[...] to na naszą sylwetkę. Jednym z takich pomysłów jest spożywanie mleka odtłuszczonego w proszku. Patrząc na pierwszy rzut oka, produkt wydaje się wręcz idealny. Sporo białka i węglowodanów w 100 g przy małej ilości tłuszczów. Wystarczy 100 g, aby uzupełnić ilości ze standardowego posiłku, jaki jest np. pierś z kurczaka z woreczkiem ryżu. Czy [...]
[...] równomiernie w ciągu dnia. Jeden z posiłków to sam ryż. Powinieneś w każdym posiłku mieć między 30-40g białka pochodzenia zwierzęcego. Kolejna z rzeczy jaką zauważyłem, to fakt że masz kiepskiej jakości źródła węglowodanów - pizza? Zachęcam najpierw do wyliczenia odpowiedniej kaloryczności korzystając ze wzoru - http://www.sfd.pl/-t276436.html
[...] że podstawa redukcji to ujemny bilans energetyczny. W przypadku osób zdrowych to wystarczy aby tracić wagę. Teraz same węglowodany na redukcji. Oczywiście lepiej korzystać z węglowodanów złożonych, ale umiarkowane porcje naturalnych węglowodanów prostych ( np owoce ) nie zaburzą redukcji. Także węglowodany proste w formie proszku ( np Carbo ) [...]
Nawiązując jeszcze do Twoich pytań, to: 1. Ustala się ich ilość w zależności od rodzaju diety i ilości kalorii pozostałych do rozdysponowania z zapotrzebowania kalorycznego organizmu. 2. Jest to zbyt ogólne pytanie. Wiele zależy od specyfiki treningu, danego organizmu, rodzaju diety. Brak ankiety uniemożliwia odpowiedź na to pytanie. 3. [...]
[...] odjąć od wyniku 300 kcal. Całość podzielić na zalecane ilości składników odżywczych. Będą to 2 g/kg masy ciała białka, 1 g tłuszczów i reszta kalorii pochodząca z węglowodanów. Pamiętać musisz o tym, że 1 g białka i węglowodanów to 4 kcal, a 1 g tłuszczów to 9 kcal. Wśród zalecanych źródeł makroskładników wyróżnić warto te wymienione w [...]
[...] - chociaż przez niektórych są uważane za bezwartościowy, tuczący produkt który nie powinien znajdować miejsca w diecie. W rzeczywistości, ziemniaki są świetnym źródłem węglowodanów oraz cenny mikroskładników. Ziemniaki są nie tylko niskokaloryczne w 100 g gotowanych ziemniaków jest zaledwie 75 kcal ale mają również wiele innych zalet m.in. [...]
[...] cholesterol etc). Zachodzi jakaś większa korelacja wg badań? Zachodzi korelacja :-) Mój lipidogram przyprawiał internistów o orgazm. 40% udział dobrego cholesterolu, a całość poniżej normy. Cholesterol zły i płytki miażdżycowe powstają przy spożyciu węglowodanów. Wtedy robi się masakra. Przy czystych tłuszczach cholesterol się ustawia wzorcowo.
[...] wyniki bardzo dobre co do granicy ile należy przyjmować ww - nie ma takiej granicy na 100% tzn. ta granica jest umowna,mniej więcej osoba ważąca 70-80kg potrzebuje ok. 50g węglowodanów ........około jak łatwo sobie to wyobrazić osoba o wadze 100kg+ teoretycznie będzie potrzebować więcej ww niż osoba ważąca 70,60 czy 50kg ........może ale nie [...]
Oczywiście, Solaros podpisuję się pod tym obiema rękoma. Trzeba jednak pamiętać, że pierwszą reakcją organizmu na spożycie węglowodanów jest wydzielanie insuliny, która z kolei hamuje uwalnianie tłuszczu zapasowego. Nie mam tu na myśli tego, że na diecie wysoko-węglowodanowej nie można redukować wagi, ale to że jest to znacznie trudniejsze. [...]
