Źródła węglowodanów to nie tylko produkty w saszetkach. Także jak danego dnia wychodzi Ci mniej węgli to uzupełni je na przykład owocami. Nie ma też potrzeby byś dzielił węglowodany po równo do każdego posiłku, więc jak w jednym będzie więcej węgli, w drugim mniej to nic się nie stanie. Zmieniony przez - Koniu151 w dniu 2020-01-21 09:50:34
Źródła węglowodanów: 1.Ryż brązowy 70/100g 2.Kasza gryczana 70g/100g 3.Płatki owsiane 61g/100g 4.Pieczywo chrupkie,pełnoziarniste np.WASA 74g/100g 5.Ziemniaki 17g/100g 6.Owoce(jeśli je zjadamy to do śniadania i po wysiłku)5-20g/100g 7.Warzywa 3/12g/100g z rozpiski bodyline'a http://www.sfd.pl/SFD-mamy_problem!-t408388-s2.html ja chleba jem [...]
Dieta jw ze zbyt niską kalorycznością. Możesz na początku mieć problem ze zjedzeniem takowej ilości ale to kwestia czasu;) Pamiętaj żeby urozmaicać dietę w różne źródła węglowodanów jak kasze czy ziemniaki, różne mięsa i ryby (świeże czy wędzone) A jak jest z twoim treningiem? jak wygląda mniej więcej. I uwzględnij który posiłek jest po treningu.
Jak najbardziej możesz używać wafli ryżowych czy kukurydzianych jako zrodla węglowodanów w diecie. Osobiście mi te zwykle tak sobie smakują, ale smakowe bardzo gładko wchodzą te od warszawskiego koksa tam masz sporo smakow i makro lepsze niż w Good Food czy kupiec np. czy z firmy Good food(w lidlu znajdziesz w dwóch smakach - cos Ala fromage i [...]
Jedz lyzka, latwiej Ci bedzie, np ryz. Ja tak robie i jest duzo lepiej Co do diety to zacznij urozmiaicac bardziej bo jakos monotonnie to wyglada. Sa inne dobre zrodla weglowodanow, nie tylko platki owsiane i ryz. Do kazdego posilku spore ilosc warzyw.
Skoro się nie nadaje to znaczy że wszystko co jem jest nie odpowiednie. Czyli mam nie jeść żadnych makaronów,ryżów,warzyw,płatków owsianych,jajek itp itd.... To proszę podaj mi inne źródła węglowodanów, skoro tak piszesz, czyli mam jeść batony,chipsy,czekolady, tak? -,- Jak piszesz że się nie nadaje to znaczy że wszystko jest w niej źle, więc [...]
Kupując pieczywo bez wątpienia warto zwrócić uwagę na jego jakość. Jak w przypadku wszystkich produktów. Najlepiej gdyby było ono ciężkie i twarde z takiej mąki jak: żytnia, owsiana, gryczana, orkiszowa, jaglana, graham. Więcej na temat pieczywa polecam poczytać w artykule: [...]
Proszę o to rozpiska poniedziałku, jeśli chodzi o inne dni to po prostu zmieniam źródła węglowodanów i mięsa /SFD/2016/10/30/81507b0262624827802adfe925c91501.jpg
Źródła węglowodanów akurat tego dnia coś dość przetworzone. Płatki kukurydziane, ryż biały, czy większość pieczywa jest średniej jakości. Wrzuć dwa inne dni aby sprawdzić urozmaicenie źródeł makroskładników.
Wybieraj jakie chcesz źródła węglowodanów masz multum : -ziemniaki -płatki(owsiane,jaglane,gryczane,ryżowe) -pieczywo(zależy od preferencji) -kasza(gryczane, pęczak, kuskus,jaglana ,bulgur,komosa ryżowa) -ryż(jaśminowy,czerwony , itp) Masz wiele do wyboru , lepiej wrzuć swoją dietę do sprawdze bo jeśli takie pytania zadajesz możliwe są duże braki [...]