Składniki:

  • 500g twarogu półtłustego

  • 100g jogurtu naturalnego

  • 100g ksylitolu

  • 20g budyniu waniliowego bez cukru

  • 2 jajka

  • 20g groszków czekoladowych lub pokruszonej czekolady

  • 100g ciastek chocolate chip

ciasteczka bez cukru

Wykonanie:

  • piekarnik rozgrzej do 160*C

  • przygotuj formę na muffiny oraz papierowe lub silikonowe kokilki 

  • ciasteczka pokrusz na drobny pył

  • twaróg, jogurt, ksylitol, jajka i budyń zmiksuj razem w misce do otrzymania jednolitej, płynnej masy. Dodaj groszki czekoladowe i wymieszaj.

  • na dno każdej foremki nałóż porcję ciastek i dociśnij łyżeczką, napełnij masą serową i wstaw do piekarnika na 40 min

  • po upieczeniu odstaw serniczki do całkowitego wystudzenia a najlepiej na noc do lodówki

  • wierzch udekoruj np skyrem i pokruszonymi ciasteczkami

Wartości odżywcze porcji 1 z 12

  • kcal: 121
  • B: 6,7 g
  • T: 5 g
  • W: 16 g
Komentarze (0)