SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Wyszukiwarka

Znalezione pod frazą:

podwyzszone triglicerydy

  • masz racje na pewno ze słonecznikiem nie ma co przesadzać, szczególnie w dietach opartych na tłuszczach roślinnych, my stoimy po drugiej stronie, lasujemy tłuszcze zwierzęce Nie szkodzi, cholesterol sam w sobie nie jest niczym złym, a wręcz przeciwnie. Jego podwyższony generalnie poziom nic jeszcze nie oznacza, groźne sa podwyższone triglicerydy [...]

    Odpowiedzi: 91 Ilość wyświetleń: 7385 Data: 3/18/2011 7:02:10 PM Liczba szacunów: 0
  • Badania

    Post
    Doping
    PRO

    Tutaj masz kompletny zestaw badań . Hormony Estradiol Prolaktyna Testosteron Lh (hormon luteinizujqcy) FSH (hormon folikulotropowy) TSH (Hormon tyreotropowy) Jeżeli masz problemy z tarczycą, to należy również zbadać T3 oraz T4. Morfologia pełna Badanie biochemiczne krwi: Glukoza -jeżeli jest podwyższona, podczas cyklu poziom będzie większy [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 258 Data: 1/7/2021 3:59:15 PM Liczba szacunów: 1
  • 44 lata i testosteron

    Post
    Zdrowie i Uroda
    PRO

    Witam Jesteś już w takim wieku , gdzie warto zrobić sobie kompleksowy zestaw badań. Hormony Estradiol Prolaktyna Testosteron Lh (hormon luteinizujqcy) FSH (hormon folikulotropowy) TSH (Hormon tyreotropowy) Jeżeli masz problemy z tarczycq, to należy również zbadać T3 oraz T4. Morfologia pełna Badanie biochemiczne krwi: Glukoza -jeżeli jest [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 724 Data: 3/19/2021 2:47:16 PM Liczba szacunów: 0
  • Badania i zdrowie testosteron

    Post
    Zdrowie i Uroda
    PRO

    Tutaj masz kompleksowy zestaw badań . Estradiol Prolaktyna Testosteron Lh (hormon luteinizujqcy) FSH (hormon folikulotropowy) TSH (Hormon tyreotropowy) Jeżeli masz problemy z tarczycq, to należy również zbadać T3 oraz T4. Morfologia pełna Badanie biochemiczne krwi: Glukoza -jeżeli jest podwyższona, podczas cyklu poziom będzie większy [...]

    Odpowiedzi: 8 Ilość wyświetleń: 974 Data: 11/23/2020 9:23:05 PM Liczba szacunów: 0
  • Nadmierne chudnięcie bez przyczyny

    Post
    Zdrowie i Uroda
    PRO

    Tutaj masz kompleksowy zestaw do wykonania Hormony Estradiol Prolaktyna Testosteron Lh (hormon luteinizujqcy) FSH (hormon folikulotropowy) TSH (Hormon tyreotropowy) Jeżeli masz problemy z tarczyca, to należy również zbadać T3 oraz T4. Morfologia pełna Badanie biochemiczne krwi: Glukoza -jeżeli jest podwyższona, podczas cyklu poziom będzie [...]

    Odpowiedzi: 5 Ilość wyświetleń: 808 Data: 2/20/2021 10:52:12 PM Liczba szacunów: 0
  • Chce brać testosteron

    Post
    Doping
    PRO

    Witam Proponuje wykonać badania : Hormony Estradiol Prolaktyna Testosteron Lh (hormon luteinizujacy) FSH (hormon folikulotropowy) TSH (Hormon tyreotropowy) Jeżeli masz problemy z tarczyca, to należy również zbadać T3 oraz T4. Morfologia pełna z rozmazem Badanie biochemiczne krwi: Glukoza -jeżeli jest podwyższona, podczas cyklu poziom [...]

    Odpowiedzi: 2 Ilość wyświetleń: 337 Data: 9/27/2020 12:11:12 PM Liczba szacunów: 2
  • Jakie badania

    Post
    Doping
    PRO

    Witam , proponuje wykonać : Hormony Estradiol Prolaktyna Testosteron Lh (hormon luteinizujqcy) FSH (hormon folikulotropowy) TSH (Hormon tyreotropowy) Jeżeli masz problemy z tarczycą to należy również zbadać T3 oraz T4. Morfologia pełna z rozmazem Badanie biochemiczne krwi: Glukoza -jeżeli jest podwyższona, podczas cyklu poziom będzie [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 222 Data: 11/12/2020 1:13:11 AM Liczba szacunów: 1
  • jestem okrutnie chudy, jakie badania?

