[...] dużo ryżu, ziemniaków, kasz, makaronów, pieczywa. Jedz pizzę - za***ista na masę dla ludzi o szybkiej przemianie mat. i tego typu rzeczy. Z białka: całe jaja, dużo ryb, wołowina, wieprzowina, drób, itd. Jak mówiłem tłuszczykiem się nie przejmuj, chyba że zauważysz, że brzuszek rośnie. No i przede wszystkim jedz 5-6 razy dziennie. Pozdrawiam
[...] szynka słabe źródło białka- chemia, uzupełniacze typu skrobia, mięsa pewnie nie wiele kanapki z chleba razowego ma się rozumieć? trening rozumiem, że między 3 a 4? spoko, raz dziennie puszka tuny jest ok zmieniaj też źródła białka - indyk, chuda wołowina/wieprzowina, chude ryby generalnie dobra dieta ale w wagę wypadałoby się zaopatrzyć
Prosił bym o sprawdzenie tej diety na mase !!! Mam 24 lata 187 wzrostu i waże 100 kg. Śniananie 9.00 Mleko zaw. 0,5 % 250g ( białko 3,5g tłuszcz 0,5g ww 5,1g kcal 40) Płatki owsiane 150g (białko 11,9g tłuszcz 7,2g ww69,3g kcal 366) MASS GAIN 60g (białko 20g tłuszcz 0,5g ww 74g kcal 390) II śniadanie 11.30 (w pracy od 10-18 charakter pracy [...]
[...] jest on długo wchłanialny przez nasz organizm dzięki czemu unikniesz katabolizmowi mięśni. Co do reszty to zamiast twarogu do ryżu daj jakieś miecho. np kurczak, wołowina, wieprzowina, mięso z indyka itp. I podbij tłuszcze bo nie zrobisz żadnej masy z zaniżonym bilansem kalorycznym. Dodaj oliwy z oliwek do 4 i do 5 olej lniany. Może jakoś [...]
Kiedyś coś czytałem że jest nie dobra przy diecie na masę (wieprzowina). Do s.m.p.a. czemu uważasz że bez sensu ? po prostu chciał bym poznać twoje zdanie na ten temat :-) ?
[...] aminokwasów w naszej diecie. Według World Health Organization, powinny stanowić połowę naszego dziennego zapotrzebowania na białko. Takie produkty jak drób, wołowina, chuda wieprzowina, dziczyzna czy cielęcina nie dość, że zawierają niską ilość tłuszczu, w dodatku są źródłem wielu witamin i minerałów, takich jak witaminy z grupy B, l-karnityna, [...]
[...] jednak troszeczkę szybciej łapać masę. W dzień bez treningu wegle w pierwszych dwóch posiłkach, chleb zostaje a ziemniaki zamieniam na ryże, kasze, makarony. Z mięsa jeszcze wieprzowina wpadnie na zmianę, ryby też różne kupuje żeby monotonii nie było. Proszę więc o waszą opinię i sugestie gdybym musiał coś zmienić. Dzięki, pozdro Zmieniony [...]
[...] aminokwasów w naszej diecie. Według World Health Organization, powinny stanowić połowę naszego dziennego zapotrzebowania na białko. Produkty takie jak drób, wołowina, chuda wieprzowina, dziczyzna czy cielęcina nie dość, że zawierają niską ilość tłuszczu, w dodatku są źródłem wielu witamin i minerałów, takich jak witaminy z grupy B, l-karnityna, [...]
[...] aminokwasów w naszej diecie. Według World Health Organization, powinny stanowić połowę naszego dziennego zapotrzebowania na białko. Takie produkty jak drób, wołowina, chuda wieprzowina, dziczyzna czy cielęcina nie dość, że zawierają niską ilość tłuszczu, w dodatku są źródłem wielu witamin i minerałów, takich jak witaminy z grupy B, l-karnityna, [...]
[...] aminokwasów w naszej diecie. Według World Health Organization, powinny stanowić połowę naszego dziennego zapotrzebowania na białko. Takie produkty jak drób, wołowina, chuda wieprzowina, dziczyzna czy cielęcina nie dość, że zawierają niską ilość tłuszczu, w dodatku są źródłem wielu witamin i minerałów, takich jak witaminy z grupy B, l-karnityna, [...]
[...] aminokwasów w naszej diecie. Według World Health Organization, powinny stanowić połowę naszego dziennego zapotrzebowania na białko. Takie produkty jak drób, wołowina, chuda wieprzowina, dziczyzna czy cielęcina nie dość, że zawierają niską ilość tłuszczu, w dodatku są źródłem wielu witamin i minerałów, takich jak witaminy z grupy B, l-karnityna, [...]
Witam chciałbym sie dowiedziec czego moge sie spodziewac na takiej diecie i układzie dnia. Po przebudzeniu 20 min Aeroby na rowerku Sniadanie 6.00 4 jajka Kromka chleba 30 g słonecznik Olimp Vita-sport 1 kaps Kreatyna 5g II Sniadanie 10.00 Tunczyk w sosie własnym 130g 2 kaps Omega-3 Olimp 1 pomidor Przekąska 13.00 Wieprzowina w sosie własnym [...]
[...] produktów białkowych ilości, czy jakości białka w nim. Pomimo iż w mniemaniu większości trenerów, sportowców i dietetyków drób oraz wołowina to najlepsze źródła białka, to wieprzowina wcale nie jest od nich gorsza. Zawartość białka w wieprzowinie jest niewiele niższa od piersi drobiowej, co więcej, mięso wieprzowe jest też świetnym składnikiem [...]
Jam bym stawiał na piersi, bo faktycznie są niskokaloryczne, ale to tylko zaleta, bo kalorie do energii czerpiemy skąd inąd i na czerwone mięso, wołowinę. Wieprzowina jest nie tylko tłusta ale i ohydna. Dam Ci radę, jeśli chcesz przymasować, to rób to z głową, nie obżeraj się tylko łap mase powoli, będzie ona lepszej jakości, chodź przyjdzie [...]
[...] proporcji białek, tłuszczy i węglowodanów. Dieta przy celu „masowym” powinna mieć następujące proporcje: • 2.0-3.1 g / kilogram masy ciała dobrej jakości białka – wołowina, wieprzowina, indyk, ryby, nabiał (absolutnie należy wykluczyć z diety parówki, kiełbasę itd.); • 3-7 g / kg m.c. węglowodanów– ryż brążowy, makaron razowy, kasze • 1-1,5 g / [...]
Dawid, minimum 2 czy 3 ma 10 z którymi pogadasz o diecie, mają czy stosują takie zasady. Minus chłopaki którzy diety żadnej nie mają. Banan po siłowni to cały ich posiłek po treningu. Mam na myśli ta część osób, która chce mieć pojęcie ale nie za bardzo ma chęci aby poszukać, czy po eksperymentować trochę. Łatwiej kopiuj wklej od jakiegoś pro, [...]
[...] KILKA WSKAZÓWEK ŻYWIENIOWYCH Jaja dostarczają wartościowego białka, lecz tuczą. Nie jedz ich więcej niż trzy dziennie Mięso takie jak wołowina czy wieprzowina zawiera duże ilości tłuszczu; zastępuj je jak najczęściej niskotłuszczowymi źródłami białka, jak kurczaki czy ryby Desery i dania zawierające przetworzony cukier [...]