WITAMINY, MIKROELEMENTY I WODA Postanowiłem zarzucić parę waznych informacji o składnikach naszych pokarmów - myślę, że niektórym sie przyda. Nie ma dwóch takich osób na świecie, które mają identyczne odciski palców. Wszyscy się różnimy. To samo odnosi się do naszej biochemii i stylu życia. Niemożliwe jest więc dokładne określenie [...]
[...] staje się pobieranie coraz większej ilości pierwiastków z głębi ciała w celu przywrócenia równowagi. W końcu w celu zabezpieczenia krwi, z kości i zębów zostaje pobrane tyle wapnia, że powstaje próchnica i rozpoczyna się ogólne osłabienie. odkładanie w postaci kwasów tłuszczowych... Nadmierna ilość cukru ma wpływ na każdy narząd [...]
Witam wszystkich poniżej przedstawiłem art. na temat wody aby pokazac dlaczego jest ona ważna i potrzebna naszemu organizmowi Życze miłej lektury Ilość wody w organiźmie człowieka wynosi ok. 65%, czyli w organiźmie człowieka ważącego 70kg znajduje sie 45 kg wody. Woda stanowi podstawowy składnik wszystkich tkanek i cieczy organizmu krwi, limfy, [...]
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
[...] Dużo mięsa – mało kości, ktoś Ci białka pozazdrościł? Kolejne z powszechnych przekonań mówi nam o tym, iż wysokie spożycie protein niechybnie prowadzić ma do „wypłukiwania” wapnia z organizmu, jego resorpcji z tkanki kostnej, a finalnie rozwinięcia się osteoporozy. Ta zaś znacznie pogarsza jakość życia, skraca jego długość i niesie za sobą [...]
[...] D wpływają ponadto na funkcjonowanie mięśni oraz zdrowie zębów. Witamina D wspiera mineralizację kości oraz przyczynia się do prawidłowego wchłania i wykorzystywania wapnia, fosforu, a także utrzymania właściwego poziomy wapnia we krwi. Harmonijny zestaw witamin i wapna wpływa na funkcjonowanie mięśni i zdrowie zębów, również wspiera [...]
Na wstępie warto napisać czym jest sól. Sól to związek sodu (chlorek sodu), stosowany jako przyprawa i źródło sodu w diecie. Zgodnie z prawem (przynajmniej w USA), aby produkt można było nazwać solą, musi się on składać w minimum 95% z chlorku sodu (zwykle są to wartości 97-98% chlorku sodu), z czego około 30-35% stanowi sód elementarny. Spożycie [...]
Wiec jak w temacie Chcial bym ostrzEc przed wieloma ALOESAMI na naszym rynku ktore sa robione w WIEKSZOSCI ze sproszkowanego Aloesu, i wielokrotnie przetwozonego, nie organicznego z pestycydami itp. BARDZO rzadko zdaza sie ze jest wyciskany na swiezego ALOESU nastepnei woda czyli 3/4 jest odsaczana i mamy KONCENTRAT Ja polecam szczegolnie : [...]
Brzmi to nieprawdopodobnie, a jednak ma sens, bo w podanych niżej przepisach proponujemy uzupełnienie naszych codziennych dań w niezbędne dodatki ułatwiające trawienie, przyswajanie pokarmów i tym samym dostarczenie zwiększonej liczby składników pokarmowych do krwi, a stąd do mięsni. Uzupełniamy zapasy białka Dodaj pokruszone drobno migdały (lub [...]
[...] w jak najszybszym czasie usunąć zmęczenie i osiągnąć najwyższy stopień gotowości do pracy. Jasiu który ciężko trenuje pamięta o spożywaniu większych ilości potasu, magnezu, wapnia, żelaza, cynku, miedzi, chromu i selenu. Podczas wzmożonego wysiłku stwierdza się także wzrost zapotrzebowania na witaminy z grupy B, a także witaminy antyoksydacyjne, [...]
[...] z których pochodzi. Obojętny i bogaty w minerały, Aquamin dostarcza wapń, magnez i ponad 70 innych ważnych pierwiastków śladowych. Połączenie minerałów śladowych i wapnia razem wzmaga szybkość wchłaniania wapnia u ludzi, a także przyczynia się do zdrowia kości. Znane również jako Lithothamnion Corallioides i czerwone wodorosty morskie. [...]
[...] witamin, minerałów, a także większość błonnika. Więcej składników odżywczych znajdziemy w sokach niż nektarach. Soki warzywne przewyższają owocowe ilością żelaza, magnezu, wapnia, błonnika i beta-karotenu. Szczególnie dużo beta-karotenu znajduje się w soku z marchwi, sok pomidorowy jest skarbnicą potasu, podobnie jak sok z buraków ćwikłowych, [...]
Nie jest to oczywiście mój przepis... kumpel znalazł w sieci stronkę http://www.magdalirl.com.pl/ WARTO ją odwiedzić UWAGA: Przepis na CHLEB typu KR-IRL (kasza, ryż), może Pani/Pan omówić szczegółowo w trakcie rozmowy telefonicznej z konsultantem __INSTYTUTU IRL KRAKÓW. (szczerze zachęcamy !!) Chodzi oczywiście i wyłącznie o chleb, który [...]
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
[...] wodą. Niepotrzebnie - mleko ma dobre proporcje BWT i wapń - szczególnie przydatny jeśli często jesz produkty zbożowe, zawierające fityniany, które pogarszają przyswajalność wapnia. Kto jak kto, ale aktywny junior musi mieć kości mocne :) 3. Nie zapominaj o dodatkach. Ryż polewaj oliwą, do posiłków okołotreningowych dorzuć warzywa, do owsianki [...]
http://static.potreningu.pl/articles/2016/1028/5_article_5812e0b6df72c_article_day_v3.jpg Kwestia odpowiedniego doboru płynów ma duże znaczenie dla ogólnie pojętego zdrowia, a także dla masy i składu ciała. Oprócz niezliczonej ilości kolorowych napojów, których konsumpcja zdecydowanie negatywnie wpływać może na estetykę sylwetki, są też takie, [...]
Lubimy popijać smaczną, aromatyczną, dobrze zaparzoną herbatę. Ogrzeje nasze ciało, a czasami nawet przepędzi zły humor. Niektórzy twierdzą, że ma ona moc uzdrawiania nie tylko fizycznego, ale także duchowego. Gatunków tego napoju jest wiele, a my możemy wybrać odpowiedni dla nas. Najlepiej kupić ją w specjalistycznym sklepie herbacianym. Mamy [...]