Kondycja, wytrzymałość mięśni, wydolność to parametry, które decydują często o tym, kto w danej dyscyplinie sportu wygram mecz, wyścig, czy walkę. Wynik to z tego, że jeżeli rywalizują ze sobą osoby o podobnych umiejętnościach, to jest duże prawdopodobieństwo, że wygra ta z lepszą kondycją. Kondycją określa się obecny stan fizjologiczny organizmu [...]
Tak naprawdę, suplementacja dużymi dawkami witaminy C jest zbędna, gdyż nie niesie za sobą większych korzyści, a czasem nawet żadnych. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5000725/ https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2586922/ Nie tylko okołotreningowo, a ogólnie duże dawki wit.C przyjmowane w ciągu doby przez dłuższy okres czasu [...]
[...] diety, które decydują o tym, jakie osiągniemy efekty. Chcąc wprowadzać dobrą suplementację skupić się warto na tym, co jest przebadane i wykazuje efekty, np.: - kreatyna, - witamina D3, - omega 3, - magnez, - ashwagandha, - odżywka białkowa. D-ryboza nie ma żadnych sensownych badań, jakoby jej stosowanie dawało jakiekolwiek efekty kształtowania [...]
Jeśłi chodzi o Omega 3 to Tran Cod Liver Oil 550mg, w tabletce jest też witamina A i D, które pomagają w utrzymaniu dobrej kondycji skóry i wzroku. Do metabolizmu organizmu czyli produkcji energii warto zabrać sobie jakąś witaminkę zawierającą jód, np. Kelp Algi Morskie. Do walki ze zmęczeniem i znużeniem witaminki B i C np. Selenium Bonus. [...]
John teraz biorę ashwaganda, bakopa, vitex, witamina d3i k2 oraz c brałam też długo witaminę bcompkex. Deja zumbe uwielbiam a wcześniej turbo, grit czy rowery indoor to tak sobie.Powiem tak bardzo chciałam spalić tłuszcz i być sprawniejsza. To jest mi potrzebne do pracy. Mam wadę kręgosłupa mam 45 lat jestem już babcią i bardzo boję się że stanę [...]
Białko jest ważnym budulcem organizmu. Włosy, paznokcie i tkanki mięśniowe potrzebują białka. W dzisiejszym świecie bardzo łatwo o węglowodany, zwłaszcza te mocno przetworzone i produkty bogate w cukier. Gdy nie zwracamy większej uwagi na to, jak się odżywiamy, zaskakująco łatwo doprowadzimy do niedoborów białka w organizmie. Podsumowanie [...]
[...] Jeśli chcesz dowiedzieć się, jak najlepiej wykorzystać pozytywy płynące ze spożywania żółtek jaj, koniecznie przeczytaj ten artykuł. Witaminy A, E i K Witaminy A, E, K są witaminami rozpuszczalnymi w tłuszczach, co oznacza, że wymagają one do wchłonięcia odpowiedniej ilości tłuszczu w diecie. Poprawiają odpowiedzi układu odpornościowego, [...]
[...] zmniejszyć dawkę bądź zwiększyć aby uzyskał taki sam poziom niz ten pierwszy, zakładając, że oba osobniki startowały z tej samej ilość wit D3 we krwi. I jak ocenianie autentyczność i treść tego artykułu? http://www.akademiawitalnosci.pl/witamina-d-brakujacy-kawalek-twojej-ukladanki-zdrowia/ Zmieniony przez - diego55 w dniu 2018-04-01 16:42:09
[...] szpinak - dostarczą sporych ilości witamin, a przy ograniczeniu/wyłączeniu owoców będą głównymi źródłami witaminy C (obok ziemniaka), A, no i wiadomo, jak każda zielenina - witamina K. Dobre źródło tłuszczu - fajnie jakby było w miarę lekkostrawne - zwiększy przyswajalność substancji lipofilnych i kaloryczność. Aha, i polecam też używać dużo [...]