Składniki:
-
500g twarogu półtłustego
-
100g jogurtu naturalnego
-
100g ksylitolu
-
20g budyniu waniliowego bez cukru
-
2 jajka
-
20g groszków czekoladowych lub pokruszonej czekolady
Wykonanie:
-
piekarnik rozgrzej do 160*C
-
przygotuj formę na muffiny oraz papierowe lub silikonowe kokilki
-
ciasteczka pokrusz na drobny pył
-
twaróg, jogurt, ksylitol, jajka i budyń zmiksuj razem w misce do otrzymania jednolitej, płynnej masy. Dodaj groszki czekoladowe i wymieszaj.
-
na dno każdej foremki nałóż porcję ciastek i dociśnij łyżeczką, napełnij masą serową i wstaw do piekarnika na 40 min
-
po upieczeniu odstaw serniczki do całkowitego wystudzenia a najlepiej na noc do lodówki
-
wierzch udekoruj np skyrem i pokruszonymi ciasteczkami
Wartości odżywcze porcji 1 z 12
- kcal: 121
- B: 6,7 g
- T: 5 g
- W: 16 g