Siemka w piątek szczepiłem się JJ, czy mogę przyjmować normalnie kreatynę,cytrulinę,ashwe i witaminy? Jeżeli nie to jaki okres przeczekać? Dodatkowo dopytam jak z treningami, ile się wstrzymywaliście? Bo obecnie jeszcze ręka boli, ale pytam już na przyszłość.
Witam ostatni kupilem zestaw witamin z all nutrition do stosowania rano oraz chela mzb z olimpu do stosowania na wieczór oba suplementy diety zawierają cynk magnez i witaminę b6. I tu się pojawia moje pytanie czy jeśli przyjmuje już wszystkie witaminy , magnez, cynk i witaminę b6 to czy nie powinienem już stosować chela mzb na noc ?
Witajcie jaki zestaw supli polecacie na silwnie ? kreatyna+białko+weglowodany+omega+witaminy i minerały+bcaa+beta-alaine to nie za duzo czy to dobry zestaw tego wszystkiego ? dodatam ze hobbystycznie trenuje juz 4 rok
Witam . Potrzebował bym jakiegoś kompletnego suplementu witaminy+minerały. Trenuje 3× w tyg bieg. I 3× w tyg siłownia... dodam że choruje na cukrzycę. Dziękuję i pozdrawiam serdecznie
Witam , Chciałbym przybrać troche masy mięśniowej i sily. Mysle nad bulk i creatyna oczywiście do tego witaminy i bcaa. Trenuje dwa razy w tygodniu sporty walki oraz 3 razy silownia. Waga 73 kg wzrost 180 wiek 22 lata
Biorę kompleks witamin, kreatynę, wpc. Chciałbym dorzucić coś jeszcze i tu pytanie co lepiej - cytruline czy witaminy d3 + k2 oraz omega-3? Które rozwiązanie jest lepsze ?
Jakie suplementy na sam początek przygody z siłownią? Zależy mi na zbudowaniu masy mięśniowej, ale nie napompowaniu się, utrzymaniu dobrej formy. Jakieś witaminy?
[...] pracy i uszkodzenie mięśnia sercowego. Z powodu małego zróżnicowania pokarmów (wyłączenie z diety warzyw), oraz z powodu wydalania z moczem należy uzupełniać niedobory witaminy C i B1. Dobowe minimalne zapotrzebowanie na witaminę C wynosi - 80 miligramów a witaminę B1 - 1 miligram. Niedobór tych witamin powoduje zaburzenie wielu procesów [...]
[...] składników pokarmowych tak, aby wypełniały one swoje funkcje. Witaminy rozpuszczalne w tłuszczach (A, D, E, i K) są magazynowane w wątrobie i tkance tłuszczowej, ale witaminy rozpuszczalne w wodzie jak (C, grupa B i kwas foliowy) nie pozostają długo w organizmie, a zatem muszą one znajdować się w codziennej diecie. 5. Sole mineralne. Są [...]
Wielu ćwiczących wie jak wielka role odgrywają witaminy i minerały w codziennej diecie. W niniejszym artykule chciałbym wam przybliżyć nieco role witamin w diecie. WITAMINY A I B1 WITAMINA A Inne nazwy: retinol, beta-karoten, prowitamina A, akseroftol Witamina A, rozpuszczalna w tłuszczach została odkryta i rozszyfrowano jej strukturę chemiczna w [...]
[...] Tylko w wypadku osłabienia systemu odpornościowego taka sytuacja może mieć miejsce. Może więc, to osłabienie systemu odpornościowego jest chorobą. Można więc wziąć garść witaminy C, ponieważ możliwe, że ma się jej niedobór. W tym miejscu jest teraz większość z nas, gotowych podać garść witaminy C aby postawić na nogi osłabiony system [...]
[...] jego pochodne są bardzo wartościowe, jeśli oczywiście nie nadużywamy. Każdy z nas powinien profilaktycznie spożywać 1 - 2 łyżeczki miodu dziennie. Posiada on mikroelementy, witaminy, biał-ko a także cenne enzymy, potrzebne zwłaszcza w chorobie. Miód wzmacnia pracę serca, rozgrzewa, działa korzystnie na płuca, regene-ruje organizm. Działanie [...]
[...] przebarwienia czy płytkie zmarszczki. Cały organizm a więc także i nasza skóra, budzi się ze snu zimowego i potrzebuje składników odżywczych i wody. Teraz skóra przyswaja witaminy i wilgoć w bardzo dużych ilościach. Doskonałe do wiosennej pielęgnacji są wszystkie BIOREGULATORY A.T.W. i to bez względu na nasz wiek. Bioregulatory różnią się od [...]
[...] młodych osób, to jednak proces przyswajania wapnia z pożywienia jest mniejszy i dlatego powinno się go więcej dostarczać. Mniejsze przyswajanie wynika z zaburzeń metabolizmu witaminy D, koniecznej do prawidłowego wchłaniania wapnia, oraz z braku estrogenów u kobiet po menopauzie (wtedy stopień przyswajania wapnia zmniejsza się o 10%). Najlepszym [...]
[...] lub dwuletnia. Jest to prastare warzywo i przyprawa hodowana w ogrodach już w starożytnym Egipcie i Babilonii. Właściwości Cebula jest źródłem: olejków lotnych, witamin (witaminy z grupy B, witaminy E, PP, C), pektyn, białka, składników mineralnych (miedź, siarka, cynk, żelazo, wapń, fosfor), glikozydów flawonowych. Zastosowanie Cebula [...]