[...] gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to 9kcal. Źródłami tłuszczu są: mięsa/ryby/jaja/podroby/orzechy/nasiona/pestki/nabiał/oleje(oliwa/kokosowy/awokado) Węglowodany powinny stanowić resztę z kalorii, które pozostały po obliczeniu. 1g węglowodanów to 4kcal. Żródłami węglowodanów są warzywa/owoce/bulwy(ziemniaki)/pseudozboża(ryże/kasze)/zboża.
[...] są: mięsa/ryby/jaja/podroby/orzechy/nasiona/pestki/nabiał/oleje(oliwa/kokosowy/awokado) Węglowodany powinny stanowić resztę z kalorii, które pozostały po obliczeniu. 1g węglowodanów to 4kcal. Żródłami węglowodanów są warzywa/owoce/bulwy(ziemniaki)/pseudozboża(ryże/kasze)/zboża. Następnie zerknij sobie na ten link i sprawdź, który plan [...]
[...] gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to 9kcal. Źródłami tłuszczu są: mięsa/ryby/jaja/podroby/orzechy/nasiona/pestki/nabiał/oleje(oliwa/kokosowy/awokado) Węglowodany powinny stanowić resztę z kalorii, które pozostały po obliczeniu. 1g węglowodanów to 4kcal. Żródłami węglowodanów są warzywa/owoce/bulwy(ziemniaki)/pseudozboża(ryże/kasze)/zboża.
Witam. Diety niskokaloryczne na dłuższa metę zadziałają odwrotnie . „Niedojadanie” może zaszkodzić redukcji przy dużym wysiłku,nie chodzi tu o białka mięśniowe i katabolizm, bo to twoje najmniejsze zmartwienie. Chroniczne niedożywienie prowadzi m. in. do zaburzenia pracy enzymów trawiennych czy gospodarki hormonalnej, więc lepiej dojadać.Te [...]
[...] są: mięsa/ryby/jaja/podroby/orzechy/nasiona/pestki/nabiał/oleje(oliwa/kokosowy/awokado) Węglowodany powinny stanowić resztę z kalorii, które pozostały po obliczeniu. 1g węglowodanów to 4kcal. Żródłami węglowodanów są warzywa/owoce/bulwy(ziemniaki)/pseudozboża(ryże/kasze)/zboża. Staraj się by białko było równomiernie rozłożone na wszystkie [...]
[...] są: mięsa/ryby/jaja/podroby/orzechy/nasiona/pestki/nabiał/oleje(oliwa/kokosowy/awokado) Węglowodany powinny stanowić resztę z kalorii, które pozostały po obliczeniu. 1g węglowodanów to 4kcal. Żródłami węglowodanów są warzywa/owoce/bulwy(ziemniaki)/pseudozboża(ryże/kasze)/zboża. Na redukcji starałbym się wybierać pokarmy, które spowodują, że [...]
Cześć! Obecnie powinieneś rozpocząć redukcję. Aby to zrobić zacznij od obliczenia zapotrzebowania kalorycznego, wzór znajdziesz tutaj -> http://www.sfd.pl/-t276436.html Gdy wyliczysz zapotrzebowanie warto zadbać o odpowiedni podział makroskładników: Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: [...]
[...] zabezpieczą Twoją masę mięśniową w okresie około treningowym, mam tu na myśli polecaną przeze mnie recepturę, czyli przed treningiem conajmniej 10g BCAA + nie więcej niż 20g węglowodanów, a po treningu 30g odżywki białkowej + 10g EAA + 2-3g kreatyny oraz podobna porcja węglowodanów jak przed treningiem. Jeśli masz jakieś dodatkowe pytania to [...]
[...] wiem jak to nazwać)pewną potrawe.Mianowicie sypię paluszki100g,(tylko nie słone! , mogą być nawet sezamowe)dość mocno zdrobnione,pół banana no i do tego jogurt mały i trochę mleka(ok100ml).Bardzo mi smakuje a węgla naprawdę spora dawka.Same paluszki zawierają ok 75g węglowodanów złożonych,banan zawiera proste,ale nie wiem dokładnie ile.
w 100g paluszków jest przeważnie około 75g węglowodanów,głównie złożonych.banan zawiera węgle proste,ale dokładnie nie wiem ile,zresztą kto by tam ważył.
