Ekhem...ale zawsze po obróbce termicznej będzie mięsa MNIEJ! Toć jaka to teoria spiskowa %-)? Dużo ma tutaj sama obróbka, jak długo smażysz, pieczesz, czy dusisz, więc ja nie widzę tutaj nic podejrzanego. Jeden kawałek nie równa się drugiemu. Jeden ma więcej wody, mniej tłuszczu etc. Ale jak wspomniałam wyżej, dużo robi obróbka termiczna. Inne [...]
Stary zrozum - nie ma różnicy, czy zjesz kurczaka z ryżem czy gainera, poza różnicą zdrowotną - kurczak i ryż to pewne, solidne źródła białka i węgli. Szamanie gainerów, kiedy można zastąpić je zwykłym żarciem nie sprawi, że szybciej urośniesz. Gainery i carbo to nie są magiczne proszki na +10 do masy. To gorsze zamienniki normalnego jedzenia.
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
1. Kukurydziane zamień na owsiane, dodaj jajka 2. Wszystko wylatuje, chleb jak już to razowy/graham, wrzuć tutaj pierś albo serek wiejski np. 3. Daj pierś z kurczaka, rozumiem że to przedtreningowy więc ok 4. Gainera pij od razu po treningu, potem za 30min-1h daj taki posiłek jak przed treningiem, nie czekaj tylu godzin 5. To samo co w 1, brak [...]
w tematach podwieszonych WSZYSTKO jest opisane, poczytaj jakie są zródła bialka, węglowodanów, tluszczy i lącz ak żeby Ci smakowało, nie zapominasz oczywiscie o warzywach, poczytaj również o posiłkach okołotreningowych
mleko zawiera laktoze a przez nią nabieramy fatu dobre źródła białka - jajka,mięso,ryby, serek wiejski,twaróg pozatym po tych 2 litrach to prędzej cie pogoni na kibelek Zmieniony przez - pajero195 w dniu 2011-02-07 22:31:17
Jajka jada się całe, więc spokojnie możesz zjeść te 3 jajka z żółtkami. Dodaj tłuszcze do śniadania i będzie OK. W ciągu dnia dawaj lepsze źródła białka, np mięso. Twarogi jadaj tylko na noc. Dodaj jakieś orzechy włoskie lub olej lniany, to poprawisz bilans kwasów tłuszczowych wielonienasyconych. Ten ryż to mam nadzieję, że brązowy?
dodaj bialko do sniadania, bo go tam brak- np. jaja. zamiast rodzynek lepsze bylyby swieze owoce, ktorych teraz akurat nie brakuje. w okolotreningowych nie musisz unikać tluszczu, pewna ich ilosc jak najbardziej moze byc. w kolacji zamieniaj twarog na inne źrodla bialka. włącz do diety tluste ryby, jedz wszystkie miesa, nie bazuj jedynie na [...]
A nie lepiej bylo by ci jesc V posiłków ? moja sugestia I posiłek brak źródła białka + mozesz dodac zdrowe tluszcze np orzechy II posiłek noo od bidy ujdzie ;p III posiłek piers bez panierki i najlepiej duszona, pieczona, gotowana, ale smazenie w ostatecznosci bedzie IV jako potreningowy najlepiej standardowy ryz + cyc kurczaka V Kiełbasa odpada, [...]
10.00 płatki owsiane, mleko 0,5% / otręby pszenne, jogurt naturalny, dadatek: suszone owoce, oliwa z oliwek //dlaczego pierwszy posiłek dopiero o 10? Brakuje Ci źródła białka, dodaj tu jajka. 13.00 chleb razowy, warzywa, jajka, oliwa z oliwek //OK 16.00 ryż brązowy/kasza pierś/wołowina/ryba (na patelni grillowej bez tłuszczu) warzywa //dodaj [...]
Glutamina też niby ma działanie antykataboliczne. Przed areobami i po treningu siłowym bierz bcaa + glutaminę np. Najlepsze źródła białka - mięso z piersi z kurczaka..., w zasadzie każde chude mięso.
[...] w style 'tajemnica handlowa', kiedy nie mialo to nic do rzeczy/ a szybkosci z jaka aminokwasy pojawiaja sie w krwiobiegu decyduje wiele czynnikow - np. struktura ktorej sa czescia /czy sa to wolne formy, oligopeptydy czy polipeptydy/, obecnosc innych makroskladnikow /bialek i tluszczy/, rozpuszczalnosc i stopien rozdrobnienia zrodla bialka itd.
ewentualnie mogę zmienić kolejność posiłków w ciągu dnia? Np. zamienić posiłek 1 na 2 i 5 na 6 i na odwrót? Wtedy na śniadanie i kolacje wchodzą konkretne źródła białka
W zasadzie to jest kwestia znalezienia taniego źródła białka, bo węgle są tanie, a tłuszcze wychodzą w miarę ekonomicznie. Szukaj w promocjach i dyskontach spożywczych.