[...] z cytryny. Należy unikać produktów, które dostarczają dużo soli, takich jak wszelkiego rodzaju kiszonki (kapusta kiszona, ogórki kiszone) i marynaty, sery żółte, konserwy, śledzie solone, wędzonki, pasztety, wędliny podrobowe, przegryzki w rodzaju słonych paluszków, chipsów i snacków. Bogate w sód są również mieszanki przyprawowe typu jarzynka, [...]
Odkąd od około dwóch miesięcy jem regularnie śledzie solone surowe, to mi spadło ciśnienie o jakieś 5-8 (potwierdzone kilka razy) a wcześniej miałem 130-133. Mam lepszy nastrój. Mam więcej sił. Nie znajduję innego produktu ani suplementu któremu mógłbym to wszystko przypisać no chyba że masłu z orzechów ziemnych które też ze dwa miesiące temu [...]
Szybka i łatwa potrawa z poczciwego i lubianego śledzia matiasa. potrzebne bedą: 3 cebule (70gr) 3 ząbki czosnku (10gr) pasta pomidorowa 500ml (2,50 zł) śledzie solone matiasy 500 g (ok. 9-11 zł za kg) papryka w proszku (1 gr) ocet 50 ml (5 gr) razem: 8zł śledzie kroimy drobno potem do gara i skropić octem posiekać cebule i czosnek i na patelnię [...]
[...] posiłki... i w związku z tym mam pytanie..,biore kreatyne i L- karnityne i przestrzegam diety redukcyjnej ... powiedzcie mi ile moge zjeść sałątki śledziowej(sqad:majonez, śledzie solone, marchewka, jajko , kukurydza, zielony groszek, marchewka) abym zabardzo nieprzytył, bo mam tendencje troszke do nabierania tkanki tłuszczowej , aha i jezcze [...]
[...] i budynie. Nie podaje się drobiu smażonego i pieczonego w tłuszczu. Ryby stosowane w tej diecie powinny być chude (dorsz, karmazyn, sandacz, szczupak) a zabronione są tłuste śledzie, węgorze, halibuty, sardynki oraz solone, wędzone, marynowane i konserwy. Z ryb sporządza się potrawy gotowane, pulpety, budynie, ryby faszerowane i pieczone w folii. [...]
[...] Charakterystyka towaroznawcza wybranych gatunków ryb. Do rodzin śledziowatych należą m.in.: śledź, szprot, sardynka, sardynela; największe znaczenie gospodarcze mają śledzie i szproty. Śledź z Bałtyku osiąga różną długość, przeważnie 20 cm, a w Morzu Północnym -35cm. Śledzie w Polsce są surowcem powszechnie przetwarzanym, poddawane: [...]
[...] wapnia z kości. Zalecane dzienne spożycie - 900 do 1200 mg ŻRÓDŁO WAPNIA sery podpuszczkowe ok. 800 mg/100g mleko i napoje mleczne, ser twarogowy ok. 100 mg/100g sardynki, śledzie 85 - 110 mg/100g jarmuż ok. 250 mg/100g fasola ok. 150mg/100g Aby zwiększyć spożycie wapnia i poprawić niekorzystny stosunek Ca : P (stosunek molowy 1:1, wagowy [...]
Nie patrzcie na liczby skopiowałem bo mi są potrzebne. Co byście z tąd usuneli by była odpowiednia dieta na masę dla człowieka: -ćwiczącego muay thai -ciężko trenującego na siłowni -ćwiczącego frestyle motocross Dziekuję za zmianki. :D Nazwa produktu Białko (na 100g) Ww strawne Tłuszcze kcal tł. nas. tł. nienas. Ananas 0.4 12.4 0.2 54 0.1 0.1 [...]
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
[...] Teraz dochodzimy do mojego obiadu i tutaj wymienię wszystko co jem w zależności od tego co sobie kiedy kupie. Ryba po grecku/kotlety schabowe otłuszczane (okazjonalnie)/śledzie octowe/ryby wędzone/barszcz + chleb/ryby z konserw np. w oleju ew. sosie pomidorowym/kurczak z rożna/karkówka pieczona (okazjonalnie)/rosół z gotowanym [...]
[...] sposobów na pozbycie się ich z organizmu i zastanawia mnie czy te sposoby naprawdę coś pomagają:) Czosnek, cebula, marchew, pestki z dyni, migdały, grejpfruty, solone śledzie, kiszona kapusta i inne kiszonki powinny być częstym gościem na naszym stole. Pasożyty nie lubią też pieprzu, papryki, kminku, imbiru i innych przypraw. One [...]
Śledzie solone jak najbardziej mogą być źródłem białka i tłuszczów w diecie. Jednak rzeczywiście, jak z wieloma innymi produktami należy zachować umiar. http://potreningu.pl/articles/338/niedoceniony-jak-sledz Zmieniony przez - domer w dniu 2017-01-27 21:35:45
[...] więc będę jadł je na śniadanie. Muszę poczytać czym będę mógł zamienić mięso w dni które nie będę go jadł - wiem, że jakieś strączki na pewno. Co do ryb w sumie nie pamiętam kiedy ostatni raz jadłem. Tłuste ryby - takie makrele wędzone, śledzie solone jak na początek będzie w porządku ? Zmieniony przez - Bartezzz95 w dniu 2020-04-06 10:56:48
Oczywiście, że można. Warto jednak pamiętać, że lepiej jest zrobić samemu. Wystarczy kupić śledzie solone, wymoczyć i. przygotować np. ze śmietaną i cebulą lub oliwą, cebulą i ogórkiem kiszonym.
Jak rybki z uwagi na omega 3 to tylko surowe czyli - śledzie solone lub w occie może też. Smażenie rozwala omega 3 i wędzenie jeśli na zbyt ciepło - też a jak bylo wędzone tego nie wiemy.
14.09 piatek TRENING interwaly w terenie: 6 min. trucht + 6x 30/30 #-P To nie byl moj dzien :( Jakas taka bez sil jestem, moze przez to ze @ sie zbliza. Na dodatek brzuch spuchniety i samopoczucie do d..py. Nie wyrobilam sie z silowym, wiec zrobilam interwaly, ale wcale nie jestem zadowolona, moglam bardziej sie postarac, tylko sily braklo :-( [...]
Najprawdopodobniej są solone. To uniwersalny konserwant. Pytałem wcześniej "same śledzie + sól"?? No ale nareszcie się dowiedziałem że śledzie SOLONE z wiadra najlepsze. Nie można było tak od razu tylko muszę za języki ciągnąć :)) i sie zrobiło 2 strony z jednego głupiego pytania
Śledź w "śmietanie" ;-) Potrzebne składniki: http://images38.fotosik.pl/1491/62b55529ed2abe3emed.jpg - śledzie solone w płatach z zalewy - 5 płatów około 300g - wymoczone by słoność straciły, - jogurt naturalny Zott - 370g, (może być śmietana, tym razem jest light) - pół cebuli - 75g, - pieprz czarny, zmielony - do smaku, Można dodać ogórek [...]