Kurczak z kapusta z grzybami Coś na slodko Suszona wołowina Kolacja już w barze na szybko wołowina i filet /SFD/2018/10/24/863f9305fcdf481a99fd7034a1953cbc.jpg /SFD/2018/10/24/63472e0a0cba462697377a10e621d71e.jpg /SFD/2018/10/24/82f12e09b0614bdeade628ecebb518a1.jpg /SFD/2018/10/24/cbb533c67c7a4c0182d5f952f42f013f.jpg [...]
Powszechnie wiadomo, że białko jest niezbędnym elementem diety, a jego odpowiednia podaż jest istotna do prawidłowego funkcjonowania naszego organizmu. Ma szczególne znaczenie dla osób aktywnych fizycznie, odchudzających się oraz budujących masę mięśniową. Proteiny stanowią podstawowy budulec mięśni, są niezbędne do regeneracji tkanek, są [...]
Moim zdaniem lepiej zastapić twaró innymi źródłami białka, które wcale nie muszą być drogie. Pomimo wysokiej zawartości białka w twarogu chudym, najlepszym wyborem jest jednak twaróg pełnotłusty. Wiąże się to nie tylko z cennymi kwasami tłuszczowymi zawartymi w twarogu ale również ze stopniem przetworzenia. Nabiał ogólnie nie jest zbyt dobrym [...]
Powszechnie wiadomo, że białko jest niezbędnym elementem diety, a jego odpowiednia podaż jest istotna do prawidłowego funkcjonowania naszego organizmu. Ma szczególne znaczenie dla osób aktywnych fizycznie, odchudzających się oraz budujących masę mięśniową. Proteiny stanowią podstawowy budulec mięśni, są niezbędne do regeneracji tkanek, są [...]
Kebab to potrawa kuchni orientalnej. Kebab oznacza po turecku mięso pieczone na szpikulcu. Pod tą nazwą kryje się ponad dwadzieścia odmian tej potrawy. Z tego względu określenie to nie jest jednoznaczne. W Polsce najbardziej popularny jest donner kebap. Jest to danie wywodzące się z kuchni tureckiej. Oryginalnie doenner kebap. Jest to mięso [...]
Wszyscy wiemy żbiałko jest niezbędnym elementem naszej codziennej diety, a jego odpowiednia podaż jest istotna nie tylko do prawidłowego funkcjonowania naszego organizmu ale ma szczególne znaczenie w przypadku osób aktywnych fizycznie, odchudzających się oraz budujących masę. Proteiny stanowią podstawowy budulec naszych mięśni, są niezbędne do [...]
......Panowie Zwrocie uwage na metke z tylu te napisy sa roznie porozmieszczane ...spozywam 5 posilkow (kurczak ,wolowina i ryby duzo ryzu i warzyw podbijam kalorie tluszczami (omega3 olej lniany) pije bialko przed i po treningu ,pije dużo wody (4 litry) i nic! jestem po 90 tabletkach branych 40 mg do posilku ,...odpowie mi ktos na ta zagadke [...]
A teraz cos dla laikow kuchni- wszystko co chcialbys wiedziec o gotowaniu : Sznycle, brizole, kotlety Z punktu widzenia dietetyki, mięso jest źródłem pełnowartościowego białka zwierzęcego, w którego skład wchodzą wszystkie aminokwasy niezbędne dla organizmu człowieka. Skład mineralny mięsa jest urozmaicony; znajdują się w nim: potas, sód, żelazo, [...]
Witaj Kama! Częściej zerkaj!! O szybkowarze nigdy nie myślałem, bo w planie było "opanowanie piekarnika"! Moda żywieniowa w Rosji.... hmmm... "Jak masz to jedz!" Tak na poważnie to nigdy się nie zastanawiałem.. Nie znam na tyle rosyjskiego, żeby gdzieś szukać, ale może Orzegów... @Orzegów: Książki - nie tyle chłonę z nich przepisy, co metodykę! [...]
WIEK: 26 CZAS REDUKCJI(do tej pory i planowany termin zakończenia): miesiąc trwa redukcja, zakończenie do czasu aż się pozbędę sadła SZACOWANY POZIOM TŁUSZCZU(fotka sylwetki): fotki niżej POZIOM TŁUSZCZU W JAKI CELUJEMY: nie wiem jak to cyferkami określić. Chcę zrzucić dolną część brzucha (patrz zdjęcia) ZARYS DIETY I TRENINGU(obowiązkowo!!): [...]
WIEK: 17 (niebawem 18) CZAS REDUKCJI: Od września 2009 do marca 2010 i od kwietnia 2010 do osiągnięcia upragnionej wagi - 80kg SZACOWANY POZIOM TŁUSZCZU: na pewno ponad 20% POZIOM TŁUSZCZU W JAKI CELUJEMY: 15% ? ZARYS DIETY I TRENINGU: DIETA DT: I ŚNIADANIE: > Jajecznica z 6 jajek (360g) > płatki owsiane na wodzie (100g) > pomidor (nie [...]
Twaróg jest mniej więcej o połowę mniej wartościowy niż drób, jajka czy wołowina - to samo śledź(świeży)- a czemu tak? o wartości jakiegoś produktu białkowego decyduje stopień w jakim są przydatne do syntezy białek ustrojowych, pomijając szereg pobocznych cech które powinno posiadać takie białko, najważniejsze są proporcje aminokwasów, które [...]
WIEK: CZAS REDUKCJI: około 4 miesięcy sama dieta, ćwiczenia wprowadziłam 2 miesiące temu SZACOWANY POZIOM TŁUSZCZU (fotka sylwetki) : mniej więcej 24% POZIOM TŁUSZCZU W JAKI CELUJEMY: 18-20% ZARYS DIETY I TRENINGU( obowiązkowo!! ): trening: minimalnie 5 razy w tyg. rano na pusty żołądek biegam od 6 do 9km. Po pracy na przemian HIIT z ćwiczeniami [...]
napisze jeszcze raz bo umknęło WIEK: 26 CZAS REDUKCJI(do tej pory i planowany termin zakończenia): miesiąc trwa redukcja, zakończenie do czasu aż się pozbędę sadła SZACOWANY POZIOM TŁUSZCZU(fotka sylwetki): fotki niżej POZIOM TŁUSZCZU W JAKI CELUJEMY: nie wiem jak to cyferkami określić. Chcę zrzucić dolną część brzucha (patrz zdjęcia) ZARYS [...]
30/09/19 Dnt tydzień 12 Dzień nietreningowy. Aktywność : Kroczki: 14k Skakanka: 40min Po pół godziny skakania dopiero mi tętno skoczyło i się lekko zdyszałam kiedy już zrobiłam kilka serii double unders i szybkiego skipu. Przy treningach siłowych też wyjątkowo mało się męczę ostatnio. Dieta : 2200 130/60/280 1. Owsianka : owsiane, jogurt, whey, [...]
widaomo ze czerwone mieso lepsze, a wołowina jest najlepsza dlatego w USA pro jedza ciagle steki wołowe, ale nie wiele osób w Polsce na to stać, znani mi osobiście w Pl zawodnicy włąsnie jedza tylko kurczaka, tuńczyka i jajka. Ja tez na diece zblinasowanej na kurczaku jade, wołowine okazjonalnie jadam, jedynie na tłuzzczówce jadam karkówkę.