SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Wyszukiwarka

Znalezione pod frazą:

woda

  • [...] tak strasznie pieni? Ja dostałam zalecenie, żeby każdą kaszę przez noc moczyć. Wszystko ok, ale jak namoczę gryczaną to rano mnóstwo piany i jak przepłukuję to nie leci woda, ale normalny glut. Tylko z kaszą gryczaną tak się dzieje. Później w smaku normalna, więc nie wiem, czy to tyle substancji szkodliwych z niej wychodzi, czy coś z nią [...]

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2013-03-18 14:08:02 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Mi się gryczana nie pieni, mimo, że z dobrego źródła, ale ja gotuje bez mieszania w małej ilości wody, tak, że cala woda się wchłania. Na pół kubka kaszy biorę tyle samo wody, gotuję lekko osolona wode i wsypuje kasze. Mieszam raz tylko. Przykrywam i pyrkoli sie na malym gazie, az wchlonie cala wode.NIE MIESZAM to NIE PRZYPALI sie, bo powietrze [...]

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2013-03-18 19:18:43 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Mi nawet nie tyle przy gotowaniu się pieni, co przy płukaniu. Przez to całonocne moczenie robi się duuużo piany i woda zamienia się w takie ciągnące się gluty. Przepłukuję ją potem ok. 3 razy, żeby to wszystko usunąć, więc już piany przy gotowaniu prawie nie ma. Czasem coś z wierzchu, więc to usuwam. Ja gotowałam zawsze wsypując kaszę do jeszcze [...]

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2013-03-18 19:35:17 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • kittie ja takiego bulionu nie wliczam, odtłuszczam go na drugi dzień, jak przezimuje w lodówce, pięknie tłuszcz się ścina i łatwo go zebrać, zostaje sama woda smakowa ;) dontknow używałam tego mleka na misce koktajlowej Izy :-))

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2013-03-20 19:29:27 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • A mnie się ostatnio każda ryba rozwala, jak piekę. Nie zależnie, czy piekę sobie na maśle, czy mężowi tradycyjnie. Już sprawdzałam różne metody: mrożoną, półrozmrożoną, rozmrożoną. Zawsze to samo - albo mi się rozpada, albo surowa w środku.Macie jakieś sposoby? To jest urok ryby mrożonej. Woda zamarzając w rybie rozwala jej strukturę, najlepiej [...]

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2013-03-25 12:35:55 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • [...] pestki dyni, siemię lniane) ¼ łyżki cynamonu - ziemia 8 łyżek płatków owsianych - metal Kardamon – metal (można dodać orzeszki ziemne) Imbir - metal Sól (ile kto uważa) - woda Gotować 35-40 minut ½ łyżki soku z cytryny - drzewo Kurkuma - ogień Na końcu coś słodkiego w ilości dowolnej, rodzynki, miód, ponownie cynamon – może byś śladowa [...]

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2013-04-10 13:43:08 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Tyle samo, ile mleko. Zalezy od warunkow. Rozrabiaj z woda, nie bedzie problemu.

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2013-05-03 22:34:02 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • a masz już gotowy zakwas? jeśli tak to wyjmujesz go z lodówki że troszke się ogrzał i dodajesz mąkę i wodę wg przepisu Ovei :-) czekasz 5 godz, dodajesz znowu - czekasz 10godz, dodajesz - czekasz 3 godz i dalej wg przepisu - wyrośnięcie - różnie: ja stawiam foremkę nad zlewem z gorącą wodą lub przy kuchence jak coś piekę/smażę :-) wtedy jest [...]

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2013-05-04 17:08:56 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Dokładnie, w cieplejszym miejscu szybciej urośnie ;-) Pierwszy chlebek ponoć rośnie trochę dłużej, no ale mi np. ten pierwszy w ogóle prawie nie urósł %-) obecnie rośnie tak ok. 2h, czasem szybciej. Ja piekę tak: 230 stopni 10min, 200 następne 10 min i 180 do końca (ja trzymam w tej temp przez 40 min). Można też piec w jednej temp. przez cały [...]

