[...] potreningowy. Wartość odżywcza W jednej porcji około 75 g jest 291 kcal, w tym: 24,17 g białka, 6,7 g tłuszczu (w tym 2,94 g kwasów tłuszczowych nasyconych), 32,18 g węglowodanów (w tym 8,88 g cukru), 2,57 g błonnika, 0,8 g soli. Występuje w kilku smakach: bananowy, czekoladowy, malinowo-czekoladowy, waniliowy. Przepis z użyciem [...]
[...] 20 minut na przygotowanie. Zastosowanie ALLNUTRITION Choco Muffin idealne dla smakoszy słodyczy i ciast, świetne bezpośrednio po treningu, jako bardzo dobra forma białka i węglowodanów, w celu urozmaicenia diety, dobre nawet dla osób z insulinoopornością. Dawkowanie ALLNUTRITION Choco Muffin Opakowanie Choco Muffin zawiera 500 g. Porcja [...]
Statystyczny Polak zjada w tłusty czwartek 3 pączki, dostarczając tym samym około 800-1200 kcal. Czy tyle wystarczy, aby przytyć? Pączki twarogowe Na 6 porcji: ser twarogowy półtłusty – 250 g mąka owsiana/ mąka orkiszowa – 100 g dżem owocowy – 60 g jajko kurze syrop klonowy – 50 g proszek do pieczenia – 3 g czas przygotowania: 30 minut. Przepis: [...]
[...] do zawodów, ćwiczyła 4-5 dni w tygodniu, wykonując trening siłowy i trening cardio. Przestrzegała ścisłej diety składającej się z chudego mięsa, awokado, oliwy z oliwek i węglowodanów, takich jak płatki owsiane, bataty i brązowy ryż. Jayne Lo realizuje swoje marzenia od najmłodszych lat. Jej hobby i pasja, stały się także jej pracą, więc [...]
[...] wraz ze spożywaną dietą. Witamina B6 jest również związkiem o wielokierunkowym działaniu i sprzyja m.in. syntezie neuroprzekaźników, tworzeniu hemoglobiny czy metabolizmie węglowodanów. Musujący napój o smaku cytrynowym, który uzyskać można po rozpuszczeniu ZMA+B6 zapewni nie tylko solidną dawkę ważnych substancji odżywczych, ale również [...]
[...] gotowy do wymieszania z wodą lub inną cieczą. Jest to suplement diety, który w 100 g produktu zawiera najczęściej aż 81 – 86 g białka i charakteryzuje się niską zawartością węglowodanów i tłuszczy - odpowiednio (średnio) około 2 – 5 g oraz około 3 g. Spożywając zatem jedną porcję WPI dziennie, czyli około 30 g, można wzbogacić dietę o około 25 g [...]
[...] często opisuje się słowami, które pozwalają w łatwy sposób odnieść się do właściwości danego stylu żywienia. Na przykład „keto” mówi się o dietach o znikomej zawartości węglowodanów, „wege” to styl życia wykluczający spożywanie odzwierzęcych produktów spożywczych, a „IF” odnosi się do spożywania swoich jadłospisów w określonych przedziałach [...]
[...] biotyna - B7 - odpowiada m.in. za prawidłowy stan naszej skóry i włosów, uczestniczy w cyklu Krebsa witaminy B6 - odpowiadają m.in. za metabolizm białek, tłuszczy i węglowodanów, magazynowanie energii, prawidłowe działanie układu hormonalnego Co więcej, mozzarella posiada również witaminy takie jak D, E oraz A konieczne do prawidłowego [...]
Na dzień dzisiejszy można śmiało powiedzieć, że wzrasta nasza świadomość w temacie zdrowego odżywiania. Częściej zastanawiamy się nad tym, co zjadamy czy możemy wybrać lepiej i zdrowiej. Słysząc hasło przetworzona żywność, doskonale wiemy, że jest to rodzaj produktów, których warto się wystrzegać na rzecz tych naturalnych, aby pozyskać więcej [...]
[...] zagwarantować zarówno smak jak i jakość produktu. Wartości odżywcze frużeliny ALLNUTRITION: CHERRY IN JELLY 100 g produktu zawiera: 98 kcal 0 g tłuszczu 0,8 g białka 22 g węglowodanów (w tym 7,4 g cukru) 0,9 g błonnika 0,02 g soli STRAWBERRY IN JELLY 100 g produktu zawiera: 85 kcal 0 g tłuszczu 0,6 g białka 19 g węglowodanów (w tym 4,8 g [...]
