[...] czasów? Nie to wina niewiedzy i/lub głupoty. Gdyby ludzie nie kupowali szajsu w postaci dmuchanych chlebów, producenci przestaliby to produkować, proste. Wybierając dobre źródła jedzenia, nawet sportowiec nie będzie potrzebował dużych ilości suplementów, tylko problem w tym, że ludzie często sami chcą jeść byle g... , a później mają potrzebę [...]
[...] są warzywa/owoce/bulwy(ziemniaki)/pseudozboża(ryże/kasze)/zboża. Spożywanie odpowiednio dużo białka i tłuszczu zapewni Ci sytość na dłuższy okres czasu. Dodatkowo jako źródła węglowodanów wybieraj produkty o niskiej ich zawartości, zamiast ryżu ziemniaki lub bataty. Nawiązując do problemów ze snem, może być kilka przyczyn: - za późno [...]
[...] i progesteronu, przyczyniając się do spadku testosteronu i hormonów pomocniczych. Jednakże hormony zawarte w mleku mają niekorzystny wpływ nie tylko na mężczyzn. Niektóre źródła wskazują na to, że mleko (w szczególności przemysłowe) może przyczyniać się do niepłodności i chorób kobiecych narządów m.in. raka jajników. Przetwory mleczne w [...]
[...] to: 2 g/kg masy ciała białka, minimum 1 g tłuszczów i reszta kalorii pochodząca z węglowodanów. U Ciebie jest za dużo białka i za mało tłuszczów. Jeżeli chodzi o źródła składników odżywczych, to dieta nie może być tak słabo urozmaicona. Cały czas jesz pierś z ryżem, a do wyboru masz różne kasze, ziemniaki, bataty itp. To samo dotyczy [...]
[...] kcal i podziel na zalecane ilości makroskładników: 2 g/kg masy ciała białka, 1 g tłuszczów i reszta kcal w postaci węglowodanów. Zastosowany przez Ciebie rozkład makroskładników i źródła ich wyglądają dość dobrze. Tłuszcze zwiększyć możesz o minimum 20 g. Na pewno jednak warto dietę urozmaicać. /SFD/2018/5/5/4843071c09d34c70a7114ac262190285.jpg
[...] o kolejne 10%. Wzrost kaloryczności powinien następować powoli, żeby ograniczyć ryzyko przybierania tłuszczu. Po trzecie: podaż białka, tłuszczu, węglowodanów Białko - źródła fachowe oraz doświadczenie wielu sportowców podają, że wartością optymalną jest ok. 2g białka na kg całkowitej masy ciała. Tłuszcz - ilość tłuszczu powinna stanowić [...]
hehe,wlasnie wrocilem ze spotkania z dziewczyna i juz odpisuje: OK ZANALIZUJE TO JEDNAK ----- poniewaz spaslem sie dosc znacznie na zeszlym cyklu masowym,tzn ok.20% tluszczu gdzies tak i na kwiecien zaplanowalem diete tluszczowa,tzn wtedy robilem tak,ze jadlem jakies 2g b oraz jakies 3g t na kg masy ciala,ww ponizej 20g dziennie(tylko te [...]
[...] i wybrać taki, który składa się z białka serwatkowego lub jajecznego oraz z węglowodanów złożonych (np. płatków owsianych) i prostych pozyskanych z vitargo lub podobnego źródła. Gainer zawiera również tłuszcze, dobrym wyborem będzie produkt z olejem MCT. Witaminy i minerały – wiele z nich pozyskujemy z jedzenia (o ile dokonujemy dobrych [...]
Jakie inne źródła masz na myśli? Warzyw nie podałem ale oczywiście w każdym posiłku są, dla mnie to oczywiste:P I tak zrezygnowałem z low carb, jestem aktualnie na normalnej na masie. Ale ile białka byś mi dał na kg masy? 2,2 zwierzęcego mam aktualnie, czy to ok?
[...] siłowym Najlepszą ochroną w trakcie treningu siłowego są węglowodany, czyli np. mocno rozcieńczone carbo. Mając do dyspozycji wegle organizm nie sięgnie do białek jako do źródła energii Nigdy nie jest tak że cokolwiek służy do jednego wybranego celu. Jeśli ideą aerobów jest maksymalizacja spalania tłuszczu to nie należy niczego w ich trakcie [...]