[...] dokładasz kalorii bądź zostajesz przy tym co było. Dobrze wybrać sobie jakiś system, by nasze obserwacje dostarczały przydatnych informacji – np. dokładasz kalorie tylko z węglowodanów. Kalorie kaloriami, ale nie zapominajmy, że najważniejsze są wartości odżywcze oraz jakość produktów. Dieta powinna być zróżnicowana i bogata w produkty [...]
cos tam znalazłem, z góry przepraszam autora za ctrl C....... Esseliv (phospolidum ex soja) 50 kaps (300mg) - cena +- 30zł Opis działania: fosfolipidy sojowe będące estrami glicerolowymi kwasu cholinofosforowego i nienasyconych kwasów tłuszczowych (linowego, linolenowego i oleinowego) wywierają działanie ochronne i regeneracyjne na komórki [...]
Część! Na samym początku przygody z żywieniem warto by było abyś obliczył swoje zapotrzebowanie kaloryczne. Wzór znajdziesz tutaj: http://www.sfd.pl/-t276436. Gdy wyliczysz zapotrzebowanie warto zadbać o odpowiedni podział makroskładników:
[...] lub wodę. Taki szejk świetnie sprawdzi się jako zamiennik posiłku. Plusem samodzielnego konstruowania własnego gainera jest możliwość dobrania indywidualnych proporcji węglowodanów i białka. Jak z pewnością wiesz, na rynku jest kilka rodzajów gotowych gainerów: ok 10% białka - produkty tego typu przeznaczone są dla osób o budowie [...]
A jak taka niska podaż węglowodanów wpływa na poziom kortyzolu i leptyny w długim okresie czasu? Czy to również nie zamuli lekko metabolizmu? Nie zamuli. Dlaczego miałby jakoś wpłynąć na poziom kortyzolu? Że niby brak antagonisty (insuliny)? Jak organizm przestawi się na czerpanie energii z kwasów tłuszczowych, to włącza się "tajny bieg". Obecnie [...]
co ile zmieniałeś podejścia? z tej przyczyny bardzo niski low carb nie do końca może być skuteczna u osób które zawsze spożywały bardzo dużo węglowodanów ciężko zmienić przyzwyczajenia organizmu,tym bardziej u osób u których ciężko z silną wolą może być skuteczna jeśli sobie poradzą z taką ilością fizycznie i głownie psychicznie,a jak wiadomo [...]
możesz raz na jakis czas ale nie ma potzreby ew. jakis 1 czit mil raz na 7-14 dni ew. przy drastycznej niemocy która długo sie utrzymuje typowe ładowanie/lub czit dej przy wychodzeniu ze 100g po prostu dodawaj co 10-14 dni po ok.25g węglowodanów i obserwuj reakcje organizmu
Przecież wiadomo, że skoro chcesz uzyskać przyrost masy mięśniowej to musisz uzyskać dodatni bilans kcal - więc do całości dodawaj po prostu więcej węglowodanów ;-) Gdybyś ucięła białko lub tłuszcze to poziom kcal byłby na tym samym poziomie a to (jak wiadomo) będzie jałowa robota :-))
Okres adaptacji do takiego żywienia trwa od dwóch do czterech tygodni. Z kolei u osób po 45 roku życia może to trwać nawet kilka miesięcy i wtedy zaleca się etapowe obniżanie wymaganej ilości węglowodanów, aż do osiągnięcia danej sumy.
[...] kulturystom lub osobom mocno zaawansowanym, również w tematykę dopingu. By budować suchą masę mięśniową istotny jest odpowiedni stosunek spożywanej ilości tłuszczów i węglowodanów. Istnieje spore prawdopodobieństwo, że w początkowym okresie stosunek tłuszczów do węglowodanów nie będzie miał większego znaczenia, jeśli będziesz pilnował się [...]