- 1 jabłko - 250g mleka - 1 łyżeczka miodu (15g) - 2 łyżki płatków owsianych (30g) - 2 łyżki mleka w proszku lub zagęszczonego (30g) może mi ktoś wyliczyć z tego koktajlu ile tu jest: białka węglowodanów tłuszczy kalorii
[...] mieszanki keksowej(rodzynki itp) -pol kostki twarogu poltlustego Nie czytalem wszystkich postów wcześniej,więc mogl sie powtorzyć. Koktajl słodki i myślę,że prosty w przygotowaniu,bez żadnego kobinowania jajami czy cynamonem.Zawiera ok 35 g białka i ok 40 g węglowodanów(możliwa duża tolerancja). Oczywiście wszystko dokładnie wymieszane,polecam
[...] http://www.sfd.pl/-t1135440.html - Źródła białka w diecie. http://www.sfd.pl/-t1135648.html - Źródła tłuszczu w diecie. http://www.sfd.pl/-t1135388.html - Źródła węglowodanów w diecie. W rozkładzie makroskładników na początek przyjmujesz białko 2 g , tłuszcze 1-1,5 g na kg masy i reszta kalorii z węglowodanów. Proponuje również [...]
[...] http://www.sfd.pl/-t1135440.html - Źródła białka w diecie. http://www.sfd.pl/-t1135648.html - Źródła tłuszczu w diecie. http://www.sfd.pl/-t1135388.html - Źródła węglowodanów w diecie. W rozkładzie makroskładników na początek przyjmujesz białko 2 g , tłuszcze 1-1,5 g na kg masy i reszta kalorii z węglowodanów W następnej kolejności [...]
[...] to odejmujesz ok 300kcal, http://www.sfd.pl/-t1135440.html - Źródła białka w diecie. http://www.sfd.pl/-t1135648.html - Źródła tłuszczu w diecie. http://www.sfd.pl/-t1135388.html - Źródła węglowodanów w diecie. W rozkładzie makroskładników na początek przyjmujesz białko 2 g , tłuszcze 1-1,5 g na kg masy i reszta kalorii z węglowodanów ...
[...] są: mięsa/ryby/jaja/podroby/orzechy/nasiona/pestki/nabiał/oleje(oliwa/kokosowy/awokado) Węglowodany powinny stanowić resztę z kalorii, które pozostały po obliczeniu. 1g węglowodanów to 4kcal. Żródłami węglowodanów są warzywa/owoce/bulwy(ziemniaki)/pseudozboża(ryże/kasze)/zboża. Dodatkowo nie wiemy jak wygląda obecnie Twoja sylwetka, zatem [...]
Cześć! Przede wszystkim taki deficyt nie jest zdrowy i szybko przestaniesz się czuć dobrze. Wylicz poprawnie zapotrzebowanie, tutaj masz wzór: http://www.sfd.pl/-t276436.html . Taki skok wagi nie jest normalny, dlatego powinieneś zmniejszyć deficyt i przeprowadzić normalną redukcję.
pierwsze slysze zeby bialko, gdy wystepuje w nadmiarze bylo spalane jak paliwo(weglowodany), następuje to wówczas gdy w organizmie nie ma weglowodanow, a nadmiar jest w wiekszosci usowany przez nerki co je wyjatkowo obciaza i moze doprowadzic do ich silnej niewydolnosci. Tak mne przynajmniej w szkole uczyli.... pozdro
[...] Jest to wyjątkowo istotne ponieważ odpowiedni posiłek potreningowy zwiększa naszą wydolność, sprzyja syntezie białek mięśniowych i odbudowie glikogenu, a także hamuje rozpad mięśni. Oczywiście musisz także pamiętać aby skład naszego posiłku był dobrze skomponowany i żeby nie zabrakło w nim odpowiedniej ilości jakże ważnych węglowodanów i białek.
To ile cukrów prostych, czy węglowodanów z produktów przetworzonych może być w diecie zależne jest od kilku czynników. Między innymi, a w zasadzie głównie od ilości kalorii i weglowdanów w diecie. Jeżeli, tak jak wspominasz masz aż 4600 kalorii, to ogólna podaż węglowodanów również jest wysoka (w przypadku gdy na nich bazujesz). W takiej sytuacji, [...]