zdecydowanie za dużo ww. platki orkiszowe zamien na owsiane. warzywa wszedzie- zielone, swieze najlepiej. staraj sie trzymac węgle na poziomie 150g- dając je okolotreningowo, ewentualnie jeszcze na sniadanie. wywal tego banana. po treningu zjedz normalny posilek: bialko+ węgle. ryb wedzonych nie jedz codziennie- są kancerogenne. tłuszczu daj [...]
[...] Twoją rozpiskę również należałoby wzbogacić o kwasy tłuszczowe omega-3 (ALA i DHA i EPA): siemię, tłuste ryby, nasiona chia, algi jak i inne tłuszcze, chociażby awokado, żółtka jaj - które są źródłem choliny, witaminy b4 która pozytywnie oddziaływuje na pamięć i wspomaga układ nerwowy (edit: nie zauważyłem, że też są ). Szynki czy pieczywo [...]
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
[...] słodkie/chleb razowy/chleb graham/płatki owsiane BIAŁKO = kurczak/ryby/wołowina/indyk/czasami wieprzowina/białka jaj/twarogi, serki wiejskie itp. TŁUSZCZE = żółtka jaj/oliwa z oliwek/olej lniany/orzechy włoskie Od zapotrzebowania odejmij 300kcal, ułóż dietę i wrzuć do oceny. Zmieniony przez - OzzyMG w dniu 2013-06-02 14:40:49
szok...kwestia sporna jak widzisz ja żyję a ogólnie na takim low-carbie jestem 2 miesiące z tłuszczy to omega-3, lniany, oliwa wskazane, żółtka jaj też no i warzywa bardzo ważne, ale to niezależnie od celu i rodzaju diety. Zmieniony przez - King_Odin w dniu 2009-06-10 20:18:10
[...] też czerpać białko z jaj, nabiału,podrobów, strączków oraz w brakach można wrzucić odżywkę białkową, . Jeśli chodzi o tłuszcze to olej kokosowy sprawdzi się bardzo dobrze, żółtka jaj, tłuste ryby i mięsa, podroby, awokado, orzechy (laskowe, włoskie, nerkowce, brazylijskie), rzadziej (np. wiórki kokosowe, pestki z dyni, masło orzechowe), oliwa z [...]
[...] smażyć, gotować, dusić, grilować), możesz też czerpać białko z jaj, nabiału, strączków oraz podroby. Jeśli chodzi o tłuszcze to olej kokosowy sprawdzi się bardzo dobrze, żółtka jaj, tłuste ryby i mięsa, podroby, awokado, orzechy (laskowe, włoskie, nerkowce, brazylijskie), rzadziej (np. wiórki kokosowe, pestki z dyni, masło orzechowe), oliwa z [...]
Nie ma. Litości.:-) To nie apteka. Jeden ryż będzie miał 68 g ww, drugi 70. Jedno jabłko będzie miało więcej cukrów od drugiego, jedno masło 82 % tłuszczu, drugie 83,5 (tak, wierzę w producentów). Ok dziękuję. Mam jeszcze pytanie. Czy jeżeli wliczam tylko pełnowartościowe źrodła to jest ok? NIe wliczam wszystkiego do kalkulatora, tylko zrobiłam [...]
[...] strączkowe (j.w.)/quinoa/kasza/płatki owsiane/niektóre orzechy ... Tłuszcze: oliwa z oliwek/olej lniany/z pestek winogron/Tran/tłuste ryby (makrela, łosoś)/orzechy (włoskie, migdały, pecan, pini)/żółtka jaj ... Warzywa i owoce: najlepiej sezonowe i świerze ;) To tyle co mi przyszło do głowy :) Zmieniony przez - akneraj w dniu 2010-07-11 13:06:40
[...] basmati, 100g borówek amerykańskich, trochę kefiru Jeszcze wleci: III. 150g piersi, 100g makaronu durum, koło 30-40g serka mascarpone IV. 100g piersi, 100g makaronu durum, 4 żółtka jaj + warzywa RAZEM: standardowo na ten dzień ok: 3000 kcal, 205g B, 360g WW, 85g T (choć nw czy makaron dobrze policzyłem, ale srać to %-)) [...]
[...] też czerpać białko z jaj, nabiału, strączków oraz w brakach można wrzucić odżywkę białkową, podroby. Jeśli chodzi o tłuszcze to olej kokosowy sprawdzi się bardzo dobrze, żółtka jaj, tłuste ryby i mięsa, podroby, awokado, orzechy (laskowe, włoskie, nerkowce, brazylijskie), rzadziej (np. wiórki kokosowe, pestki z dyni, masło orzechowe), oliwa z [...]