wlasnie wrocilem ze sklepu,mieli tylko jakies sledzie w ocie do wyboru , takie male filety solone,ze baba powiedziala zeby najpierw do wody bo mocno slone,i drugie jakies mieli tez w occie ale takie cale duze w skorze sledzie tylko bez glowek,wzialem to i to,ktore mam zezrec?,i ile bo sam niewiem jakie one maja wartosci odzywcze bo w tabelijest [...]
[...] nie daje rady, bo mały się rzuca z jednego boku na drugi, wywija nogami i efekt jest jak przy kołdrze. No wczoraj to sobie pojadłam, aż wstyd. Czysto było, ale duuużo. Dużo za dużo. Dziś w programie: gęś, kasza gryczana, marchewka, pieczarki, jabłka, brokuły, chleb żytni i jaja. Czy ktoś wie, która firma ma dobre solone śledzie bez konserwantów?
[...] chcesz ograniczyć sól ale jak całkowicie to wszystko co ma w składzie sól odpada (uważaj na mieszanki przypraw bo też mają sól w skaldzie). Warzywa śmiało można smażyć, na śledzie uważaj bo zazwyczaj są solone tak samo jak ryby wędzone i oliwki w zalewach. Mi Bziubzius odradziła orzechy ale widziałam, ze dziewczyny jadły i odwadniania się [...]
[...] WARZYWA pół papryki, ogórek zielony NAPOJE 2 x kawa, 2 x herbata zielona, 1,5 l wody Po wypłacie muszę kupić zapas ryb i mięcha bo nudzi się... Czy solone śledzie matjasy można jeść? bo lubię... Dziś drugi trening A nie cackam się dokładam ciężaru i postaram się sesję filmową zrobić. Zmieniony przez - Trzynastka.a w dniu [...]
a co powiecie o osobach pracujacych i uczacych sie oraz zajmujacych sie domem? cycek, tunczyk, piersi z kurczaka, nawet udko gotowane, jaja, twarog chudy/poltlusty, sledzie platy na wage solone, platki owsiane, ryz...mieso nawet mrozone w superkmarkecie jest tansze...
Obli tak dopuscilas ale ja tak przyzwyczajilam sie do tych straczkowych ze zapominam ze ryz moge jesc mam pare pytan co do jedzenia: -czy nabial moge wprowadzic? -czy papryka taka ze slojika jest ok jesli tak czy mam ja wliczac w balans? -wprowadzilam whey z powrotem,jest to ok? -ryz moge a co jesli chodzi o makaron? -jaka oliwa jest lepsza:z [...]
Ja jem łososia z piekarnika karpia to tylko skubnę bo nie przepadam...i teraz czekam na prawdziewe śledzie...bo te tutaj w Norge to są z cukrem i innymi dodatkami :-( GESTI zupa prawie gotowa :-) za chwilkę będę jeść!! Brokułowa:-) :-) można też tu kupić solone i samemu zrobić, ale najpierw trzeba wymoczyć w wodzie, bo inaczej są niejadalne [...]
Śledzie bez głowy solone z beczki w grejfrucie - przyprawić i jazda. 10 zł/kg. a gdzie? Kiedys kupilem 3 makrwle bo kury do roboty nie ugotowalem. Zjadlem jedna i byla super. Dwie pozostale suche, twarde o smaku kau i wiecej osci jak ryby. bo to trzeba z patentem - wyjac tylko kregoslup, oddzielic skore i ogon, wrzucic do blendera razem z [...]
[...] naszego zdrowia. Jak sobie pomóc? Należy jeść produkty, które źle służą pasożytom, a nam przeciwnie. Czosnek, cebula, marchew, pestki z dyni, migdały, grejpfruty, solone śledzie, kiszona kapusta i inne kiszonki powinny być częstym gościem na naszym stole. Pasożyty nie lubią też pieprzu, papryki, kminku, imbiru i innych przypraw. One [...]
[...] na inny. Dodałem tam truskawkowy homogenizowany, ale wybrałem taki w którym jest mniej samych cukrów. Dorzuciłem nasiona chia. Jeszcze wieczorem będzie ryż lub kasza dla dostarczenia weglowadanów, do tłuszczy kupiłem śledzie. Zwykłe solone. ( Mogą być? ) No i oczywiście chleb żytni juz mam. /SFD/2017/7/29/71404cb2836f442da4edc7f1ab5be463.jpg
Wielkie dzięki. Waga to około 94 kg, czyli chyba będzie ok. A te śledzie to jakie? Solone z beczki? Puszkowanych rzeczy nie jem. Robię sobie taką konserwę w słoiku z łopatki wieprzowej, bądź piekę w piekarniku karkówkę, żeby rano była na omlet, pewnie będę go zamieniał z razowym chlebem na zakwasie własnej produkcji, jak mi się uda i do tego [...]
Po treningu pełnowartościowy posiłek na bazie mięsa/ryby a nie twaróg. Płatki kukurydziane do eliminacji. Do posiłków dodaj warzywa. Śledzie ew. solone a nie z puszki.
Ja miałam na myśli raczej gotowe śledzie w occie czy oleju - smakiem to to nie przypomina nieraz śledzia, zalane jakimś roślinnym olejem, rozciapciane... Muszą być naprawdę dobrej jakości. Natomiast solone i wymoczone mogą być dobre, tylko lepiej wybierać je w formie ze skórą i w miarę tłuste, bo te płaty bez skóry są prawie pozbawione tłuszczu, [...]