Przepis na pyszne cistka, które można wziąć ze sobą wszedzie i przegryźć jak nie mamy czasu na posiłek:)
Przepis:
1. Otręby owsiane 15 łyżek
2. Płatki orkiszowe 10 łyżek
3. 1 łyżka proszku do pieczenia
4. Słodzik wg. smaku ( ja miele w młynku 1,5 łyżeczki tabletek słodzika)
5. 2 łyżki skrobi kukurydzianej
6. 2 łyżki kakao
7. 1 mały jogurt naturalny
8. 3 całe jaja
9. 1 łyżka rodzynek i 1 łyżka żurawiny suszonej
Wszystkie składniki mieszamy. Ja zmieliłem połowe wyrobionej masy blenderem żeby zobaczyć jak takie rozdrobnione beda smakować. Parktycznie niczym się nie różnią wiec uważam osobiście że blender jest zbedny. tak przygotowaną masę rozkładamy na dwie blachy, uprzednio wyłożone papierem i posmarowane tłuszczem tak aby ciastka się nie przylepiały do papieru. powinno być około 20 ciastek. Wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 170 stopni na 20 minut. po 10 minutak zamieniamy blachy. Górną na dół, a dolną na górę. po 20 minutach wyjmujemy czekamy do ostygniecia i mamy gotowe ciastka. Jak już ostygną mozna włozyć do pojemnika chermetycznego zeby nie wysychały tylko poczekajcie aż ostygną żeby nie zaparowały wam!
Smacznego i piszcie jak wam wyszło :) a i jeszcze załaczam foto:
Zmieniony przez - peres_gda w dniu 2012-02-20 22:09:20
Przepis:
1. Otręby owsiane 15 łyżek
2. Płatki orkiszowe 10 łyżek
3. 1 łyżka proszku do pieczenia
4. Słodzik wg. smaku ( ja miele w młynku 1,5 łyżeczki tabletek słodzika)
5. 2 łyżki skrobi kukurydzianej
6. 2 łyżki kakao
7. 1 mały jogurt naturalny
8. 3 całe jaja
9. 1 łyżka rodzynek i 1 łyżka żurawiny suszonej
Wszystkie składniki mieszamy. Ja zmieliłem połowe wyrobionej masy blenderem żeby zobaczyć jak takie rozdrobnione beda smakować. Parktycznie niczym się nie różnią wiec uważam osobiście że blender jest zbedny. tak przygotowaną masę rozkładamy na dwie blachy, uprzednio wyłożone papierem i posmarowane tłuszczem tak aby ciastka się nie przylepiały do papieru. powinno być około 20 ciastek. Wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 170 stopni na 20 minut. po 10 minutak zamieniamy blachy. Górną na dół, a dolną na górę. po 20 minutach wyjmujemy czekamy do ostygniecia i mamy gotowe ciastka. Jak już ostygną mozna włozyć do pojemnika chermetycznego zeby nie wysychały tylko poczekajcie aż ostygną żeby nie zaparowały wam!
Smacznego i piszcie jak wam wyszło :) a i jeszcze załaczam foto:

Zmieniony przez - peres_gda w dniu 2012-02-20 22:09:20
Peres_gda