[...] procesy (np fermentacje)są jak najbardziej wskazane. Pozatym spujrzcie 10-20 lat w stecz... Jak wtedy budawoła się mase??? Mleko, biały chleb, żólty ser, mleko w proszku, wieprzowina. I wcale nie byli gorsi od nas.. np mój stary 178 wzrostu 44 w łapie i 80 w pasie (w szczycie formy). Ćwiczy od bardzo dawna a je co popadnie (licząc tylko ramowo [...]
[...] mięśni. Dlatego też w przypadku kształtowania sylwetki warto dostarczyć go około 2 gramy na kilogram masy ciała. Wsrod najważniejszych jego źródeł zaliczyć możemy: - mięsa (wieprzowina, wołowina, cielęcina, dziczyzna, kurczak, indyk), - ryby (wszystkie, najlepiej świeże lub mrożone, które nie pochodzą z hodowli), - jajka (kurze, przepiórcze, [...]
[...] warzywa codziennie nie są najlepszą opcją podbij tłuszcz do około 1 g na kg masy ciała i białko do 2 Źródła białka: mięsa:( pierś z kurczaka, wołowina, podroby, udka, wieprzowina: karczek, schab), ryby (głównie słonowodne: śledź, łosoś, pstrąg, dorsz), mleko, jaja, twaróg, serki wiejskie, jogurty naturalne. Źródła tłuszczy: tłuste ryby, [...]
[...] krwi pisze że nie mozna mi kurczaków? a jem ich naprawde duzo bo ze 3 razy dziennie.czasami sie zdarzy ze zamiast kurczaka zjem rybke albo jakies inne miesko i plus kurczak przed siłka i po bo w sumie nie zbuduje masy na samym nabiale a za wieprzowina nie przepadam:/ mysle ze w moim przypadku jest to własnie spowodowane jedzniem kurczaków:/
Ograniczyłeś się w swojej wypowiedzi. Pełny kompleks informacji ułatwiłby odpowiedź z naszej strony. ( ANKIETA DZIAŁU ) Bułki? to puste kalorie. Wołowina od czasu do czasu ok - ale też nie ma co przesadzać. Wieprzowina jak najbardziej. Nade wszystko z tego nie da się nic wywnioskować, wymieniłeś 4 składniki odżywcze. Czego po tym oczekujesz? [...]
Lekarz mówił tylko o diecie lekkostrawnej. Najbardziej ciekawi mnie czy odpadną mi takie produkty jak: twaróg, tuńczyk, wołowina, wieprzowina, jaja i na jakim poziomie trzymać białka ,węgle i tłuszcze, ponieważ czytałem gdzieś na forum, że w takim przypadku dieta nisko-węglowodanowa mnie czeka, a ja jednak zamiast rzeźbić chciałbym przymasować, [...]
Chodzi o to by nie zbrzydło CI poza tym wołowina czy wieprzowina różnią się profilem aminokwasowym lekko oczywiście wszytskie rodzaje to białka pełnowartościowe ale u mnie dużo lepiej budowanie masy wychodzi na wieprzu. Odatkowo dochodzą kwasy tłuszczowe.
[...] jedyne co to zatka ci tętnice od tych tluszczy i kwasow omega 6. wiec zacznij od podstawa 2300 kcal to tyle co nic, bazuje na produktach pelnowartosciowych, jaja, wieprzowina, watrobka, ogolnie podroby, mieso z udek kurczaka jako wysokokaloryczne dodatki w diecie, ladowanie samego fatu tutaj nie jest rozwiazaniem niestety, kaloria nie [...]
[...] a nie na podstawie tego, że coś gdzieś usłyszałeś. Białko 2g/kg masy ciała, tłuszcze min. 1g. Reszta kcal z węglowodanów. Pieczywo pszenne do eliminacji. Do diety: różne kasze, ryże, ziemniaki, makarony, płatki, wieprzowina, wołowina, ryby, orzechy, pestki, oliwa, olej kokosowy, warzywa. Dieta nie może opierać się na ryżu, piersi i twarogu.
Jak dla mnie: jałowo - ten gotowany kurczak (na przyszłośc wrzucaj do dziennika surowe, ważone przed obróbką produkty - czyli w tym przypadku mięso z piersi kurczak bez skóry) i za mało tłuszczu - daj mnin. 1 g na kg masy ciała. Suchego gotowanego kurczaka możesz zastąpić innym mięsem - wołowiną, wieprzowiną, podrobami, rybą. Sporo pieczywa, [...]
Sorry przeczytalem odpowiedz tylko tego innego typka a Twojej odpowiedzi nie zauwazylem. Co do tych kanapek szkolnych to napakuj tam jak najwiecej rzeczy sera zoltego, wedliny, salaty co tam lubisz. Jesli chodzi o rano to ja osobiscie pije gainera bo gdzies rano zoladek nie zbyt chce przyjmowac pozywniejsze posilki ale jak Ty nie masz problemu to [...]
[...] (czasem trochę niektórych podpuszczam zgrywając laika). Spotkałem się już ze stwierdzeniami typu: - tłuszcze roślinne nie tuczą, zastąp masło krowie masłem orzechowym - wieprzowina jest źrodłem niepełnowartościowego białka, nie jedz wieprzowiny - usuń węgle z kolacji bo się zalejesz. - zamień ziemniaki na makaron, bo się zalajesz - musisz [...]
[...] (czasem trochę niektórych podpuszczam zgrywając laika). Spotkałem się już ze stwierdzeniami typu: - tłuszcze roślinne nie tuczą, zastąp masło krowie masłem orzechowym - wieprzowina jest źrodłem niepełnowartościowego białka, nie jedz wieprzowiny - usuń węgle z kolacji bo się zalejesz. - zamień ziemniaki na makaron, bo się zalajesz - musisz [...]
[...] jest on długo wchłanialny przez nasz organizm dzięki czemu unikniesz katabolizmowi mięśni. Co do reszty to zamiast twarogu do ryżu daj jakieś miecho. np kurczak, wołowina, wieprzowina, mięso z indyka itp. I podbij tłuszcze bo nie zrobisz żadnej masy z zaniżonym bilansem kalorycznym. Dodaj oliwy z oliwek do 4 i do 5 olej lniany. Może jakoś [...]
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
[...] w każdym posiłku było pełnowartościowe białko w weglowodany i/lub tłuszcze moze to ci troche pomoze: Białko: -wszelkiego rodzaju mięsa(kurczak, kaczka, indyk, wołowina, wieprzowina(świnia należy do bardziej tłustych mięs) ,podroby np. wątróbka z kurczaka czy wieprzowa to ten tańszy zamiennik - ryby(tuńczyk, morszczuk, dorsz, mintaj itp.), - [...]
[...] uda ci sie przejsc test sprawdzajacy sile I jeszcze Jaja dostarczają wartościowego białka, lecz tuczą. Nie jedz ich więcej niż trzy dziennie. Mięso takie jak wołowina czy wieprzowina zawiera duże ilości tłuszczu; zastępuj je jak najczęściej niskotłuszczowymi źródłami białka, jak kurczaki czy ryby. Desery i dania zawierające przetworzony [...]
[...] dziki; basmanti;paraboliczny;brązowy/kuskus Po treningu banan 70 mleko 2% 200 169(8:4:25) po treningu sam banan po 30min-1h obiad Obiad oliwa z oliwek 20 wieprzowina klasa II 50 makaron bezjajeczny 50 +warzywa 482(14:31:38) daj tu chudę mięsko+makaron zwykły/ryż biały/ziemniaki bez oliwy i warzyw Kolacja twaróg chudy 100 [...]