    Post
    Szybkie pytania bez logowania
    PRO

    Witam , jeżeli chcesz zrobić porządny „przegląd „ swojego zdrowia to proponuje : Hormony Estradiol Prolaktyna Testosteron Lh (hormon luteinizujqcy) FSH (hormon folikulotropowy) TSH (Hormon tyreotropowy) Jeżeli masz problemy z tarczycq, to należy również zbadać T3 oraz T4. Morfologia pełna Badanie biochemiczne krwi: Glukoza -jeżeli jest [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 685 Data: 12/11/2020 12:28:47 PM Liczba szacunów: 2
  • Nie mam teraz zbytnio czasu by szerzej odnieść się do tematu. Powiem tylko tyle: Twój ojciec ma zapewne troche wyższy niż sugerują szacunki VLDL, który zazwyczaj oblicza się (zamiast badać - ze wzgledu na koszty), na 1/5 poziomu triglicerydów. Poza tym wzór Friedewalda, którego używa się do obliczenia LDL też ma swoje ograniczenia - itutaj także [...]

    Odpowiedzi: 89 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 1/5/2012 4:34:09 PM Liczba szacunów: 0
  • Witam, mam prośbę, proszę o porade w sprawie badań zleconych mi przez kardiologa (powód wizyty - wysokie ciśnienie). BADANIA i WYNIKI : ALAT - 67 U/l NORMA <40 ASPAT - 38 U/L NORMA <37 Chol Całkowity 234 mg/dl NORMA 150-200 HDL 13 mg/dl NORMA 30-70 Triglicerydy 174mg/dl NORMA 44-184 LDL 186 mg/dl NORMA poniżej 130 Potas 4,19 mmol/l NORMA [...]

    Odpowiedzi: 1847 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 5/25/2010 7:33:59 AM Liczba szacunów: 0
  • Jak to jest? sw

    Post
    Doping

    z wszystkiego co kontrolowałem to ćiśnienie lekko podwyższone 140/70 puls 80-85 (normalnie 120/60 75) alat/aspat około 140 (raz alat 377 ale chyba po trn)Cholesterol całkowity (I99) 3,68 mmol/l 3,0 — 5,0 HDL-cholesterol (K01) ↓ 0,50 mmol/l Wartości pożądane - powyżej 1,0 Wsk. aterogenny 7,4 mężczyźni <4,5 kobiety <4,0 Triglicerydy (O49) 0,65 [...]

    Odpowiedzi: 11 Ilość wyświetleń: 1283 Data: 3/12/2016 12:17:11 PM Liczba szacunów: 0
  • Widzisz rob, generalnie nam się wydaje, że w kontekscie przyrostu masy mięśniowej konieczne jest ciągłe ponadnormatywne przyjmowanie kalorii i składników odzywczych aby móc utrzymywac ogranizm w warunkach nasilonego anabolizmu. W rzeczywistosci jednak wcale jednak tak nie jest. Ostatnio miałem bardzo ciekawy przypadek chłopaka - typowego [...]

    Odpowiedzi: 55 Ilość wyświetleń: 5601 Data: 1/8/2004 11:31:28 AM Liczba szacunów: 0
  • słabe zdrowie...

    Post
    Zdrowie i Uroda

    ale jestem uczulony, więc owsianka i mleko uwazam ze jak dla alergików - może być nie zawsze dobra... powiem Ci, że zaczynam wierzyć, że to wlasnie Ci co pija i pala maja lepszze zdrowie, nie brałem alkoholu od sylwestra a fajki nigdy w zyciu nie zapaliłem ;) odzywiam sie ok, w porównaniu do 90% otoczenia a i tak choruje najczęsciej, znam milion [...]

    Odpowiedzi: 15 Ilość wyświetleń: 1847 Data: 6/18/2015 8:38:29 AM Liczba szacunów: 0
  • Jak coś jest w normie to ok tak że nie ma co płakać. Triglicerydy to kwasy tłuszczowe. Czemu podwyższone a:) dużo pokarmu bogatego w tłuszcze np. mięsko szczególnie świnina, jaja, tłuste ryby. b:)przed badaniem trzeba zrobić 12-14 h głodówke. Jak dla mnie badania ok.

    Odpowiedzi: 12 Ilość wyświetleń: 2027 Data: 11/15/2010 9:34:54 AM Liczba szacunów: 0
  • Też mam problem z nadciśnieniem, z tym że ja kreatynę ostatni raz brałem maj/czerwiec 2010. Później jesienią brałem jedynie nox pumpa i mesomorpha przed treningiem. Potem zaczynałem czuć się już coraz gorzej, miałem kołatania serca, coraz częściej źle sypiałem (i nadal kiepsko sypiam), mam problemy z koncentracją, obniżone libido itd... Pod koniec [...]

    Odpowiedzi: 25 Ilość wyświetleń: 2622 Data: 3/11/2011 3:24:58 PM Liczba szacunów: 0
  • nolvadex cholesterol

    Post
    Doping

    Nie robilem rozbicia na hdl i ldl, robilem tylk calkowity. Triglicerydy też mialem lekko podwyższone, ale nie pamietam ile dokladnie. Jak bede mial kartke z badaniami przy sobie to napisze.

    Odpowiedzi: 15 Ilość wyświetleń: 2052 Data: 6/7/2015 12:23:53 PM Liczba szacunów: 0