Of kors, że jest - Nutricia Protifar. Ale dołączam się do opinii TomQa, codziennie zjadamy więcej gówna z jedzeniem. Przypominj sobie ile ostatnio było afer związanych z przetwórstwem mięsnym - sól wypadowa, przerabianie starego mięsa, mięso z padłych zwierząt, wołowina vel. konina ze sterydami etc. Lepiej nie myśleć co się teraz zjada :( Sam [...]
Tak, zrodla bialka zwierzecego maja wsystkie 8 aminokwasow egzogennych. Przed i po treningu zrodla bialka szybkowchlanialnego, czyli mieso: piers z kurczaka, indyka, wieprzowina, wolowina, ryby. W innych posilkach jak Ci pasuje. Taka ilosc bialka jedyne na co wplynie to na zdrowie. Niestety negatywnie.
Codziennie posiłek numer 2 to sałatka składająca się z najróżniejszych warzyw typu sałata, pomidor,ogórek, rzodkiew, papryka których nie umieszczam na dzienniczku bo ich nie wliczam . Kolacja to z reguły pieczywo ciemne z "czyms" + warzywa których też nie wliczam. Podobnie jest z obiadem. Tu wpada mięso (ryba,kurczak,prosie,wołowina) + [...]
Każdy z osób trenujących na siłowni zdaje sobie sprawę z tego, że białko jest podstawowym budulcem mięśni w naszych organizmach. Jeżeli więc chcemy zbudować ich więcej, należy zadbać, nie tylko o jego odpowiednią ilość, ale także jakość źródeł białka w diecie. Z tego też powodu zdecydowanie warto poznać najbardziej wartościowe źródła białka z [...]
Jeśli gainer, to albo Trec Mass XXL albo Olimp Gain Bolic 6000 albo Olimp Gainerator albo Olimp Super Whey Gainer 4000. Możesz też zamiast gainera kupić odżywkę typu "bulk", np. Trec Hard Mass, Olimp Profi Mass. Oczywiście najpierw musisz mieć dietę w której będzie 4 - 6 posiłków dziennie, a w każdym posiłku powinno się znajdować 20 - 30 g białka. [...]
Nie widzę tutaj różnicy między wklejonymi przez Ciebie dniami. Codziennie jesz w zasadzie to samo. Fajnie, że czasami wpada ryba, ale to zdecydowanie zbyt mało aby w zdrowy sposób urozmaić dietę. Przecież masz do wyboru podroby (wątróbkę, żołądki, serca), udka, wieprzowina (schab, łopatka, szynka, polędwica), wołowina np. niedrogie mięso na [...]
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
PRO
Spożywanie posiłków zarówno przed, jak i po treningu nadal nastręcza wielu wątpliwości. Najczęściej pojawiają się pytania na temat tego z czego powinien się taki posiłek składać oraz w jakim czasie przed lub po wysiłku powinniśmy go spożyć, aby wyciągnąć z niego jak najwięcej wartości odżywczych. 1. Ile czasu spożyć posiłek przed treningiem? 2. Co [...]
No jak dojem do końca masło orzechowe z ziemnych to następne kupie masło z nerkowca. Inne dni w sumie makro bedzie zbliżone ale produkty będą zamieniane białko : filet z kurczaka, wołowina, dorsz. Węglowodany : kasze, ryż itd. Chodzi mi o ocene makro i kcal
Białko po treningu dla regeneracji zanim dojdę do domu po siłowni mija 30 min . Wołowina smażona na patelni . Warzywa tj. Groszek konserwowy 200g do posiłków z mięsem.
Zależy co już w tym dniu masz jakie źródła tłuszczy. Najczęściej będą to żółtka jaj, masło klarowne (smażenie) i czasami wpadnie wieprzowina (drób i wołowina czy chuda ryba to znikome ilości T). + 1g Omegi 3 z supli. Jeśli będę miał akurat ochotę na orzechy to już oleju nie będę pił w tym dniu zapewne. W takim układzie które oleje? Lniany? [...]
[...] Hammer curls 3x8 Brzuch (3 ćw) FBW 3 dni Dieta DT. W DNT zamieniam raczej posiłek z 15 na późniejsza godzine. Wiadomo rotacja, kasza-> ryż -> ziemniaki itp. kurczak-> indyk ->wolowina -> czasem ryba itp. Do tego 1x OMEGA 3, d+K, vitapak, ZMA /SFD/2018/7/19/4257872a44db4ac4b998295580151fcd.jpg Zmieniony przez - maitza w dniu 2018-07-19 18:50:49
Spożywanie posiłków zarówno przed, jak i po treningu nadal nastręcza wielu wątpliwości. Najczęściej pojawiają się pytania na temat tego z czego powinien się taki posiłek składać oraz w jakim czasie przed lub po wysiłku powinniśmy go spożyć, aby wyciągnąć z niego jak najwięcej wartości odżywczych. 1. Co zjeść przed treningiem? 2. Ile czasu spożyć [...]
W czasie kształtowania sylwetki, rozwiązań żywieniowych jest wiele. Mniej lub bardziej popularnych. Większość z nich daje podobne efekty i nie ma jednego najlepszego. Uwagę zwracać warto na to, co dobrze działa na nas i na to, jak się czujemy. Jednym z rozwiązań dość popularnych w ostatnich latach jest dieta ketogeniczna. Założeniem jej jest [...]
Dzień dobry, poniżej proszę zobaczyć sugestie. Generalnie Twój jadłospis jest ubogi w warzywa, a są one ważne w każdej dobrze zbilansowanej diecie. Nie odnoszę się do kaloryczności gdyż wierzę iż jest poprawna, natomiast jeżeli chciałbyś ją ponownie wyliczyć link do kalkulatorów możesz znaleźć tutaj: [...]
Cześć! Możesz spokojnie korzystać z chudy kawałków wołowiny takich jak ligawa, inaczej zwana polędwicą cygańską lub polędwicą. Wołowina jest zdecydowanie bogatsza w witaminę B12 i cynk w porównaniu do mięsa drobiu. Gdy mówimy o makro takich kawałków to najczęściej ligawa ma około 22g białka na 100g i 2g tłuszczu, polędwica wołowa natomiast ma 20g [...]
Każdy element mięsa, czy określona ryba, np. łosoś, karkówka, czy jakiś element wołowiny może mieć różne ilości tłuszczów. Tak sam jak oni człowieka, ilość tkanki tłuszczowej u zwierząt może być różna. Niestety nie jesteśmy w stanie w 100 procentach stwierdzić ile dokładnie będzie miał określony kawałek, który akurat zakupiłeś. Najlepszym [...]
Dieta to sposób naszego odżywiania i tak należy podejść do tego pojęcia. Nie jest to z pewnością cudowny przepis na uzyskanie rewelacyjnej sylwetki w tydzień polegający na jedzeniu jednego produktu, bardzo niskiej liczby kalorii czy też stosowanie innych sztuczek. Dieta zbilansowana to sposób naszego odżywiania, który prowadzimy latami dbając o to [...]
Powinieneś użyć kalkulatora i do wyliczać użyć mięso z nogi kurczaka bez skóry. Jest to ok 130 kcal na 100g. Natomiast jeśli zważyłeś je po upieczeniu, to należałoby dodać do tego ok 20-30% utraconej masy w wyniku procesu obróbki termicznej. Czyli, jeśli ważone mięso po odjęciu skóry i kości miało 110g, to do kalkulatora powinieneś wprowadzić ok [...]