cdda38a80de2c6641ea.jpg Zmieniony przez - rutkow w dniu 2021-11-02 22:07:10
Wiesz co, właśnie mam takie dni, że po prostu wychodzi mi nisko ok. 40g T, ale zazwyczaj około 1g na kg/mc + do tego dochodzi jakiś olej do smażenia itp ( choć staram się unikać tej metody obróbki ) + oliwa w sprayu.
[...] do smażenia. Ewentualnie jeżeli smażymy coś trudniejszego, np. omleta, to jak najbardziej warto wysmarować patelnie tłuszczem. Resztę tłuszczów spożyć na zimno. Najlepiej olej kokosowy, masło klarowane, czy smalec. Można również użyć oleje w sprayu do smażenia, np. coś takiego: [...]
stosuj oliwę w sprayu, całą popryskasz i nie martwisz się czy olej wszędzie dotarł https://www.sfd.pl/sklep/SFD_NUTRITION_Dzika_Oliwa_Extra_Virgin-opis38275.html Zmieniony przez - DJ_DoDo w dniu 2019-08-20 10:18:30
oliwa też może być, tylko krótkie smażenie. Na oleju można jak najbardziej, lepiej zakupić olej w sprayu a wtedy tłuszcz dostarczasz z innych źródeł niż "z patelni"