Witaj! Dołącz do społeczności ludzi aktywnych. Możesz zalogować się   lub zarejestrować
Wczytywanie danych ...
Temat: Treść:
Autor

JAK DOBRZE PRZYGOTOWAĆ SIĘ DO SELEKCJI GROM-U???

SZTURMAN

Wysłana - 04 lutego 2003 17:56    Edytuj

Sprawdź ile procent masz tłuszczu

wymieniajcie tu swoje poglądy, jak dobrze przygotować się do selekcji. Jeżeli czyta to ktoś, kto na niej był, niech podzieli się z nami informacjami. Chodzi mi tu zarówno o dobrze przygotowanie fizyczne, jak i sprzętowe.

"dowódca z dziesięciu żołnieży wybiera jednego, z dziesięciu tysięcy jeden tysiąc"

Pamięci Janusza Kuliga- kibice/ In theory, there is no difference between practice, but in practice there is. Sorki za błąd:)

Spec SFD Odżywki i suplementy

Wysłana - 04 lutego 2003 21:34 
W większości przypadków polecamy:

Dymatize - Super Mass Gainer

CENA: 159.00zł
Trec - Mass XXL

CENA: 159.00zł
Dorian Yates - Ultimate NOX PUMP

CENA: 5.00zł

sprawdź pozostałe odżywki,  odżywki białkowe,  odżywki na masę

_bohun_

Wysłana - 04 lutego 2003 21:34    Edytuj
Chyba źle trafiłeś

<<Wieża radośći, wieża samotności>>

SFD RULEZZZZZZZZ
Znawca -

Fuckmaster ZASŁUŻONY

Wysłana - 04 lutego 2003 21:53    Edytuj
hehe nie byłem ale czytałem co trzeba zrobić:
Oto przykładowe zadania z testu:
18 podciagnieć na drążku
20 pompek na poręczach
80 brzuszków w 2 minuty
wejście w 7 sekund na 5 metrową line
3 km biegu w 12 min.
im lepszy wynik tym lepsze miejsce z rankingu pretendentów
trzeba umieć dobrze pływać, nie bać się skoku do wody w wyskości, znać techniki walki wręcz.
Badanie psychologiczne: oceniana jest osobowość, szybkość procesów myślowych, spostrzegawczość, intelgencja,.
ETAP OSTATNI : etap prawdy-
kandydaci przez wiele dni pokonują z obciązeniem wielokilometrowe trsy w górach. W marsz włączono 50 km trasy biegowej. Obowiązkowe jest zmieszczenie się w limitach czasowych. Kazdy kandydat nosi ze sobą pełny ekwipunek próba w górach w trudnych warunkach atmosferycznych (jesien lub zima.. )

coś o treningu
poczatek dnia 5 km biegu i porannej zaprawy
zapraw to m.in
ramiona pompki - krokodylki marsz w pełnej pompce
brzuch - wszystkiego rodzaju brzuszki

WYTRZYMAłOŚĆ
bieg 5- 20 km
marszobieg- 75 km w zmiennym tempie , z pełnym wyposażeniem ( do 50 kg)
bieg zmienny
kross (bieg terenowy) zmiany sybkości narzucone przez ukształtowanie terenu często też dołączony tor przeszkód
bieg interwałowy 700-800 m 2 przyspieszenia w czasie 3min wypoczynek= 100m marszu w 1 mincałośc powtarzana 9 razy
zabawa biegowa- bieg terenowy + ćwiczenia gibkościowe, szybkościowe, skocznościowe, siłowe i wytrzymałośćiowe
bieg na orientację
gry zespołowe - piłka nożna i kosz
trening pływacki

SIŁA
trrzeba mmieć siłe , a taie napakowane zrbuzy odpadają po 1-2 dniach
trening obwodowy- 12 ćwiczeń po 30 sek na każde czas wypoczynku od 0- 30 sek
dodatkowy 20 ćwiczeń czas pracy i wypoczynku 60 ek na kazde ćw.

ćwiczenia rozwiją podstawowe grupy mięśniowe niezbędne dla GROMu daltego na nogi nawet 5 ćwiczeń podczas całego obwodu oraz ramion nie można zaniedbać też brzucha i grzbietu- gorset mięśniowy kręgosłupa

PODSTAOWE WYPOSARZENIE na akcję
kamizekla kuloodp. broń amunicja wazy 30 kg

Komandosi nie korzystają chętnie ze sztangielek czy sztangi wolą wspinanie po drabinkach z kolegą na plecach

trenineg strzelecki na torze przeszkód = dodatkowa trudność

Can U feel that pain in my ass??
Ekspert -

Szefu

Wysłana - 04 lutego 2003 22:21    Edytuj
SZTURMAN chyba mylisz troche pojecia, domyslam sie, ze chodzi Ci o selekcje organizowana przez "Żołnierza Polskiego". Po tej selekcji owszem, mozesz wybrac sobie formacje w ktorej bedziesz sluzyl ale nie GROM. Selekcja do GROMu prowadzona jest wsrod zolnierzy zawodowych, zarowno oficerow jak i podoficerow. Ponadto mozliwosc wstapienia do GROMu istnieje tylko w wypadku zwolnienia sie miejsca.
Pozdrawiam

Поздравляю!

