Właściciele oraz moderatorzy SFD.pl są zdecydowanymi przeciwnikami stosowania dopingu farmakologicznego w sporcie. Stosowanie dopingu jest nieuczciwym i niemoralnym zachowaniem. Doping jest sztucznym, nienaturalnym sposobem podnoszenia wydolności organizmu. Stosowanie dopingu jest zawsze niebezpieczne oraz niesie ryzyko utraty zdrowia a nawet życia. Czym bardziej amatorskie podejście do tego zagadnienia tym większe potencjalne ryzyko. Absolutnie nigdy nie należy stosować jakichkolwiek farmaceutyków bez konsultacji z właściwym lekarzem prowadzącym. Dział doping służy wyłącznie wymianie informacji, a informacje zawarte w nim nigdy nie mają charakteru instruktażowego i absolutnie jako takie nie mogą być traktowane. Wypowiedzi moderatorów jak i innych użytkowników działu nie są wytycznymi co do sposobów i metod stosowania farmaceutyków; chyba, że dana osoba jest znana jako lekarz właściwej specjalizacji, a jej dane zostały przez nią uczciwie podane w profilu i zweryfikowane przez właścicieli forum. Mimo to właściciele serwisu nie ponoszą odpowiedzialności za ich doradztwo w tym zakresie (obecnie brak takich osób). Nakłanianie do stosowania dopingu jest przestępstwem i jest postrzegane przez właścicieli portalu jako skrajnie naganne, konsekwencją czego jest wykluczenie z grona użytkowników serwisu. Wszelkie ujawnione próby kupna lub sprzedaży farmaceutyków za pośrednictwem forum będą z całkowitą konsekwencją eliminowane a osoby uczestniczące w procederze i ich dane będą ujawnione organom ścigania. Uprzejmie prosimy o natychmiastowe reakcje i kontakt w przypadku napotkania na naszym forum powyższych zjawisk i sytuacji. Pomoże nam to w zachowaniu bezpieczeństwa użytkowników oraz legalności funkcjonowania forum.
mam małe pytanie, czy jeżeli po strzale omnadrenu wyciągając igłę krew prawie, że wystrzeliła tzn, że przebiłem żyłę na wylot ? Czy wtedy oma będzie działać czy jedną ampułkę jestem w plecy ?
Czytałem dużo na ten temat, ale nigdzie nie było poruszane czy oma po takim strzale będzie działać. Spieszyłem się, i zapomniałem odciągnąć tłoczek. W żyle chyba 250mg nie wpuściłem bo żadnych objawów nie miałem. Trochę wpadłem w panikę, zrobiło mi się nie wiarygodnie gorąco i trochę głowa zaczęła napierd****, ale wszystko minęło po 10-15 minut. Ale ogólnie wszystko myślę jest ok. Miejsce iniekcji nie jest opuchnięty, nie ma siniaka. Tak jakby normalnie wszystko przebiegło ok. Dla informacji biłem ją w udo. Proszę o odpowiedź.
Niestety głupota czasami szkodzi.
ps: chciałbym dodać, że krew była bardzo ciemna. Później troszkę omki chyba wyleciało. Igła była ciut tępa, bo korzystałem ją do nabierania soku, niestety nie chciało mi się iść do apteki ^^ Może to główna przyczyna...
Zmieniony przez - TuR1smo w dniu 2009-06-17 15:22:32
krew byla pewnie bardzo ciemnego koloru ? prawdopodobnie przebiles zyle na wylot, oma bedzie dzislac bo w koncu wtloczyles ja w miesien ( tak mi sie wydaje %) ). aspiracja jest wazna i nie ma co sie spiezyc
Codziennie budzę się większy, ale dzisiaj to już przesadziłem
Znawca -
1245245055000
Gohan90
Wysłana - 17 czerwca 2009 15:25
jak żyjesz to wszystko ok
na pewno 1ml omo ci nie wyleciał, wiec nie jesteś "w plecy"
na drugi raz odciągaj tłoczek i nie wbijaj tępa igłą
Pain is temporary,pride is forever. .
1245245135000
luki77
Wysłana - 17 czerwca 2009 15:25
dawno robiłeś ta iniekcję,najprawdopodobniej tylko przebiłeś się prze żyłę,a wybuchy gorąca to po prostu wynik stresu,srodek będzie działać
Specjalista -
1245245147000
Adriandna
Wysłana - 17 czerwca 2009 15:27
Czy wtedy oma będzie działać czy jedną ampułkę jestem w plecy ?
Nic sie nie zmarnowało.
i zapomniałem odciągnąć tłoczek.
Lepiej zacznij to robić.
ale wszystko minęło po 10-15 minut.
Przeżyjesz
Igła była ciut tępa, bo korzystałem ją do nabierania soku
Inną nabierasz, inną bijesz i nie ma problema
Jestem tym, kim jestem. Dzięki "nim" jestem człowiekiem.
Znawca -
1245245229000
TuR1smo
Wysłana - 17 czerwca 2009 15:29
iniekcje robiłem godzinę temu i jak na razie wszystko ok... To był ostatni raz kiedy nie robiłem aspiracji... Za dużo stresu... :)
dziękuje za odpowiedź. Macie po sogu :)
1245245385000
Mumin222
Wysłana - 17 czerwca 2009 16:03
wszystko ok.przestrzeliles zyle pod skora na wylot stad wystrzal krwi sam mialem tak kilka razy.
Ekspert -
1245247435000
wariacie
Wysłana - 17 czerwca 2009 16:42
Jutro się dowiesz czy wszystko ok
1245249775000
Niasa
Wysłana - 17 czerwca 2009 16:49
wal w pupala igla 4 cm 0.7 gr wydaje mi sie ze jak na poczatkujacego , bo doswiadczony by niepanikowal na forum,powinno ci lepiej isc
aco do tego ze ci wystrzelilo krwia to niewyciagaj jej zaraz po wstrzyknieciu soku odczekaj pare chwil i wyciagaj powoli niech kanalik po iniekcji zdazy sie zasklepic miechem
1245250152000
TuR1smo
Wysłana - 17 czerwca 2009 17:37
ok, wielkie dzięki. W pośladek chciałem walić, ale brał mnie skurcz gdzieś w okolicach nerek i od razu mnie prostuje, z resztą to trochę nie poręczne. A tym na siłowni nie dam się kuć, jeszcze mnie zabiją a ja jak to sam robię to po prostu czuje kiedy igła jest w mięśniu. Igły nie wyciągałem od razu tylko tak z 7-10 sekund poczekałem, no chyba że igła ma być co najmniej pół minuty
1245253031000
miczelx Wide Pride
Wysłana - 17 czerwca 2009 17:58
igle mozesz wyjmowac odrazu reszta juz zostala powiedziana
BO LEPIEJ BYSMY STOJAC UMIERALI NIZ MAMY KLECZAC NA KOLANACH ZYC!