Makaron jako źródło węglowodanów złożonych. Zainspirowany problemami z makaronem kolegi kuba_n zrobiłem małe rozeznanie w internecie i chciałbym się z wami nim podzielić. Skupiłem się na makaronie produkowanym z semoliny i wody, czyli inaczej mówiąc z pszenicy durum, ponieważ reszta makaronów ze względu na IG nie jest godna aby o nich pisać %-). [...]
Jeśli jesteś uczulona na gluten to sprawdź jak reagujesz na nabiał. Odstaw je na 4 tygodnie i wprowadź ponownie do diety. Połowa -2/3 ludzi chorych na celiakię jest również uczulonych na białko mleka. Ponadto zwróć uwagę na kwasy wielonienasycone w diecie: pestki dyni oraz olej sezamowy nie są zdrowe. Zwiększ ilość warzyw w diecie, zdecydowanie [...]
Laktoza to cukier :-) Tak, zgadza się, że w liście tamtej wymienione są również kasze/ryż. Jednak ryż uznaję osobiście jako "bezpieczne źródło węglowodanów", tak jak wielu specjalistów. Strączki zawierają substancje antyodżywcze, bardzo szkodliwe dla organizmu. Jako źródła ww w diecie zostawiłbym ryż, ziemniaki, bataty, warzywa oraz owoce.
Najbardziej popularny wśród polskich sterydów. Wraz z Metanabolem tworzy niepowtarzalną kombinację w celu budowania masy mięśniowej tzw. bary. Zależnie od dawek spełnia różne funkcje. Niektórzy, oczywiście tak dzieje się na całym świecie dochodzą do wręcz kosmicznych dawek. Znane są przypadki przyjmowania przez polskich zawodników dawek w [...]
Dieta na pierwszy rzut ka jest ok ale tylko pod warunkiem że nie jesz two cały czas trzymając się tylko tych produktów. Potrzebne jest większe urozmaicenie źródeł i białka i tłuszczu o węglowodanów. No i nie mam pojęcia jakie to makro o kaloryka a przyznam że nie chce mi się tego do kalkulatora wstukiwać. Bo tu mi tylko trochę podejrzanie wygląda [...]
debee a jak waga i jakość mięśni? Kazeina jest głównym białkiem twarogu. Z mleka strąca się skrzep kazienowy - a pozostała płynna ciecz to właśnie serwataka (ale ona zawiera około 1% białka). Na różnych ludzi różnie działa. Generalnie po okresie niemowlęcym nasz org. wydziela mniej enzymu odpowiedzialnego za jego trawienie (podpuszczka) stąd [...]
Oto niektóre z nich: - krwotoki z nosa - zahamowanie wzrostu - efekty ze strony DHT - trądzik, wypadanie lub porost włosóe - podniesione ciśnienie krwi i bóle głowy - toksyczność dla nerek i wątroby - nudności, wymioty - występują tak że powikłania dążące do kalectwa oraz śmierci. - powiększenie raka prostaty ... niestety jest ich [...]
ale duzo zalezy tez od stosunku 06:03 tez duzo mozna osiagnac spozywajac mniej 06! samo zmniejszenie 06 nie zwiekszy ilosci 03 - no chyba ze wiekszosc jaka spozywalismy 03 to bylo ALA wiecej sie przeszksztlaci w epa/dha (brak rywalizacji) 30g oleju to raczje nie na polskie warunki nie ma takiej opcji raczej nie jeszcze to bedzie 30g epa/dha a nie [...]
Dżemik, szynka sklepowa składająca się ze zmielonych dziubków kurczaczkowych + innych tego typu smakołyków, otręby out Słonecznik zamień np. na pestki dyni a mieszankę studencką np. na migdały, orzechy włoskie. Gdzie jest pełnowartościowe źródło białka - ryby, mięso, jaja (+ strączki dodatkowo)? Nabiał sklepowy nie jest dobrym źródłem białka i [...]
Ampuł zacznij od 3 i zobacz ok 20 min przed treningiem Zakar czy to masa czy redukcja 4g dziennie. jujuuu - dajesz tylko po treningu ok 0,5-1g na kg masy lub wg braków. Inne pory są bez sensu, są lepsze źródła w ciągu dnia do uzupełnienia węgli Zmieniony przez - anubis84 w dniu 2014-04-14 13:08:57
Co to w tym drugim posiłku to ISO? Generalnie nie masz w tym posiłku źródła białka. Dodalabys tam białko i było by cacy. Na początku swojej walki na forum też nie mogłam tyle białka przejść a teraz to mam problem żeby nie przesadzić. :p
W którymś z ostatnich numerów KiFu była o tym wzmianka + na konkurencyjnym forum, gdzie Radek tez się wypowiada, jest umieszczona taka informacja z rzetlnego źródła. Taka propozycja miała paść od zarządu IFBB
no 50 g to trochę mało jak na Twój wzrost. dałabym tu 70 g to już powinno ułatwić zwiększenie kaloryczności. Nieprzetworzone jedzenie jest po prostu bardzo objętościowe, więc często na początku nie zdajemy sobie sprawy, że dostarczamy tak mało kcal. dlatego makaron i ryż gotuj al dente, wybieraj tłustsze źródła białka. to fakt, tuńczyk jest [...]
Większa liczba posiłków na plus, przy mniejszych porcjach szybko ponownie zaczynam myśleć o jedzeniu :-D Co sądzicie o kiełbasie? Takiej robionej w domu, z zaufanego źródła? Jest ok, czy dać sobie spokój? Wrzucam zrzuty z wczoraj i dziś: /SFD/Images/2016/2/16/8122bc3646c34a8391f7d03808a41464.jpg [...]
Już nie kupuj kukurydzianych bo to syf jest wysoko przetworzone jedzenie. Przerzuć się na płatki owsiane. Do tego mleka mogłaś dodać porcję odzywki białkowej, bo bez niej nie masz pełnowartościowego źródła białka w diecie. Jestem zdania, że na śniadanie i tak najlepsze są jajka. To prawie idealne źródło aminokwasów dla człowieka tych batoników [...]
nie napisałes o warzywach(własnie robie o tym art) wystepują cokolwiek w diecie? Są też bogatym zródłem żelaza, wespół z owocami dają Ci zródła witaminy C ktora ułatwia wchłanianie żelaza Zmieniony przez - Pytacz_123 w dniu 2015-07-26 08:58:21
Mam pytanko o tluszcze w diecie : ile gram tl. dla ektomorfika przy wadze 73kg I Jakie sa najleprze zrodla tl w diecie. Jak ktos mogl by napisac co ile mam zjesc zeby pokryc zapotrzebowanie oranizmu na ten skladnik ;-p