Ale proponuję wziąć pod uwagę jaka jest zawartość kazeiny w mleku kobiecym, a jaka w mleku krowim. Poza tym mało kto dobrze strawi kazeinę, bo mało kto ma odpowiednią ilość podpuszczki. Tyle mówi się o nietolerancji laktozy. A mało kto sobie zdaję sprawę z tego, że szkodzi mu nie laktoza, a właśnie kazeina.
Szukasz idealnego fit shaka, który pozwoli Ci pozbyć się zbędnych kilogramów i łatwo kontrolować przyjmowane kalorię ? Mamy dla Ciebie linię Alldeynn, która w ofercie posiada dwa typy odżywek białkowych Charakteryzują się one wysoką zawartością białka(podstawowym budulcem mięśni), niską zawartością cukru oraz brakiem laktozy. WHEYROSE to odżywka [...]
[...] badania, gdzie te rosliny zaszkodzily na flore jelitowa zdrowym ludziom. INACZEJ SNUJESZ SZKODLIWE TEORIE ZNIECHECAJACE DO SPOZYCIA TYCH ROSLIN. Ja twierdze, ze chocby zawartosc FOS sprawia, ze sa potencjalnie korzystne, a bakteriobojcze dzialanie tych roslin jest dodatkowym korzystnym czynnikiem. Ty jak na razie napisales o nadwrazliwosci [...]
Utrwalanie termiczne mleka ma na celu wyeliminowanie chorobotwórczej flory bakteryjnej oraz zwiększenie trwałości mleka w warunkach przechowywania. Wykorzystuje się zasadniczo dwie metody: pasteryzację ( tutaj różne temperatury od 70 do 100C) oraz sterylizację (pow. 130C). Mleko sterylizowane (UHT) ma wyższą trwałość, gdyż wysoka temperatura [...]
[...] gainer a po 40-60min dasz normalny posiłek to spokojnie moze zawierac warzywa, soki odpusc sobie chyba, że są ze swiezych owoców, te w kartonikach najczesciej maja olbrzymia zawartosc cukru, a Twoje węgle przy takiej nadwyzce kalorycznej nie moga byc proste bo po prostu sie zalejesz, musisz dbac o to zeby spozywac wegle o jak najnizszym indeksie [...]
W takim razie może być to defekt w działaniu enzymu produkowanego przez nabłonek jelitowy - laktazy. Tym bardziej przemawia za tym fakt że dolegliwości nie występują przy mlecznych produktach fermentowanych. . W napojach fermentowanych laktoza ulega fermentacji do kwasu mlekowego , stąd jej zawartość jest o 10-20 % niższa w porównaniu do mleka [...]
W mleku zawartosc tkuszczu ma najmniejsze znaczenie, wiecej tluszczu ma mieso i wedlina, ktora jecie na co dzien. Problemem jest cukier i dlatego jak pisal Bolo profesjonalni kulturysci odstawiaja caly nabial na 3 miesiace przed startem, nie jedza wtedy nawet bialego sera. Kazdy z nich woli zjesc wiecej ww zlozonych niz laktozy Pozdrowienia [...]
@Up, tak, kupowanie kapsułek z laktazą nie ma sensu spożywając produkty bezlaktozowe :D Niemniej, w twarogu czy jogurcie naturalnym jest już sporo laktozy. Mleko kokosowe nie zastąpi produktów mlecznych pod względem wartości odżywczych. Spójrz na zawartość wapnia i fosforu.
Wklejam z encyklopedi onetu (a na przyszlosc warto czasem sprawdzic wyszukiwarki ) Magnez należy do pierwiastków występujących we wszystkich tkankach i płynach ustrojowych. Jest pod względem ilości, czwartym składnikiem mineralnym ustroju. Z 20 do 30 gramów magnezu znajdującego się w ciele dorosłego człowieka ponad połowa znajduje się w [...]
Tak są świetne ... jak chcesz tłuszczu złapać...sprawdź zawartość tłuszczu i laktozy...samo białko nic nie znaczy...to 5 razy bardziej tuczące niż gainery
Bzdura! Nośnikami dla aromatów są PEG i alkohol a nie węglowodany. Nie masz zielonego pojęcia o aromatach stosowanych w odżywkach, więc nie opowiadaj głupot. Prosto ze źródła od firmy produkującej odżywki - aromat to głównie węglowodany, m.in. dlatego właśnie na każde 100 g suchej masy węgli jest niecałe 10g zamiast np. 5-6 w postaci laktozy. [...]
Nabiał z małymi wyjątkami z nie do końca wyjaśnionych powodów ma dużo większy wpływ na wydzielanie insuliny. Dotyczy to mleka, ale również napoi fermentowanych, serków wiejskich. Między poszczególnymi produktami są pewne różnice np: ze względu na zawartość kwasów organicznych, ale w porównaniu do np: mięsa i jajek ten wpływ jest 2-3 razy większy. [...]
[...] nie mozna go dac jako wypelniacza ... po czwartek, kolega badal chromatografem, pewnie HPLC, tylko jest jedno ale, hplc do badania wymaga wzorca porownawczego i bada sie nim zawartosc substancji czynej, a nie substancji pomocniczych wiec w skrocie, glupoty straszne piszesz, gratuluje fantazji sam mieszkam na polnocy i ten scan jest numer jeden, [...]
mega słaba rzecz i sensu w tym nie widzę równie dobrze możesz zjeść normalny wartościowy posiłek, po cholerę wymyślać jakieś koktajle? kakao tylko prawdziwe, naturalne mleko w prożku odpada, kupa laktozy full kazeiny, która to prawdę mówiąc nadaje się jedynie przed snem - więc kiedy niby to spożywać skoro duża zawartość ww sugeruje porę po [...]
matrix jest myślę dobrym wyborem jeżeli chodzi o białko/zawiera również dość dużo tauryny/, a co do peptydu glutaminy- bo chyba o to ci chodzi jeżeli dobrze rozumiem bo piszesz dość niejasno ma tą cechę, że jest bardzo dobrym antykatabolikiem działającym poprzez mechanizm oszczędzania białek mięśniowych, tak samo jak i l-glutamina ale raczej bez [...]
rzeczywiscie troche zakrecilem.Z ta laktoza chodzilo mi ze duza jej zawartosc jest w serwatce wlasnie,ktora jak napisales jest produktem powstalym przy produkcji np twarog.Chodzilo mi o to ze czesto pod nazwa bialko serwatkowe znajduje sie wlasnie serwatka(czesto gesto wciska sie poprostu szajs bo ludzie z malym doswiadczenien nie potrafia [...]
gdzie masz tą kofeinę, przeglądałem skład i nie widziałem by była wymieniona, co do aakg, moze chodzi o to by poszerzyć naczynia krwionośne by lepszy był transport składników odżywczych. Dlaczego polecamy produkt Iso Whey Zero? Składnik bazowy: Native Whey Isolate Wyjątkowa zawartość białka Z dodatkiem aminokwasów: glutaminy i BCAA Szybkie i [...]
MIN. 35% białka! MAX 51% Laktozy! (Węglowodanów) Max 1,2g tłuszczu! MAX 4% Wody 8% Soli mineralnych Jak widać mamy extra skład!!! Wartosc energet. 100g 1486 KJ/355 kcal. Temp. przechowywania do 20`C Produkt powstaje zgodnie z międzynarodowymi systemami jakosci ISO 9002 i HACCP Laktoza jest to dwucukier zbudowany z glukozy i galaktozy, ma [...]