Zgłodniałem strasznie i naszło mnie na szaszłyczki.
Postanowiłem podzielić się przepisem, więc aparat w jedną, nóż w drugą i do dzieła
Szaszłyki można z powodzeniem robić nie tylko na grillu ale i w kuchence, jeśli używamy drewnianych patyczków to dobrze je namoczyć w wodzie na około 30 minut przed włożeniem do piekarnika, zapobiega to ich spaleniu.
Robocizny z szaszłykami niewiele a smak wyborny
Składniki, na 7-8 porcji:
Papryka świeża - 2szt.
Cebula - 2 szt.
Czosnek - 1 ząbek
Piersi z indyka - 400g
Oliwa z oliwek - 2 łyżki
Ocet balsamiczny lub inny - 2 łyżki
Przyprawy:
Papryka słodka
Jałowiec [ jeśli ktoś lubi, można wykluczyć z przepisu]
Pieprz czarny
Pieprz kajeński
Chilli
Koperek [ opcja dodatkowa]