Sniv ilość posiłków ustaliliśmy taką ze względu na to, że są wakacje. GG chce pobyć poza domem. //////////////////////////// A skoro już tu jesteś to chciałbym Cie wykorzystać, chyba że mi podasz na @ gg żeby nie zaśmiecać tematu koledze - GG?. Ps. Chciałbym dostać wyczerpującą odp. Dzięki wielkie. Otóż ciekawi mnie Twoje zdanie na temat wzrostu [...]
Syndrom kleszcza – Amsterdam, Holandia 2016 Dr Katharina Deutsch „Zaburzenia metylacji w Boreliozie – Fakty i Fikcja” -Zdrowie to w 1/3 środowisko, 1/3 mikroby i w 1/3 genetyka – Zauważyła że na genetyke jest w tej chwili moda i ‚hype’ jednak z jej klinicznego doświadczenia jest ona pomocna u chronicznie chorych pacjentów – Zdolności [...]
Aminokwasy w najprostszym ujęciu są to części składowe białka. Dzielimy je na edno i egzogenne, jednak to te pierwsze muszą być dostarczone do organizmu z pożywienia- białko pochodzenia zwierzęcego- bądź z suplementów ze względu na to że nasz organizm nie jest w stanie sam ich wytworzyć. Aminokwasy w przeciwieństwie do białek nie musza ulegać [...]
To moze dal uzupelnienia Zasady odżywiania sportowców. Podstawowe uwagi o żywieniu sportowców w okresie kształtowania cech motorycznych. Sprawdzone fizjologicznie znaczenie żywienia dla utrzymania zdrowia oraz podniesienia wydolności człowieka prowadzi do wniosku, że wysokie wymagania stawiane sportowcom mogą być zrealizowane tylko przy [...]
Chęć na słodkie może być spowodowana skokami poziomu cukru we krwi tzn gwałtowny skok a potem szybkie obniżenie poziomu. Żeby mieć stały poziom cukru we krwi warto jeść co trzy godziny,rano warto jeść płatki owsiane(regulują poziom cukru),stosowanie chromu też może pomóc.Jednak największe znaczenie ma po prostu silna wola i umiar. Dzisiejszy [...]
[...] na nowotwór. Mit: Przetwory sojowe chronia przed chorobami serca. Fakt: U niektórych osób, spozycie przetworów sojowych obniza poziom cholesterolu ale nie ma dowodów, ze obnizenie poziomu cholesterolu wplywa na ryzyko zapadniecia na choroby serca. Mit: Estrogeny sojowe (izoflawony) sa dla ciebie korzystne. Fakt: Izoflawony sojowe sa [...]
Obniżenie poziomu cukru we krwi ponizej akceptowalnego minimum - występuje jako efekt połączenia niedostatku węglowodanów w diecie z intensywnymi ćwiczeniami fizycznymi zwykły cukierek lub łyk soku doraźnie zapobiegłby omdleniu - nadejście hipoglikemii daje sie wyczuć, pojawia się uczucie zimna i lekkie dreszcze, jeśli sie to zignoruje to bum z [...]
[...] miec cukier stabilny - nie wiem czy spadnie, ale jednak ig posilku to wypadkowa roznych produktow, a nie tylko tego o max ig - meliska na wieczor dla spokojnosci i ashwa na obnizenie kortyzolu ;-) Kurcze tylko ze w porownaniu do ostatnich badan to mi ft3 i ft4 sie ladnie poprawilo, tsh jedynie wystrzelilo. Sylwetkowo to jest tak jak wczesniej w [...]
[...] nie zaszkodzi canecorso tego supla genomyx'a p-slin i slin-sane bierzesz/brałes pod wzgledem spalacza, czy insulinomimeryka? spalacz to zaden on nic spali fatu spowoduje obnizenie poziomu cukru we krwi - szybciej zagospodaruje ten cukier ktory spozyjesz + zwieksza ilosc GLUT4 na miesniach - wiec wiecej jest upychane wlasnie tam jak to [...]
no oo cos podbnego chodzilo fragmetn z postu raymonda o samoopalaczach Głównym, aktywnym składnikiem samoopalaczy powodującym przyciemnienie skóry jest związek o charakterze cukrowym-dihydroksyaceton - DHA. Właściwości przyciemniające kolor skóry tego związku zostały odkryte całkiem przypadkiem pod koniec lat 50 w szpitalu dziedzięcym. DHA jako [...]
