Witam, Przestudiowałem jakiś czas temu MASA - wersja z roku 2014 i generalnie zakłada on tworzenie makrocykli, składających się z 3-4 mikrocykli. Jeśli dobrze zrozumiałem to w każdym mikrocyklu powinniśmy zachować te same ćwiczenia podstawowe i co najwyżej żonglować asystującymi (ale też niekoniecznie). Wynikało by z tego, że np. w 3 kolejnych [...]
[...] głęboko). Jeśli chodzi o dietę - początkowo nie przykładałam do niej wagi, jadłam jakieś 2 tys. kcal, potem z rozpędu zaczęłam się redukować (150g białka dziennie, ok.100g węglowodanów, ok.80g tłuszczu) oscylując pomiędzy 1800-2000 (wyliczyłam zapotrzebowanie "w treningu" na 2300). I faktycznie, biceps i triceps ładnie urósł, straciłam ze 2kg [...]
[...] Dzienne zapotrzebowanie wyszło koło 3100 kcal, odjołem 600 i wyszło 2500 kcal. Przyjmując zgodnie z zasadami diety redukcyjnej przyjąłem 2 g białka na kg masy ciała, 3 gramy węglowodanów na kg masy ciała. Wyszło tak: Białko: 182g Węglowodany: 273g Tłuszcze: 75g Przyjąłem 6 regularnych posiłków + posiłek potreningowy w odstępach 2-3 godziny. [...]
[...] cholesterol i kwasy żółciowe wpływa korzystnie na strawność innych składników pożywienia Skład włókna pokarmowego: Włókno pokarmowe pochodzenia roślinnego, należy do węglowodanów złożonych, czyli wielocukrów (polisacharydów). Składa się z celulozy, ligniny, hemicelulozy, pektyn, gum i śluzów. Składnikami towarzyszącymi błonnikowi [...]
[...] iż rozwiązania tego typu są w pełni bezpieczne dla zdrowia – o ile oczywiście są odpowiednio zaplanowane. Tak więc, wbrew obawom co poniektórych ani zmniejszenie spożycia węglowodanów, ani też idące z nim w parze zwiększenie podaży tłuszczu nie musi być zagrożeniem dla zdrowia, a wręcz istnieją dowody na to, że u osób otyłych dieta [...]
[...] z przeprowadzką i wychudłam z 60 kg ( 20 % tk tłuszczowej) do 45 kg.. tak się wyniszczylam , a nie umialam sama sobie poradzić więc poszłam do dietetyka.. polecił diete bez węglowodanów , mimo to przytyłam do 60 kg ale nie tak jak wtedy , tylko samym tluszczem . Skonczylam wspolprace i postanowilam ,że znowu zaczynam z siłownią i z odzywianiem [...]
[...] Glyco-Matrix Carb System, w skład którego wchodzi szybko i wolno-uwalniająca się maltodekstryna, dekstroza jednowodna oraz fruktoza, dostarcza najważniejszych węglowodanów, potrzebnych do wzrostu masy mięśniowej i optymalnego przechowywania glikogenu. USN Muscle Fuel Anabolic jest wygodnym, smacznym posiłkiem zastępczym, dostępnym [...]
[...] Odżywianie i niestety zapotrzebowania kaloryczne nie były równe. Według obliczeń z tych porad (http://www.sfd.pl/temat240536/), wygląda to tak: 139g białka 74g tłuszczy 418g węglowodanów 3351 kcal razem Według obliczeń z tego poradnika (http://www.sfd.pl/temat173140/), wygląda natomiast tak: 138g białka 94g tłuszczy 304g węglowodanów 2616g Dodać [...]
[...] biegu to 3228 kcal -Nie wiem czy to dobre wyjście ale na początek obciął bym dietkę o 200 kcal i obniżył do 2900-2950 kcal -Ilość białka 2,5 g/kg = 225g (900 kcal) -Ilość węglowodanów w dni treningowe 200g (800 kcal) -Ilość tłuszczu 133g (1200 kcal) -Nie uwzględniłem warzyw w bilansie 1 Posiłek 6-7:00 -płatki owsiane 80 g B: 9,6 W:48,8 T:5,6 [...]
Do tak zwanych sladowych elementow niezbednych dla ludzkiego zdrowia naleza:magnez,cynk,jod,mangan,selen,molibden,kobalt,miedzi oraz wanad. Pierwiastek musi spelniac trzy warunki,aby mozna go bylo zaliczyc do elementow niezbednych dla organizmu: 1.musi on wystepowac w ciele czlowieka. 2.musi posiadac zdolnosc oddzialywania na zywe ustroje. [...]
[...] cholesterolu. Witamina B5 Przemiana białkowa, tłuszczowa i węglowodanowa. Poprawia wygląd skóry i włosów. Witamina B6 Funkcje różnych enzymów. Przemiany tłuszczy oraz węglowodanów. Witamina B12 Produkcja czerwonych krwinek, zapewnia prawidłowe funkcjonowanie układu nerwowego oraz komórek. Kwas foliowy Produkcja czerwonych krwinek, [...]
[...] kura, ryba. Na noc ser biały półtłusty, serek wiejski, makrela, mozzarella. Źródła tłuszczy stosowane zamiennie: orzechy włoskie, laskowe, migdały, oliwa z oliwek. Źródła węglowodanów: makaron, ryż, kasza, ziemniaki. Śniadanie 6:00 kcal B T W Płatki owsiane 75g 275 9 5 47 [...]
[...] części odniosę się do wciąż popularnego sposobu: „masa za wszelką cenę”. Sposób nr 1: „tuczenie – ang. bulking” Z reguły strategia ta polega na niekontrolowanym dostarczaniu węglowodanów oraz białek w celu zbudowania „masy” (w mniejszym stopniu dotyczy podaży tłuszczów). „Tuczenie” jest rozwinięciem idei „więcej znaczy lepiej!”. Problem w tym, iż [...]
[...] są tu jawnie zawyżone. Człowiek potrzebuje znacznie mniej białka, ponieważ określony gatunek bakterii, znajdujący się w jelicie grubym posiada zdolność syntezowania białka z węglowodanów, których dostarczamy spożywając produkty roślinne. Mleku kobiecym białka- kazeiny jest mało, zaledwie 0,2%. W krowim mleku znajduje się mało żelaza, dlatego też [...]
[...] dostarczenie składników podnoszących wydolność nie tylko przed i po ale także w trakcie trwania aktywności fizycznej. Endurancje Gel dostarcza: - łatwo przyswajalnych węglowodanów w postaci maltodekstryny (która przez to, że charakteryzuje się wyższą masą cząsteczkową niż glukoza nie wykazuje tendencji do zalegania na żołądku) i fruktozy [...]
[...] wytrzymałości mięśniowej. . OLIMP CreaFUSION prezentuje rewolucyjne podejście do zagadnienia wspomagania. W preparacie tym całkowicie zrezygnowano z komponowania białek i węglowodanów, natomiast zestawiono w precyzyjnie dobranych proporcjach trwalszą i aktywniejszą formę kreatyny, z pełnym kompleksem prekursorów kreatyny oraz innymi czynnikami [...]
[...] ludzie żywili się głównie tym, co mogli upolować lub znaleźć. Znawcy antropologii i paleontologii oceniają, że 50% dziennego zapotrzebowania kalorycznego pochodziło z węglowodanów, z czego - do czasu odkrycia zbóż uprawnych - znaczna część była pozyskiwana z owoców, nasion, ziół i dziko rosnących warzyw. 30% zapotrzebowania było pokrywane [...]