[...] są jawnie zawyżone. Człowiek potrzebuje znacznie mniej białka, ponieważ określony gatunek bakterii, znajdujący się w jelicie grubym posiada zdolność syntetyzowania białka z węglowodanów, których dostarczamy spożywając produkty roślinne. W mleku kobiecym białka - kazeiny jest mało, zaledwie 0,2%. W krowim mleku znajduje się mało żelaza, dlatego [...]
Nie wiem czy dobrze obliczyłem ale wyszło 1716 Bardzie mi chodzi o dokładnie jakies składnik mają byc w diecie i ile mają białka i weglowodanów dany składnik
na ilosc wody w organizmie ma wplyw poziom sodu, oraz ilosc spozywanych weglowodanów, im wiecej, tym bardziej 'ciagnie' woda.. mimo wszystko ja nie patrzylbym na jakies pomiary z urzadzen bo w wiekszosci wskazują blednie imo.. tak jak chociazby w przypadku Twojego procentu bf ;]
[...] solnego) i dobrą perystaltykę (ruchy jelit) , przepustowość przewodu pokarmowego jest bardzo wysoka. Te osoby muszą spożywać duże ilości złożonych białek i długołańcuchowych węglowodanów. Ponieważ trawienie nie jest zbyt efektywne, duża część pożywnienia zostaje wydalona bez wchłonięcia wszystkich ważnych substanicji odżywczych. Krótkołańcuchowe [...]
[...] się go w leczeniu substytucyjnym w sytuacji niedostatecznego wytwarzania hormonów, m.in. kortyzolu i kortyzonu - kortykosteroidów, które regulują przemiany białek, węglowodanów i tłuszczów. Encorton naśladuje fizjologiczne wydzielanie tych hormonów, którego szczyt następuje między godziną 3 a 9 rano. Stosowanie tego typu leków powinno [...]
[...] Nie ma sensu osiągać ketozy tłuszczem ketozę najszybciej i najzdrowiej osiąga się postem - tylko tu musi upłynąć kilkadziesiąt godzin warzywa jedz, nie liczyłbym z nich węglowodanów pestki i nasiona na gorący już posiłek, a nie je smażyć :-) to cenne źródło kwasów tłuszczowych a mięso...hmmm mięso to ogólnie hodowlany syf, podroby - w [...]
Zaparć nie mam, ale dwójka u mnie u mnie to raz max dwa na tydzień. :) jeszcze się nauczysz ;-) prawdopodobnie już nigdy do węglowodanów w dużej ilości nie wrócisz, ale docenisz je w odpowiedniej formie podane i w odpowiedniej ilości ;-)
[...] wysokoenergetycznych, głównie ATP, czyli kwasu adenozynotrójfosforowego. Uczestniczy w przebiegu wielu szlaków metabolicznych, związanych z przemianą białek, tłuszczów, węglowodanów i kwasów nukleinowych. Wpływa również pozytywnie na procesy krzepnięcia krwi, reguluje rozwój układu kostnego, czy wzmaga reakcje obronne organizmu. Odpowiednie [...]
hmm, moim zdaniem kasza jest zdecydowanie lepsza, szczególnie od ryżu białego(w pełni łuskanego).Kasza np gryczana ma duzo więcej błonnika, ma nieco mniej węglowodanów(różnica rzędu kilku gramów w stu gramach produktu)i ma zupełnie sporo żelaza(gryczana10.9mg)(ryż nie) Ponadto kasza gryczana ma duzo więcej białka-12.9g/100g, podczas gdy ryż 9.4 [...]
[...] z tych teorii nie znalazła głębszego uzasadnienia i obecnie uważa się, ze najlepiej podać węglowodany z białkiem w jednej porcji, co pozwala najefektywniej wpłynąć na przebieg procesu odnowy powysiłkowej. Na rynku jest wiele gotowych preparatów odpowiednio zestawionych w procentowy udział węglowodanów i białek, a do tego bardzo dobrze smakują.
Siema Kwachu :) Pozwolicie ze wtrace bo obecnie sam zaglebialem sie co do tej tematyki. Co do rozdzielania weglowodanow i bialek to jest to bardzo stara teoria ktora sprawdza sie przy osobach z chorobami ukladu pokarmowego. Osoby zdrowe nie powinny rozdzielac skladnikow odzywczych. Bardzo ladnie opisal to Delavier w swojej nowej ksiazce a takze [...]
Witam Czyli się myliłem ... No to jak ma wegle o niskim IG, to jest prawie jak gainer, hehe, czyli może być dobrym źrodłem węglowodanów stosowanych w uzupełnianiu diety spożywanych w ciągu dnia... Pozdrawiam!!!
[...] otylosci"...jesteś tego pewien ???, że WSZYSTKO...heh a ja głupi myślałem, ze powodem magazynowania zapasowej tkanki tłuszczowej jest dostarzcanie zbyt dużej ilości węglowodanów. Zapewne zaraz się dowiem, że powodem otyłości jest jedzenie dużych ilości białka Problem z odżywkami...co, jak, kiedy, gdzie>>>GG 1135964 kom. [...]
[...] tego >pewien ???, że WSZYSTKO...heh a ja głupi myślałem, ze powodem >magazynowania zapasowej tkanki tłuszczowej jest dostarzcanie zbyt dużej >ilości węglowodanów. No coz czlowiek uczy sie do smierci... >Zapewne zaraz się dowiem, że powodem otyłości jest jedzenie dużych ilości białka Jesli masz watpliwosci ze i [...]
[...] kwestie, jak dokładnie odmierzanie produktów w diecie. Nie mając wagi kuchennej, nie jesteśmy w stanie stwierdzić, ile zjadamy w naszej diecie kcal, białek, tłuszczów i węglowodanów. Na oko niestety nikt formy nie zrobił. Jest to podstawa kontroli efektów, dzięki której wiemy jak reagować, gdy nie ma zmian sylwetki. Brak kontroli nad dietą [...]
ale przyspiesza metabolizm. do takiej ilosci potrzeba tez ogromna ilosc weglowodanow bo to dzieki nim to bialko jest wchlaniane. zalezy to tez od typu budowy ciala ale wiekszosc ludzi sie skarzyla jak spozywala taka ilosc(oprocz tych na koksie) ze masa im spada :] zreszta sam sprawdz na sobie
Co do tego brania: przez pierwsze 6 miesiecy jechalem na sucho, pozniej wzialem odzywke bialkowa, dowalilem po 3 tygodniach kratyne (wlasnie koncze cykl), teraz zaczynam z odzywka na mase (ok.70% weglowodanow).Jak kazdy poczatkujacy kulturysta staram sie zlapac na poczatek jak najwieksza mase, pozniej przyjdie czas na rzezbe. Cwicze 4 razy w [...]
[...] i posiłek przedtreningowy powinien zawierać ich sporą dawkę. Najlepiej jeśli będą to węglowodany złożone, które swoją energię wydzielają dość długo. Może być też mix węglowodanów złożonych i prostych. Ilość białka w takim posiłku nie powinna być zbyt duża, ale dobrze by jego źródło również się w nim pojawiło. Taki posiłek powinno się [...]
[...] Wśród podstaw tych warto wyróżnić: 1. Dobrze dobrana dieta. Odpowiednio zbilansowana dieta, bogata w zalecane ilości kcal, składników odżywczych (białka, tłuszczów, węglowodanów), oraz witamin i składników mineralnych będzie filarem naszego zdrowia. Odpowiednia ilość białka odgrywa rolę budulcową. Tłuszcze z kolei wpływają na produkcję [...]