uszaty, problem tkwi w jednym zdaniu: Zbytnie obniżenie poziomu serotoniny powoduje depresję a w skrajnych przypadkach próby samobójcze, generalnie zaś obniża satysfakcję z wykonanego wysiłku. pytanie brzmi: czy tauryna obniża pozim serotoniny tak drastycznie? tzn czy są jakieś dowody na to, czy też to jest Twój domysł, który można streścić [...]
wklejam z serwisu http://www.zdrowie.med.pl - patrz punkt 8. AKTYWNOŚĆ FIZYCZNA - DROGA DO ZDROWIA I SUKCESU W ŻYCIU KAŻDEJ KOBIETY Ruch towarzyszy nam przez całe nasze życie. Dzięki niemu rozwijamy się fizycznie, poznajemy otoczenie, uczymy się granic naszych możliwości, pracujemy zawodowo, wychowujemy dzieci itd. Czy jednak wiemy, jakie korzyści [...]
Nie zgadzam sie z wypowiedzia wyzej, brak wiedzy. Dla wszystkich zainteresowanych wycinek pochodzacy z Agencji Promocji Zdrowia, ktory dobrze obrazuje ten problem: Zalecenia praktyczne odnośnie uzupełniania strat glikogenu Skuteczność odbudowy glikogenu mięśniowego po treningu uzależniona jest od ilości i jakości spożywanych węglowodanów oraz [...]
Tu macie jakis arcik o dopingu mózgu może sie komus przyda. Smart drugs to grupa środków (niekoniecznie leków, również suplementów diety), które używa się, aby poprawić swoje zdolności umysłowe, motywację, pamięć, koncentrację. Zazwyczaj działają one poprzez wpływ na system neuroprzekaźników, lub usprawniają dostarczanie tlenu, do komórek [...]
Nic więcej nie leci ze środków, czy supli mających wplyw na glikemię? Teoretycznie stymulanty nie powinny tutaj wpływać na poziom cukru we krwi, chyba, ze wykonamy bardzo intensywny trening i to on bedzi tutaj powodować spadek poziomu glukozy, wtedy trzeba pomyslc by wiecej wegli np. upakować w okresie okolotreningowym, byc moze przyciąć dodatki, [...]
Nic więcej nie leci ze środków, czy supli mających wplyw na glikemię? Teoretycznie stymulanty nie powinny tutaj wpływać na poziom cukru we krwi, chyba, ze wykonamy bardzo intensywny trening i to on bedzi tutaj powodować spadek poziomu glukozy, wtedy trzeba pomyslc by wiecej wegli np. upakować w okresie okolotreningowym, byc moze przyciąć dodatki, [...]
Oka, dzięki wielkie. A tak z ciekawości spytam, słyszeliście o pyłku kwiatowym? Właściwości odżywcze i terapeutyczne pyłku wynikają z bardzo bogatego składu chemicznego, zidentyfikowano w nim ponad 250 różnych związków chemicznych.Są to: węglowodany, tłuszcze, białka, składniki mineralne, witaminy, rutyna, olejki eteryczne, fitocydy, [...]
Usprawnia pracę przewodu pokarmowego (zapobiega zaparciom i biegunkom), wchłania wodę i przyspiesza eliminację niestrawionych resztek pokarmu. Sprzyja redukcji masy ciała poprzez: wydłużenie czasu rozdrabniania i żucia pokarmu, co powoduje wcześniejsze osiągnięcie uczucia sytości; utrudnianie trawienia i wchłaniania, co zmniejsza wykorzystanie [...]
michelX jeśli sie nie obrazisz.... Insulina to ten hormon w naszym organiźmie, który jest odpowiedzialny za obniżenie poziomu cukru we krwi. U zdrowego człowieka produkują ją komórki beta trzustki, natomiast cukrzcy muszą sobie ją podawać w postaci zastrzyków, gdyż u nich doszło do zatrzymania pracy owych kmórek. Ze względu na pochodzenie, [...]
[...] sobie sprawe co sie po takim sniadaniu dzieje? Masz gigantyczny wyrzut insuliny z trzustki zeby obdnizyc taka duza ilosc cukru we krwi. To z kolei spowoduje jego szybkie obnizenie z ryzykiem hipoglikemii albo na dluzsza mete insulinoopornosci. Ryz z cukrem i cukrem z 90gr sera, ktory od biedy mozna uznac, jezeli wysokiej jakosci nabial, za [...]