SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Pierś z kurczaka - ilość kcal

temat działu:

Odżywianie i Odchudzanie

słowa kluczowe: , , ,

Ilość wyświetleń tematu: 1014

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 4 Na forum 2 lata Przeczytanych tematów 34
Mam pytanie jak liczyć kalorie z smażonej piersi z kurczaka ? 220g piersi ma około 235kcal do tego olej na którym smażę jest w sprayu i tu pytanie czy taka pierś zmienia kaloryczność po usmażeniu czy pozostaje tyle ile było jak była surowa


Zmieniony przez - w1iczek w dniu 2023-05-09 14:55:42
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
anubis84 Instruktor Marcin Moderator
Ekspert
Szacuny 17707 Napisanych postów 132171 Wiek 39 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 1460727
Kalorie pozostają bez zmian, pierś traci tylko wodę, i masę, ze 100g robi się około 70 ale ma te same kalorie bo traci tylko bezkaloryczną wodę, w przypadku ryżu jest odwrotnie, 100g ryżu ma ok 80g węgli, po ugotowaniu wazy ok 250g ale nadal ma 80g wegli bo to jest 100g ryzu i 150g wody która wsiąkła w ryż.

Gdyby ilość pieniędzy, jakie posiadamy, zależała od tego, jak traktujemy innych ludzi, bylibyśmy milionerami.

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
witorrr98 Doradca
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 546 Napisanych postów 1475 Wiek 26 lat Na forum 6 lat Przeczytanych tematów 20912
Tak jak wyżej, z piersi leci woda i na makro i kalorie na 100g nie ma to większego wpływu, w ryżach i makaronach juz tak.

Siła ponad wszystko.

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 4 Na forum 2 lata Przeczytanych tematów 34
A ile dokładnie kcal ma pierś z kurczaka w 100g?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
witorrr98 Doradca
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 546 Napisanych postów 1475 Wiek 26 lat Na forum 6 lat Przeczytanych tematów 20912
Około 200kcal

Siła ponad wszystko.

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
monkey22 Doradca
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 33160 Napisanych postów 23233 Wiek 43 lat Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 278211
Odejmij około 25-30% wagi miesa bo piers tyle traci +- , mięsa wieprzowe i wołowe tracą więcej bo nawet 35-40%
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 3418 Napisanych postów 1921 Wiek 33 lat Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 17389
Najlepiej wliczać surowa. Ja często robię więcej kurczaka na caky tydzień i doliczam 30%, czyli jeśli nałożę 100g to wliczonam 130g surowej
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
domer ODŻYWIANIE Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 6277 Napisanych postów 76068 Wiek 39 lat Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 755030
Przede wszystkim należy pamiętać o tym, że produkty ważymy przed ich obróbką. Jeżeli masz już po z jakiegoś powodu, to nie pozostaje nic innego jak na oko odjąć około 30% masy wody.

Oleje w sprayu do smażenia, czyli tzw. cooking spray mają tyle samo kalorii co tradycyjny olej. Kwestia tego, że na patelnię psikamy (a przynajmniej takie są założenia) tak niewielkie ilości, że nie wyjdzie z tego praktycznie nic. Skład w linku przedstawionym poniżej:

https://sklep.sfd.pl/ALLNUTRITION_Cooking_Spray_Canola_Oil-opis38686.html

Wartości odżywcze produktów sugeruję sprawdzać w tabelach do tego przeznaczonych lub też używać dziennika żywieniowego potreningu.pl Wprowadzasz do niego produkty i sam Tobie oblicza.

Moderator działu Odżywianie

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
DJ_DoDo Doradca
Ekspert
Szacuny 29913 Napisanych postów 27250 Wiek 32 lat Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 384534
Produkt po obróbce termicznej nie zmienia swojej ogólnej kanaryki jeżeli nie dodaje żadnych dodatków, w przypadku oleju w sprayu możesz sobie darować doliczanie czegokolwiek A jeżeli chodzi o pierś to po prostu ona zmieni swoją masę ogólną ponieważ posiada w sobie wodę która wyparuje/zostanie na patelni, ale jej kaloryka będzie cały czas taka sama dlatego ważymy produkty przed obróbką termiczną bo wtedy mamy jasność co do ich kaloryczności, bo gdybyś ją zważył po obróbce to miałaby około 140 g co daje jakieś 168kcal na 100g, ale pula ogólna nadal pozostaje 235
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
anubis84 Instruktor Marcin Moderator
Ekspert
Szacuny 17707 Napisanych postów 132171 Wiek 39 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 1460727
co do kaloryczności pierś zalezy jaka wybierzesz, czy wykroisz te wszystkie błonki itp, taka od własnej babci będzie np miała więcej białka więc i wiecej kalorii

Gdyby ilość pieniędzy, jakie posiadamy, zależała od tego, jak traktujemy innych ludzi, bylibyśmy milionerami.

Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Dieta redukcyjna do oceny [86kg]

Następny temat

Piwo - wpływ na sylwetkę

WHEY premium