O znaczeniu bakterii jelitowych mówi się w dzisiejszych czasach coraz więcej. Bakterie przestają kojarzyć się jedynie z chorobotwórczymi patogenami. Dobre bakterie zasiedlające nasze jelita oferują szereg korzyści zdrowotnych, wspomagają funkcjonowanie układu pokarmowego i wzmacniają układ odpornościowy. Zdrowe kiszonki Warto zadbać również o [...]
[...] rośnie też liczba osób z cukrzycą typu 2. Wzrost ten jest wprost proporcjonalny. Jedz orzechy każdego dnia Orzechy są chrupiącą przekąską o niskiej zawartości węglowodanów, ale mają również właściwości, które czynią je przyjaznymi dla poziomu cukru we krwi. Ludzie, którzy rutynowo jedzą orzechy, mają zwykle niższe markery stanu [...]
[...] energetycznym. Niektóre z nich przyswajane są przez organizm szybciej, a inne wolniej, z czym też wiążą się ich potencjalne zastosowania. Do najbardziej rozpoznawanych węglowodanów zalicza się m.in. dekstrozę, inaczej zwaną glukozą. Co to jest dekstroza? Dekstroza to monosacharyd (cukier prosty), który pod postacią glukozy pozyskiwany jest [...]
[...] i laktozę. Ale zaraz po nich pojawia mi się w głowie dieta ketogeniczna, gdzie ograniczamy, w okolice bliskie zera, spożycie jednego z trzech głównych makroskładników - węglowodanów. Pomijamy zatem ogromną ilość warzyw i praktycznie wszystkie owoce oraz produkty pochodzące ze zbóż. Podobnych „kluczy” może oczywiście być znacznie więcej. [...]
[...] od 4% do 9% po każdym rodzaju cukru, niezależnie od jego ilości. Stężenia wysokowrażliwego białka C-reaktywnego (hs-CRP) wzrosły od 60% do 109%, niezależnie od rodzaju węglowodanów. Stężenie leptyny wzrosło podczas interwencji z napojami dostarczającymi glukozę. Na co wskazują wyniki? Dane z cytowanego eksperymentu wskazują na potencjalnie [...]
[...] system intermittent fasting (IF). Ściśle rzecz ujmując, nie jest to narzucony rodzaj diety, bo w ramy IF można wpasować dowolny schemat żywieniowy np. lowcarb (<150 g węglowodanów dziennie), dietę ketogeniczną (<50 g węglowodanów dziennie), zbilansowaną itd. IF narzuca nam jedynie ramy, kiedy wolno jeść, a kiedy powinien wypadać post. [...]
[...] paski, a w środku mają biały, kremowy i słodki miąższ. Ważą zwykle 1,5 do 5 kg. Ile kalorii ma arbuz? Jakie ma wartości odżywcze? W 100 g arbuza znajduje się: 30 kcal. 8 g węglowodanów (0,4 g błonnika, 6 g cukru) 0,6 g białka 0,2 g tłuszczu Ponadto arbuz zawiera witaminy A, C i E, a także potas i magnez. Jest też bogatym źródłem cytruliny, [...]
Budowanie masy mięśniowej dla niektórych osób jest znacznym wyzwaniem żywieniowym. Ilość kalorii, jaką osobnicy o szybkiej przemianie materii muszą dostarczyć w ciągu doby, czasem przerasta ich możliwości konsumpcyjne, sprawiając, że na samą myśl o kolejnym posiłku robi im się niedobrze. Jakie produkty wyróżniamy Batony proteinowe dzielimy [...]
Powszechnym błędem jest przekonanie, że nie można uzyskać wystarczającej ilości białka do budowy mięśni, jeśli nie spożywa się mięsa i produktów mlecznych. Sukcesy niektórych wegańskich kulturystów pokazują jednak, że tak nie jest. Jak skuteczna jest dieta oparta na roślinach do budowy mięśni? Stosowanie diety roślinnej nie stawia cię w gorszej [...]
Wielu kulturystów uważa, że pompa mięśniowa jest tym elementem treningu, który warunkuje przyrosty. Przyglądając się badaniom naukowym, nie uzyskamy jednoznacznego potwierdzenia tej teorii, jednak przyznacie, że nic tak nie motywuje do działania, jak zmieniająca się w lustrze sylwetka i uczucie, że mięśnie robią się większe i twardsze. [...]