Hmm mleko w proszq ma 35% bialka i 51% weglowodanow (laktozy) wiec jesli mash tendencje do lapania tluszczyku to raczej niejest to produk dla ciebie. A jesli mimo wsyzstko chcesz to brac to mieszaj to z mlekiem lub woda w ilosci takiej ile potrzebujesz dostarczyc bialka z tego specyfiku, ale bez przesady - ja czasem pije sobie koktail z siedmiu [...]
[...] ( potreningowych ), co niekoniecznie daje wymierne korzyści. Produkty potreningowe są to mieszanki odżywcze, których zadaniem jest szybkie dostarczenie między innymi węglowodanów, białka, jak i substancji działających stricte anabolicznie, jak bardzo popularna i skuteczna kreatyna, leucyna, EAA czy też innych składowych o działaniu [...]
[...] wielu ważnych enzymów, współdziała przy tworzeniu regeneracji czerwonych ciałek krwi, wzmacnia układ nerwowy, zwiększa wykorzystanie białek, aminokwasów, tłuszczów i węglowodanów, wpływa na zdolność koncentracji, tworzy materiał genetyczny. Przy zażyciu dawki powyżej 600 mcg działa toksycznie!wiec nie mow ze nie jest toksyczna. [...]
[...] w reakcjach metylacji homocysteiny do metioniny oraz konwersji metylomalonylo-CoA. Reakcje te są ważne w metabolizowaniu składników odżywczych w postaci białek, tłuszczów i węglowodanów. Wśród innych jej funkcji warto wyróżnić: - przeciwdziała niedokrwistości, - wspomaga wytwarzanie kwasów nukleinowych, - wspomaga pracę układu immunologicznego, [...]
[...] https://potreningu.pl/articles/5255/zapotrzebowanie-kaloryczne-dla-wnikliwych-. Następnie odjąć około 300 kcal. Dalsza droga to już ustalenie zalecanych ilości makroskładników w diecie. Z reguły są to: 2 g/kg masy ciała biała, 1-1,3 g tłuszczów i reszta kalorii pochodząca z węglowodanów. /SFD/2018/2/15/5870d5c57e3e4de3b3d9b40ba6f20a9a.jpg
[...] ml produktu. Alkohol podczas diety powinien być spożywany wyłącznie okazjonalnie, w naprawdę symbolicznych ilościach. Po pierwsze alkohol zakłóca proces trawienia białek i węglowodanów, prowadzi do zaburzeń hormonalnych oraz do natężonej pracy wątroby. Obciążenie wątroby alkoholem, środkami farmakologicznymi, sporą ilością białka czy tłuszczu [...]
Norwegia ma prawdziwego fiola na punkcie zdrowej żywności. Każdy producent ma obowiązek podania wskaźnika pelnoziarnistosci w procentach. Spożywam stuprocentowe pieczywo jako źródło weglowodanow 2 razy dziennie. Fakt iż chleb jest niezdrowy odchodzi powoli do lamusa pod warunkiem, że mamy pewność co do składu.
[...] Od niego należy odjąć ok. 300 kcal, a otrzymany wynik podzielić na makroskładniki: 2g/kg masy ciała białka, 1 g tłuszczów i reszta kcal pochodząca z węglowodanów. Następnie dzielimy to na ilość makroskładników na posiłki. Te z kolei komponujemy z zalecanych źródeł makroskładników: 1. Białka: [...]
[...] tygodniach nie zanotowałem żadnej różnicy na obwodach, a na wadze spadek. Myślę, że wzrosła mi aktywność poza treningiem, bo wpada jakiś rower rekreacyjnie, czy koszenie trawy :) Obecnie mam: Białko 180gr Tłuszcze 110 gr Węglowodany 477 gr Do ile kcal podbić? Kolejne 200? Do ktorego makroskładnika dodawać? Jakie to są gorsze źródła węglowodanów?
[...] skutek. Alkohol podczas diety powinien być spożywany wyłącznie okazjonalnie, w naprawdę symbolicznych ilościach. Po pierwsze alkohol zakłóca proces trawienia białek i węglowodanów, prowadzi do zaburzeń hormonalnych oraz do natężonej pracy wątroby. Obciążenie wątroby alkoholem, środkami farmakologicznymi, sporą ilością białka czy tłuszczu [...]
