[...] NNKT(niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe), bez których nasz organizm nie mógłby funkcjonować. Takie tłuszcze występują np. w oliwie z oliwek, rybach tłustych - makrela, węgorz, śledź itd. Bardzo ważne również są WNKT(wielo nienasycone kwasy tłuszczowe)do, których zalicza się Omega-3 i Omega-6 których spore ilości występują w oleju lnianym [...]
Prawdopodobnie większość forumowiczów z sfd już od dawna wie, ale dla przypomnienia - w sobotę 14 listopada 2009 roku, w Hali Sportowej "Gdynia" w Gdyni, odbędzie się najgrubsza chyba z dotychczasowych polskich impreza sportów walki w formułach MMA i K1. Galę organizują Holenderzy z teamu Beast Of The East (BOTE) we współpracy z firmą "Pit Bull [...]
[...] - powyżej 200 kcal w 100g - łosoś, węgorz. Jako dodatki do grillowanej, czy gotowanej na parze ryby można wybrać ryż z przyprawami, bądź ziemniaki, również z grilla (najlepiej pieczone w folii), do tego [...]
Witam chciałbym przedstawić artykuł o diecie dla grupi krwi 0. Wiem że już był taki artykuł ale na podstawie ksiązki Dr Peter J.D'Adamo i Catherine Whitney "Jedz zgodnie ze swoją grupą krwi" a poniżsdze informacje zostały pobrane z ksiązki tych samych autorów ale wydane dwa lata później (Gotuj zgodnie ze swoją grupą krwi). Tysiące zaświadczeń [...]
[...] Ryby i owoce morza Najlepszy jest szczupak, śledź, dorsz, halibut, jesiotr, łosoś, makrela, sieja, sardynki, okoń, pstrąg i solą. W jadłospisie mogą się znaleźć: flądra, węgorz, karp, a także kraby, krewetki, małże, ostrygi i ślimaki. Unikaj kawioru, wędzonego łososia i śledzia marynowanego. Warzywa i owoce Najlepsze są zielone warzywa [...]
[...] gęsi są zbyt tłuste i mogą być źle tolerowane przez osobę gorączkującą. Polecane gatunki ryb to dorsz, pstrąg, leszcz, sola, szczupak, sandacz, a niewskazane są tłuste, np. węgorz, halibut. Najchętniej jadanymi potrawami z ryb, mięs czy drobiu są pulpety i klopsiki. Można również przygotowywać ryby i mięsa pieczone w folii, duszone w warzywach [...]
[...] przyjmować z posiłkami bogatymi w tłuszcz, ponieważ jest rozpuszczalna w tłuszcze. W JAKICH PRODUKTACH SPOŻYWCZYCH WYSTĘPUJE WITAMINA D 3 ? - ryby ( przede wszystkim : węgorz, śledź, dorsz, łosoś, makrela, tuńczyk ) - zółtko jaj - zółty ser kolejnym suplementem, które warto przyjmować w okresie jesienno - zimowym są : Kwasy OMEGA 3 [...]
[...] wapnia, jodu (głównie gdy ryba jedzona jest ze szkieletem). Znaczącymi źródłami (spośród wszystkich ryb) dobrze przyswajalnych witamin A i D są głównie: -śledzie -sardynki -węgorz -łosoś -makrela Ryby są ciągle w Polsce niedocenianym i rzadko spożywanym produktem, kiedy powinny pojawiać się na naszym stole przynajmniej 2-3 razy w tygodniu. Są [...]
KALORIE I TŁUSZCZ W POSIŁKACH Od dawna wiadomo, że właściwe odżywianie się i stosowanie odpowiedniej diety to połowa, a niektórzy znawcy sprawy twierdzą, że nawet 80% kulturystycznego sukcesu. Przestrzeganie godzin posiłków, ilości wypitej wody, czy wreszcie rodzaju spożywanego pokarmu są równie istotne jak intensywny, regularny i profesjonalny [...]
Witam ! Chciałbym prosić was o pomoc w ocenie moich wypocin. Generalnie nie chciałbym się jakoś mocniej zagłębiać po co to robię, z jakich źródeł czerpałem informację itp. Do dnia dzisiejszego zrzuciłem 51 kg bez żadnej przerwy mimo wszystko miały miejsce 3 różne diety a mianowicie pierwsze 30 kg na bardzo klasycznym rozłożeniu makro bez żadnych [...]
Witam, Na wstepie male objasnienie ocb. Od dluzszego czasu mialem zamiar zmienic tryb zycia z imprezowego (na***ka conajmniej 2x/tyg, do tego czesto dochodzily inne specyfiki..). Przez ten tryb zycia spadlem na wadze, przestalem uprawiac sporty itpe. Wczesniej duzo plywalem, gralem w tenisa, chodzilem duuuzo po gorach, rower itd. Wkoncu sie [...]