[...] 400 kcal. Następnie dzielimy otrzymaną wartość kalorii na makroskładniki: 2 g/kg masy ciała białka, 1 g tłuszczów i reszta pozostałych kcal z węglowodanów. Oto najważniejsze źródła tych składników odżywczych: - białka: http://www.sfd.pl/BIA%C5%81KO,_jakie_wybra%C4%87_Z_czego_czerpa%C4%87_-t1135440.html - tłuszcze: [...]
[...] sensu i wprowadzić będzie do problemów zdrowotnych, a sylwetki na pewno w ten sposób nie zrobisz. Jeżeli chcesz zmienić jej wygląd, to polecam Ci skupić się na najlepszym źródłach składników odżywczych, a nie na najgorszych. Przede wszystkim musisz wiedzieć, ile tych kalorii powinieneś jeść, aby budować masę mięśniową. Wyliczyć to możesz za [...]
Bez sensu dla mnie. Jak jesz makrele, pomidora, salate i...bialka jajek? Co to za potrawa? Poza tym jajka zdaje sie z pl podrozaly. To juz kup watrobke, serca i wyjda Ci podobne parametry (wiecej tluszczy ale i zelaza...etc...no i watrobka jest dobra) No i Domer Ci napisze, ze maja mnsotwo alergenow...maja. Ale ja jem. Nie jestem entuzjasta [...]
[...] walorów i trzeba mieć to na uwadze. Czy można dostarczać tak duże ilości białka z jogurtów naturalnych ? Na pewno nie jest to rozsądne. W diecie powinniśmy stosować różne źródła pełnowartościowych protein: m.in jaja czy mięso, które również zawierają szereg cennych składników odzywczych. Jedząc głównie nabiał pozbawiasz się tych cennych [...]
[...] brać pod uwagę odnośnie do tego, co warto jeść a czego nie. Bez wątpienia nie jest to kolor skóry, oczu, włosów, czy grupa krwi. Warto zwrócić uwagę na najlepszej jakości źródła makroskładników: 1. Białka: http://www.sfd.pl/BIA%C5%81KO,_jakie_wybra%C4%87_Z_czego_czerpa%C4%87_-t1135440.html 2. Tłuszcze: [...]
[...] białka w diecie z odżywek nie powinna przekraczać 30% ogólu przyjmowanych białek-więc przy zakładanych 120g białka-nie więcej niż 40g z odzywek-reszta "naturlane" źródła. Pozdrawiam wszystkich ambitnych-"Wszystko,co Cię nie zabije czyni Cię mocniejszym" Michail-Czytaj i pytaj: http://www.kulturystyka.pl/atlas/ Albo oglądaj i [...]
Również jestem zdania, że wliczać powinniśmy wszystkie źródła białek w naszej diecie. Najłatwiej będzie wrzucić wszystko w dziennik żywieniowy potreningu.pl i sam wszystko podliczy. Mało sensowne byłoby odliczanie jeszcze od tego białka pochodzenia roślinnego. Można ewentualnie nie wliczać warzyw i białka w nich obecnego. Nie widzę jednak powodu, [...]
2g/kg byloby dobrze - wazysz 84 wiec podaz w wys. 170g bylaby jak najbardziej odpowiednia... zobacz ze jest to w zasadzie puszka tunczyka w kazdym posilku 6 razy dziennie...jezeli bedziesz przyjmowal 160g nic sie wielkiego nie stanie... poza tym, beda tez posilki w ktorych jednorazowo bedziesz przyjmowal np. 40-45-50g bialka (bo tez sie moze tak [...]
[...] po podziale białek i tłuszczów. Ostatnie dwa etapy to podział na pasującą nam ilość posiłków w ciągu dnia, oraz to, co bardzo istotne, czyli oparcie diety o zalecane źródła makroskładników: 1. Białka: http://www.sfd.pl/BIA%C5%81KO%2C_jakie_wybra%C4%87_Z_czego_czerpa%C4%87_-t1135440.html 2. Tłuszcze: [...]