Witam Czym w ogóle jest produkt serious mass? Serious mass to mieszanka białka i węglowodanów a więc tak zwany "bulk". Odżywki takie mogą być uzupełnieniem naszej diety i będą wówczas łatać dziury. I takie właśnie jest zastosowanie suplementów. Niektórzy bazują w swoich dietach głównie na nich co jest ogromnym błędem. W ten sposób nie będziemy w [...]
Zapotrzebowanie kaloryczne obliczasz pod siebie. Nie sadze, bys potrzebowal blisko 5 tys kcal. Bialko wplywa na przyspieszenie metabolizmu, wiec 3g/kg u ekto to srednio trafiony pomysl. Na Twoim miejscu dorzucilbym weglowodanow i fatu, a białko trzymał na poziomie 1,6-1,8g/kg masy ciala. O ile dalej potrzebujesz białka-to wybierz cos, na co [...]
o.. widzę, że konkrety. Zatem jeśli chodzi o zapotrzebowanie kcal, to wyczytałem to z jakiegoś artykuły więc wolałem sie upewnić. Co do węglowodanów to tak średnio są uzupełnione... mogłoby być więcej. Czyli radzicie odrzucić białko? a może kupić jakiś suplement na mase ? przykładowo Vitalmax - Whey Pro Gainer 1? wtedy uzupelnie białko i [...]
O ile wiem w tłuszczu nie ma witamin, ale te witaminy, które wymieniłeś są rozpuszczalne w tłuszczach, czyli wchłaniają się w ich obecności. A co do węglowodanów to masz rację, tyle że taki serek najlepiej smakuje z chlebkiem, a to już nieciekawe połączenie. Ja osobiście kupuję w TESCO w Łodzi serk homogenizowany Maćkowy 0% tł., 10% białka i 4% [...]
[...] wszędzie zjeść bez wcześniejszego przygotowania. Serek wiejski jest przede wszystkim dość dobrym źródłem białka, którego dostarcza około 10 – 12g na 100g. Zawartość węglowodanów i tłuszczu jest niewielka i wynosi od 3 do 6g na 100g. Serek wiejski jest produktem nisko kalorycznym, w 100 gramach dostarcza około 90-100kcal. W serku wiejskim [...]
2300 kcal - ok. W takim wypadku jakie proporcje białka, tłuszczy i węglowodanów? Gdybym miała jeść 2g białka na 1kg masy to musiałabym jeść ponad 200g białka (dla mnie to ilość nie do przejedzenia w ciągu dnia) czy zgodnie z wypowiedzią Paatik: "Osoby ze znaczną nadwaga nie powinny używać w tego typu wzorach swojej wagi aktualnej tylko zdrową, [...]
[...] to bulk może się tutaj dobrze sprawdzić, gdyż jest to suplement zawierający białko i węglowodany w proporcji 50/50. Gainer jest natomiast odżywką składającą się w ok 70% z węglowodanów. Jeszcze innym alternatywnym rozwiązaniem może być zakup czystego białka i dosypywanie do go ryzy czy płatków owsianych. Niewątpliwą zaletą gainera czy bulka [...]
[...] istotny jest czas kiedy będziemy przyjmować odżywkę węglowodanowo-białkową. Ze względu na to, iż jest to żywność wysokoprzetworzona i jest źródłem szybko przyswajalnych węglowodanów najlepszą porą na jej spożycie jest czas zaraz po treningu, a następnie, w ciągu kolejnych kilkudziesięciu minut, zjedzenie konwencjonalnego posiłku. Spożycie [...]
Na poziom T3 wpływa ilość spożywanych kalorii, głównie węglowodanów. Poziom trójjodotyroniny się najbardziej zwiększa, gdy do komórek tłuszczowych (adipocytów) trafiają węglowodany, które są estryfikowane do kwasów tłuszczowych i magazynowane. Jednak przy deficycie kalorycznym, jest rzeczą oczywistą, że poziom T3 się zmniejszy. Można jedynie [...]