[...] bardzo zalewa to utnij wegle, jesli rośnie to zostaw a gdy waga skoczy w góre i przestanie rosnąć to od nowa sobie rozłóż makroskładniki do nowej wagi. Moja wiedza opiera się na tym co przeczytałem i zapamiętałem, nie jestem dyplomowanym dietetykiem, specjalista z zakresu żywienia - wiec do moich ,,rad,, podchodź z dystansem. Pozdrawiam worek.
A i mały szczegół, pisząc makaron napisz jaki, bo mam nadzieje że nie dwujajeczny lub babuni, podobnie z ryzem :-) Pozdrawiam. , makaron to adriana spaghetti makaron z semoliny suszony 500 g , ryż to Supreme ryż długoziarnisty biały a jeśli wybrałem złe produkty to jeśli możesz napisz mi jakimi powinienem je zastąpić
worek , makaron to adriana spaghetti makaron z semoliny suszony 500 g , ryż to Supreme ryż długoziarnisty biały a jeśli wybrałem złe produkty to jeśli możesz napisz mi jakimi powinienem je zastąpić :-)
[...] i na tym juz pozostań, raz na tydzień jak coś takie wchłoniesz dużych skutków nie powinno przynieść a może nawet Ci to na dobre wyjdzie. Pozdrawiam. Moja wiedza opiera się na tym co przeczytałem i zapamiętałem, nie jestem dyplomowanym dietetykiem, specjalista z zakresu żywienia - wiec do moich ,,rad,, podchodź z dystansem. Pozdrawiam worek.
PS: Co do posiłków okołotreningowych: ,,Zaleca sie spozywanie do 2,5g weglowodanow na kilogram masy ciala na okolo 3h przed treningiem i 1g weglowodanow na kilogram masy ciala po treningu. Nie spotkalem sie podobnymi wytycznymi dotyczacymi bialek ale po treningu warto spozywac do40g bialka w posilku weglowodanowo bialkowym. Przed trenigiem [...]
[...] bialek ale po treningu warto spozywac do40g bialka w posilku weglowodanowo bialkowym. Przed trenigiem polecam ok 30g bialka w posilku.,, Pozdrawiam. Moja wiedza opiera się na tym co przeczytałem i zapamiętałem, nie jestem dyplomowanym dietetykiem, specjalista z zakresu żywienia - wiec do moich ,,rad,, podchodź z dystansem. Pozdrawiam worek.
mozesz zajrzec do działu kuchnia i zerknac na rózne przepisy, bo i tak kiedys ten smazony Ci sie znudzi pozdrawiam. PS: co do smażenia, używaj masło klarowane, smalec, pam, czy ew. rzepakowy, chyba ze masz teflon wystarczy posmarować troszeczkę patelnię żeby usmażyć Zmieniony przez - worek w dniu 2014-05-31 20:28:23
[...] Jesli jestesmy przy wartosciach podobno gotowany ma lepsze wartosci odzywcze (szczególnie jesli ktos jest na diecie) ale smażony jest lepszy smakowo Moja wiedza opiera się na tym co przeczytałem i zapamiętałem, nie jestem dyplomowanym dietetykiem, specjalista z zakresu żywienia - wiec do moich ,,rad,, podchodź z dystansem. Pozdrawiam worek.
Zacznij tak jak piszesz i obserwuj, jeśli waga rośnie to jest ok, jak stoi to dodaj, a jak rośnie zbyt szyk to trochę utnij kcal. Pozdrawiam. Moja wiedza opiera się na tym co przeczytałem i zapamiętałem, nie jestem dyplomowanym dietetykiem, specjalista z zakresu żywienia - wiec do moich ,,rad,, podchodź z dystansem. Pozdrawiam worek.
[...] czerwona papryka por, pietruszka, kalafior kapusta biała i czerwona kukurydza sałata Pozdrawiam. Moja wiedza opiera się na tym co przeczytałem i zapamiętałem, nie jestem dyplomowanym dietetykiem, specjalista z zakresu żywienia - wiec do moich ,,rad,, podchodź z dystansem. Pozdrawiam worek. Zmieniony przez - worek w dniu 2014-05-30 15:10:58
[...] jeśli Ci brakuje parę gram to możesz je uzupełniać prochami, oby ich nie było duzo. Co do wyboru jakosci suplementu tu sie nie wypowiem bo nie wiem. Moja wiedza opiera się na tym co przeczytałem i zapamiętałem, nie jestem dyplomowanym dietetykiem, specjalista z zakresu żywienia - wiec do moich ,,rad,, podchodź z dystansem. Pozdrawiam worek.
[...] podbijasz je tłuszczem. Ryz biały zamien na brązowy, parboiled , lub inne źródło wegli. Tuńczyk tylko max 3x/tyg. Po treningu możesz dac np pierś. W diecie liczymy tylko białko pełnowartościowe. Moja wiedza opiera się na tym co przeczytałem i zapamiętałem, nie jestem dyplomowanym dietetykiem, specjalista z zakresu żywienia. Pozdrawiam worek.
[...] otręby pszenne, ziemniaki, kasza. Jeśli chodzi o ryby: makrela, mintaj, morszczuk. Źródła białka możesz także wcinać: udka, podroby drobiowe (tylko z nimi tak jak z tuńczykiem 3x/tyg). Pzdrawiam. Moja wiedza opiera się na tym co przeczytałem i zapamiętałem, nie jestem dyplomowanym dietetykiem, specjalista z zakresu żywienia. Pozdrawiam worek.
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
[...] chlebem razowym albo tunczyk albo szproty albo inne ryby zalezy co obecnie mam w lodówce bo pieniedzy nie mam zbyt duzo na jakas pozadna diete obiad to kasza albo ryz jeden worek z jakimis kawalkami miesa dokladnie to z kawalkami piersi z kurczaka po treningu jem jakies owoce albo pije jogurt jakis albo tez bywa ze kefiru sie napije a na kolacje [...]