Codziennie stykamy sie z relacjami osób które były lub są na jakiejś diecie mającej na celu schudnięcie. Wielokrotnie osoby te skarżą się że "ta dieta na mnie nie działa" - waga stoi w miejscu, a czasem nawet rośnie. Nawet gdy niekiedy słyszymy że dieta przyniosła rezultaty i nastąpił spadek wagi, to jakimś cudem osoby takie po niejakim czasie [...]
[...] mowie bo wydaje mi sie ze najnowsze ale nie tylko badania w tej dziedzinie powinny byc znane komus kto podaje sie za medyka in spe... Co do witamin ktore sie akumuluja w organizmie, to w preparatach multiwitaminowych uzyta jako przyklad witamina A (retinol) podawana jest w tak niewielkich dawkach ze przedawkowanie jej jest po prostu [...]
[...] HDL i zmniejszyć zawartość “złego" LDL. Przywiązywano przy tym nadmierną wagę do cholesterolu dostarczanego z pożywieniem, gdy tymczasem cholesterol w organizmie nie pochodzie przecież wyłącznie z tego źródła: jelito, a prze-de wszystkim wątroba syntezują ponad 50%, jego ilości. Ponadto wpływ cholesterolu pokarmowego na [...]
[...] OMEGA-3 Poprawia stan serca, krwi, stawów, jelita grubego, a nawet poprawić funkcjonowanie mózgu. Zapobiega osteoporozie. Obniża podwyższony poziom cholesterolu w organizmie. Zmniejsza ryzyko zachorowania na raka Najnowsze badania dowiodły, że ten szczególny rodzaj tłuszczu ma zasadnicze znaczenie dla komórek – jego brak [...]
[...] to główny składnik naszych komórek i tkanek. Określa się je też czasem mianem protein od greckiego słowa proteios, czyli pierwszy, najważniejszy. Białka pełnią w naszym organizmie zadziwiająco wiele różnorodnych funkcji. Białkami są enzymy, przeciwciała, hormony, cząsteczki transportujące. Wchodzą też one w skład naszego szkieletu. [...]
Czy może ktoś wie w jaki sposób obliczyć domowym sposobem zawartoś tłuszczu w organiźmie? Znalazłem coś takiego: http://mpopowski.w.interia.pl/info/miary.htm ale nie wiem czy to jest dobry przelicznik.
zara... Myślalem ze clomid przywraca męską gospodarkę hormonalną do normy (poziom testa),a TT po prostu powoduje większą produkcję testosteronu w organizmie... eeeee to jak to jest?? Czy clomid mozna wogole porownywać z TT? Jezeli ktos ma "normalny" poziom testa w organizmie, wezmie TT to poziom ten ulegnie czasowemu zwiększeniu, a [...]
[...] cykl z test. priopionatem(30 strzalow) i skonczy go,oczywiscie pozniej wezmie odbloka(mam nadzieje,ze wiecie co mam na mysli )to czy poziom wytwarzanego testosteronu w jego organizmie wroci po jakims czasie do normy tak jak to mialo miejsce przed cyklem,czy bedzie go organizm przez pewien czas czy wogole juz mnie wydzielal,jak to z tym jest?
[...] w podwzgórzu znajduje się prawdopodobnie ośrodek kontroli apetytu. Organizm większość pożywienia przeznacza na wytworzenie energii potrzebnej do procesów życiowych. Gdy w organizmie pokarmu jest za dużo, magazynuje on rezerwy. A naj-trwalej odkładają się tłuszcze. Zapasy te przydają się w okresie nie-doboru żywności. Najpierw zostają zużyte [...]
[...] dlatego kolacja powinna być skromna i nie przekraczać 30% dziennego spożycia kalorii.. 5. Ograniczyć spożycie tłuszczu. Spowalnia on trawienie i łatwo odkłada się w organizmie, lepiej spożywać więc produkty niskotłuszczowe. 6. Spożywać przekąski bogate w białko. Takie pokarmy pobudzają metabolizm. Dieta oparta głównie na proteinach może [...]
[...] Do węglowodanów prostych należą: glukoza, galakoza i fruktoza. Węglowodany złożone to skrobia i jej pochodne, w tym dekstroza i dekstryna. Błonnik, który nie pełni w organizmie funkcji budulca lecz tylko funkcje regulacyjne, możemy podzielić na twardy (otręby, płatki owsiane) oraz miękki (pektyny jabłek, owoce cytrusowe, morele, śliwki). [...]
[...] metabolizm, spalanie tłuszczu i syntezę białek. Kalafior i sałata – te dwa smaczne warzywa wpływają na obniżenie poziomu estrogenu, co zmniejsza retencję wody w organizmie i przyspiesza proces spalania tkanki tłuszczowej. Niski poziom estrogenu podwyższa także poziom testosteronu. Fasola – warzywo, które każdy paker [...]
[...] wskaźnikiem poziomu glutanionu w tkankach. Glutanion, związek powstajacy z cysteiny, kwasu gluaminowego i glicyny, jest jednym z najważniejszych przeciwutleniaczy w organizmie. Znajduje się on w wodnistej części komórki (zwanej cytozolem lub cytoplazmą), w przeciwieństwie do witaminy E, której miejsce jest w tłuszczowej części komórki. [...]
Sztuczne słodziki kontra cukier Sacharyna jest blisko 700 razy słodsza od cukru, ale pozostawia w ustach posmak. Nie ulega metabolizmowi w organizmie. Średnio ludzie spożywają 50 mg sacharyny dziennie... Obecnie coraz większą popularnością cieszą się słodziki - substancje nadające spożywanym płynom słodki smak, ale zawierające bardzo mało kalorii. [...]
[...] & GAMBLE w USA wyprodukowała syntetyczny tłuszcz "OLESTRA" i wprowadziła do handlu. Podniebienie i język odbierają go jako tłuszcz, jednak nie rozkłada się w organizmie i przechodzi niestrawiony do jelit. Nowoczesne hedonistyczne społeczeństwo zorganizowało sobie przyjemność "spożywania bez żalu", w taki sposób, który [...]
[...] widmo. W chemii organicznej pojęcie rodniki odnosi się także do produktów homolitycznego rozerwania wiązania kowalencyjnego. & Wolne rodniki – działanie w organizmie & Wolne rodniki to atomy lub cząsteczki posiadające na zewnętrznej orbicie pojedynczy elektron. Dążąc do przyłączenia lub oddania elektronu wykazują dużą [...]
[...] czerpać około 25% energii, dlatego powinny one stanowić około 15% diety. & PRO-HORMONALNA DIETA & Co jeść, aby wywołać maksymalną produkcję hormonów w organizmie? Chcesz powiększyć swoje mięśnie? Naucz się lepiej sterować naturalną produkcją hormonów w organizmie. Optymalne bodźce dla przyrostu mięśni to spora dawka [...]
[...] -należy spożywać osobno produkty białkowe, osobno węglowodanow -Jeść wyłącznie naturalne i pełnowartościowe produkty spożywcze -utrzymywać równowagę kwasowo-zasadową w organizmie Według dr Haya złe zestawianie produktów spożywczych prowadzi do nadmiernego obciążenia trzustki, co powoduje opóźnienia i zaburzenia trawienia. Nieprawidłowo [...]