[...] czasu na ugotowanie obiadu. Dostępny jest w wielu barach, budkach z jedzeniem, a nawet w marketach. Pachnące, dobrze przyprawione z chrupiącą skórką i dość niedrogie całe kurczaki mogą być świetnym pomysłem na obiad. Pytanie brzmi, czy kurczak z rożna to zdrowy wybór? Zalety spożywania kurczaka z rożna Oprócz dobrych wartości odżywczych [...]
[...] Taka sama, jak wcześniej, jednak musisz ograniczyć pokarmy, które wcześniej (pozornie) nie wyrządzały wielkich szkód w kompozycji sylwetki. Pizza, hamburgery, smażony kurczak, kebaby, lody, wyroby cukiernicze, czekolada, nie wchodzą w grę. Niedawno rozmawiałem z pewną kobietą, która „narzekała na swoją wagę”. Większość kobiet [...]
Droga do poprawy sylwetki jest trudna. Przeciw redukcji buntuje się fizjologia (dziedziczone mechanizmy ewolucyjny), psychologia („przecież to jedno ciasteczko mnie nie zabije”) oraz stają na przeszkodzie zakorzenione nawyki (np. słodzenie kawy, herbaty, picie soków owocowych, popijanie drinków). Łatwość publikowania sprawia, iż w Internecie są [...]
Witam, chciałem się zapytać (nie wiem czy dobry dział wybrałem) czy jeśli najpierw surowego kurczaka smażę na patelni na minimalnej ilości oleju a potem dopiero go gotuje, czy traci dużo na wartościach odżywczych ? :) bo samo gotowane jakoś mi nie podchodzi ;) dziękuje z góry za odpowiedź
Chciałbym się zapytać czy jeżeli po smażeniu kurczaka położymy go na papierowym ręczniku i potem wytrzemy, wyciśniemy aby był suchy to nadal będzie miał w sobie dużo tłuszczu?
Rozbijam filet tak jak na schabowy tylko trochę grubszy, przyprawiam papryką i jakiś czostkiem w proszku. Następnie wlewam trochę oleju słonecznikowego i smażę. Smakuje super tylko martwi mnie ten tłuszcz co radzicie zamiast oleju? dodam tylko że jestem na rzeźbie i jestem już znudzony kurczakiem (gotowany, grillowany - 2 razy dziennie)
Jaki kurczak jest wg was najlepszy? w którym z tych trzech sposobów traci najmniej wartości odżywczych? Wiem ze jeżeli dusi sie długo na małym ogniu to traci białko. Który wam najbardziej smakuje? ;]
Witam Mam trochę głupie pytanie. Mianowicie 400g surowego kurczaka posiada mniej więcej 80g białka. Po usmażeniu masa kurczaka spada do mniej więcej 300g. Moje pytanie brzmi czy w tych 300g usmażonego kurczaka jest 80g białka?
dieta redukcja 1 płatki owsiane błyskawiczne 100g 4 całe jajka 2 jogurt naturalny 190g jabłko 150g 3 kurczak smażony bez żadnego tłuszczu 150g makaron durum 50g lub ryż brązowy 50g warzywa 60-100g czasami dodatkowo mozarela 60g 4 banan 150g orzechy włoskie 35g 5 kurczak smażony bez zadnego tluszczu 150g makaron durum 50g lub ryż brązowy 50g [...]
[...] i jesc zdrowo, od miesiaca mam diete i naprawde czuje ogromna roznice w sylwetce 8:30 whey 9:00 2 jajka na twardo ( raz w tygodniu do tego makrela i raz w tygodniu noga z kurczaka) granulowane otreby ( z truskawkami) garsc orzechow 12:00 granulowane otreby garsc orzechow owoc (jablko, ananas, winogron, arbuz,banan- w zaleznosci co jest) 15:00 [...]
[...] codziennie jem nieco inaczej ale właśnie w oparciu o podany rozkład makroelementów. Czy podane produkty są w porządku i jakie warto dodać aby urozmaicić sobie posiłki ? -kurczak smażony na oliwie z oliwek, bez oliwy, gotowany na parze -wołowina w postaci steków, tatara -schab wieprzowy smażony bez oliwy -serki wiejskie -łosoś -jaja -ser zółty [...]