Zmieniony przez - Szefu w dniu 2003-02-04 22:22:07

seal

Wysłana - 05 lutego 2003 02:33    Edytuj
.

nie powinieneś wierzyć we wszystko, co czytasz

trust no one

Fuckmaster ZASŁUŻONY

Wysłana - 05 lutego 2003 09:21    Edytuj
a czemu?? czy tak nie jest?? niby tam był wywyad z jakimś tam dowódcą , nie chce mi się tteraz patrzeć ale byl chłopak z GROMu...
i co wydaje Ci sie w tym przkłamane???

Can U feel that pain in my ass??
Ekspert -

SZTURMAN

Wysłana - 05 lutego 2003 16:08    Edytuj
nie, szefu. nie chodziło mi o s. żołnieża polskiego. chodziło mi o już tą właściwą, 3-stopniową selekcję do GROM-u. Ja wiem o tym, że jest ona prowadzona wsród ż. zawodowych. Chodziło mi tylko, że np. jak się trafi jakiś koleś, który na niej był, dałby wskazówki dla tych którzy by chcieli.(bynajmniej nie chodzi tu o mnie..)

"dowódca z dziesięciu żołnieży wybiera jednego, z dziesięciu tysięcy jeden tysiąc"

Pamięci Janusza Kuliga- kibice/ In theory, there is no difference between practice, but in practice there is. Sorki za błąd:)

SFD

Wysłana - 05 lutego 2003 22:52    Edytuj
A ludzi w Okularach terz przyjmują ???

Irex

Wysłana - 07 lutego 2003 01:51    Edytuj
witam wszystkich żołnieży ...

Kust.asek - ja wiedziałem że z okularami tez byli więc nie masz ise czego bać - przyjma cie - jak by co to ja ide z tobą ... - powaznie !

W tej selekcji to chyba bym rozwalił wszystkich organizatorów - tzn. tych co mi by kazali roić to czy tamto - tak jak na filmie było - sselektywnych traktoiwali jak niewolnków...

A ma ktos namiary - jak zostać tym co pilnuje tych wszystkich ziomali żeby wskakiwali do bagien itp.

CZekam na odp ....

..::..::..</Iras> ..::..::..
GG 948921
"Trening i wiara zrobią ze mnie cara"

..:: Jeżeli w jakiś sposób pomogłem Ci moją wypowiedzią to daj soga ::..

..:P:..::..:Z:..:D:..:R:..:A:..:W:..:I:..:A:..:M:..

..::..::.. eNTi ..::..::..
...:::...:::...:::...GG 948921...:::...:::...:::...

Sahar

Wysłana - 07 lutego 2003 15:37    Edytuj
wiesz irex. moim zdaniem to ciebie lekko pie*****nelo. Lepiej zostan w domciu i ogladaj dalej glupawe amerykanskie filmy; czlonek GROMu rozwalilby cie jednym ciosem zebys nawet 50 cm w lapie mial. A podane wymagania wydaja mi sie za proste. zreszta zapytajcie subwaymana.

pozdr

SFD

Wysłana - 07 lutego 2003 19:05    Edytuj
Pozatym do GROMU odrazu się nie dostaniesz dopiero jak zrobi się wolne miejsce w oddziale ... !!!

A sprawność fizyczna to niewszystko trzeba byc jeszcze wytrzymalym psychicznie .

Odpowiedzi jest na 2 strony.     następna 

Wybierz stronę:  
Przegląd tygodnia | Temat zamknięty

JAK DOBRZE PRZYGOTOWAĆ SIĘ DO SELEKCJI GROM-U???

Strony:  pierwsza  2   ostatnia 

Proszę w skrócie napisać w jaki sposób regulamin forum został złamany.

Nieuzasadnione użycie opcji grozi zablokowaniem konta.

Czy chcesz oddać głos na ten temat/użytkownika?

Twój głos jest dla nas niezwykle ważny, bo pozwola nam na ocenę użytkowniów i tematów.

Copyright 2000 - 2011 SFD S.A.