[...] tłuszczu, białka i węglowodanów. Cholina - należy do grupy witamin B. W mózgu jest przetwarzana na neuroprzekaźnik, acetylocholinę. Produkty roślinne bogate w cholinę: kiełki pszenicy, orzeszki ziemne, masło z orzeszków ziemnych, mąka pszenna pełnoziarnista, biały ryż, orzechy Pecan, kapusta, kalafior, cieciorka, soczewica, soja, groch. [...]
[...] tłuszczu, białka i węglowodanów. Cholina - należy do grupy witamin B. W mózgu jest przetwarzana na neuroprzekaźnik, acetylocholinę. Produkty roślinne bogate w cholinę: kiełki pszenicy, orzeszki ziemne, masło z orzeszków ziemnych, mąka pszenna pełnoziarnista, biały ryż, orzechy Pecan, kapusta, kalafior, cieciorka, soczewica, soja, groch. [...]
[...] witaminy B6 są produkty zbożowe i ziemniaki (pirydoksyna) oraz mięso i wędliny (pirydoksal i pirydoksamina). Szczególnie bogate w pirodyksynę są: wątróbka, ziarna soi, kiełki pszeniczne, orzechy włoskie, ryby, banany, szpinak, awokado, mąka pełnoziarnista, drób Pozdrawiam <==Dezir==> PumpingIron.w.interia.pl -==PINGwin pOWERed==-
[...] może powodować: zmęczenie bóle głowy osłabienie mięśni zaburzenia widzenia Źródła witaminy D Witamina E powstaje tylko w roślinach. Jej naturalnym dostawcą są kiełki pszenicy, całe zboża, zielone warzywa liściaste jak sałata, szpinak oraz kapusta, czosnek, orzechy, awokado oraz oleje roślinne. Należy pamiętać o tym, że oleje [...]
[...] a nie wierzchnie), przyprawiona oliwą z oliwek (100 kcal) Kolacja: Plaster chudego pieczonego mięsa lub befsztyk upieczony na ruszcie, zielona sałata- jak na obiad lub kiełki pszenicy (180 kcal) Dieta opiera się na cukrach (winogrona zawierają łatwo przyswajalny cukier-frukotozę). W czasie stosowania diety 1,2,3 dnia należy [...]
Kiełki dodają zdrowie i urody Są niezwykle cennym źródłem witamin i składników mineralnych. Smaczne, niskokaloryczne kiełki bardzo łatwo można wyhodować w domu. Warto, więc włączyć je do wiosennego jadłospisu. W kuchni dalekowschodniej skiełkowanie ziarna zbóż i roślin strączkowych jadane są od wieków i wchodzą w skład wielu tradycyjnych [...]
[...] sałaty posiada małą aurę, na 0,5 cala, zielonego koloru, co stanowi średnią jakość żywej żywności. Ta sama sałata po ugotowaniu nie posiada aury, a więc i energii. Surowe kiełki słonecznika i młoda trawka pszenicy mają dużą aurę na 2 stopy o kolorach złotym, białym i fioletowym. Po ugotowaniu jednak nie posiadają aury. Surowe mięso ma brązową [...]
[...] pasztecików, ciasta francuskiego i innych ciast z dużą zawartością tłuszczu. Dozwolone są kasze o dużej zawartości białka, takie jak kasza gryczana, jaglana, płatki owsiane, kiełki pszenne. Pozostałe kasze są mniej wskazane. Z kasz sporządza się dowolne potrawy gotowane i zapiekane. Należy unikać dużego dodatku tłuszczu do potraw z kasz. Potrawy [...]
[...] Zawiera duże ilości polifenoli chroniących organizm przed atakiem wolnych rodników. Zarodki pszenne Zarodek jest najcenniejszą częścią ziarna, z której wyrastają kiełki. Jest bogatym źródłem niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych, które odgrywają ważną role w przemianach cholesterolu. Zarodki zawierają witaminy z grupy B, [...]
[...] witaminy B6 są produkty zbożowe i ziemniaki (pirydoksyna) oraz mięso i wędliny (pirydoksal i pirydoksamina). Szczególnie bogate w pirodyksynę są: wątróbka, ziarna soi, kiełki pszeniczne, orzechy włoskie, ryby, banany, szpinak, awokado, mąka pełnoziarnista, drób WITAMINY C D E Witamina C Inne nazwy: kwas askorbinowy dehydroaskorbinowy [...]
[...] witaminy B6 są produkty zbożowe i ziemniaki (pirydoksyna) oraz mięso i wędliny (pirydoksal i pirydoksamina). Szczególnie bogate w pirodyksynę są: wątróbka, ziarna soi, kiełki pszeniczne, orzechy włoskie, ryby, banany, szpinak, awokado, mąka pełnoziarnista, drób WITAMINY C D E Witamina C Inne nazwy: kwas askorbinowy dehydroaskorbinowy [...]
[...] witaminy B6 są produkty zbożowe i ziemniaki (pirydoksyna) oraz mięso i wędliny (pirydoksal i pirydoksamina). Szczególnie bogate w pirodyksynę są: wątróbka, ziarna soi, kiełki pszeniczne, orzechy włoskie, ryby, banany, szpinak, awokado, mąka pełnoziarnista, drób. Witamina C (Inne nazwy: kwas askorbinowy dehydroaskorbinowy): Witamina C należy [...]
[...] się komórki nerwowe. Jej wysoki poziom w mózgu i układzie nerwowym zapewnia odpowiednia podaż choliny, której najbogatszym źródłem w pożywieniu są:wątroba, żółtko jaja i kiełki pszenicy.Dzienne zapotrzebowanie na acetylocholinę wynosi ok. 300-400 mg, jednak w wyniku stresu, jaki często towarzyszy nam w codziennym życiu, podaż tego składnika [...]
[...] (łososie, makrele, śledzie, pstrągi, orzechy włoskie, olej rzepakowy; soja i len oraz oleje z tych produktów; typu omega-6: ziarna słonecznika, sezam, orzechy włoskie, kiełki pszenicy, soja, kukurydza oraz oleje z tych produktów, niektóre margaryny (sprawdzaj etykiety)) utwardzone (uwodornione) kwasy tłuszczowe lub utwardzone [...]