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2013-05-04 22:18:57 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • [...] przechowuje go w lodowce bo zawsze mi plesnial. Zostawiam resztki na sciankach sloika by wyschly.Jak mam piec chlebcio to wlewam tam wode daje make i czekam az sie obudzi8-) Skórka chleba bedzie miękka jezeli po upieczeniu jeszcze gorący spryska sie go woda i przykryje scierka do wystygniecia. Zmieniony przez - lunika w dniu 2013-05-09 12:03:35

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2013-05-09 12:02:23 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • hej, czy ma ktoś pomysł jak można wykorzystać świeży kokos, co fajnego z niego zrobić? Rozumiem, że woda do wypicia a co z miąższzem, po prostu chrupać? I też mleczko kokosowe, jakoś fajnie wykorzystać, oprócz owocowych shejków??

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2013-05-21 15:32:47 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Mój ulubiony: szpinak, truskawki, ananas, jajo, kokos, schłodzona woda i na koniec kostki lodu;-)jak mi potrzebne ww złożone, to daję jeszcze ryż/jaglaną/owsiane:-))

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2013-07-04 19:33:45 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • upały straszliwe, macie pomysły na jakieś szejki, koktajle - z owocami, mlekiem kokosowym, tak, żeby było smacznie i zdrowo? ja lubię z bananem i malinami, albo brzoskwinią - to z mlekiem kokosowym ew. ogórek, jabłko, sól i pieprz - to z wodą i kostkami lodu

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2013-07-04 21:20:52 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • [...] podczas gdy w necie znalazłam takie oto wieści stosowała to Któraś Lady? http://www.biokonopia.pl/cms.php?id_cms=6 Łuskane ziarno konopi Składniki odżywcze na 100 g Węglowodany 7,600 g Białka 33,830 g Tłuszcze 45,100 g Minerały 5,600 g Woda 6,800 g Błonnik 1,070 g Zawatrość energrtyczna: 590 Kcal/2420 KJ Stosowane w produkcji [...]

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2013-07-11 15:37:24 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • [...] Ma ktoś w tym doświadczenie..? Próbowałam tysiące razy, jakoś nigdy mi nic nie skiełkowało (np. ziarno), kiedy zostawiałam w tej samej wodzie to miałam wrażenie, że mi woda się kisi, jak wylewałam i płukałam codziennie to pół kiełka nie było przez około 4 do 5 dni Takie zwykłe strąki są dla mnie za ciężko strawne, podobno skiełkowane są [...]

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2013-07-23 13:47:49 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • kielki robie w sloiku :-) mocze przez noc, odlewam, zakrywam gaza czy odcietym kawalkiem koszulki (bawelna) i co 12godzin przeplukuje czysta woda. Zesmiardly sie tylko jak za dlugo trzymalam, kielki nie maja dlugiej daty zuzycia

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2013-07-26 13:54:46 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • kielki robie w sloiku :-) mocze przez noc, odlewam, zakrywam gaza czy odcietym kawalkiem koszulki (bawelna) i co 12godzin przeplukuje czysta woda. Zesmiardly sie tylko jak za dlugo trzymalam, kielki nie maja dlugiej daty zuzycia ale fasolowe też ? np taką czerwoną... albo mung

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2013-07-26 14:20:25 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • dziewczyny, znalazlam dzis w sklepie chleb pumpernikel - chleb żytni - skład: żyto, woda, kiełki pszenicy, sól, otręby, regulatory kwasowości E270 i E262, KONSERWANTY: E282, E200...czy ze wzgledu na te konserwanty i kregulatory lepiej go unikać? myślałam, żeby spróbować w tym tygodniu zanim upiekę swój chlebek w weekend :-) ??

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2013-09-02 19:32:48 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • do czyszczenia mikrofalówki polecam cytrynę: wyciskacie sok do miseczki z wodą i największa moc - potem już wytsraczy przetrzeć i wszystko lekko schodzi :)

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2013-09-04 12:17:03 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • hej lejdis :-) gdzieś tu na początku tego wątku czytałam o moczeniu strączków i płatków owsianych w celu pozbycia się kwasu fitynowego... rozumię, że płatki owsiane zalewam wodą z kranu, ale zastanawiam się na jak długo? wodę z moczenia oczywiście wylać? i jak się robi omlet z płatków, to czytałam, że można zalać je na noc wrzątkiem tak, żeby [...]

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2013-09-25 11:24:10 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)