[...] odżywiania/tu jeżeli nie dostarczysz wiekszej ilości białka z diety to proponuję odż. białkową/, węgl. zmniejsz raczej wyraźnie- choć bez przesady bo mięśnie "spłaszczysz" , tluszcze powinny byc niejako odwrotnie proporcjonalne do węglowodanów. reasumując na tym etapie- w pierszej kolejności białko, potem juz można mysleć o kreatynie.
[...] co najmniej 1-2 miesięcy. W czasie leczenia Metanabolem (Metandrostenolonem) powinny być przyjmowane z pokarmem odpowiednio większe ilości wartościowego białka zwierzęcego, węglowodanów, soli mineralnych, witamin. Lek powinien być chroniony od światła, przechowywany w temperaturze pokojowej lub niższej. Tyle z rosyjskiej ulotki o zażywaniu [...]
Bez wątpienia najlepszym źródłem węglowodanów jest brązowy ryż, makaron razowy, komosa ryżowa, kasza jaglana, owsianka. Natomiast dużą część z nich trzeba jednak gotować. Tego typu produkty można przechowywać po obróbce termicznej w plastikowych, bądź szklanych pojemnikach przez kilka, a nawet kilkanaście godzin przed konsumpcją. Odpowiadając [...]
[...] z zakresu treningowego, przypominam. Według mnie to firma krzak ( nie każdy musi podzielać moje zdanie ) a gainer to niezbyt jakościowe źródło uzupełniania protein i węglowodanów. Nade wszystko wysoko rekomenduje zjeść zbilansowany posiłek przed treningiem, jaki odstęp czasowy jest pomiędzy końcem zajęć, a siłownią? Opcjonalnie ten owoc z [...]
[...] na pelagrę, bo pozbawiają organizm tiaminy. Nie mówiąc o brnięciu w dietę paleo, a co za tym idzie, badaniu prymitywnych plemion, które żyjąc bez obecnie znanych nam węglowodanów cieszą się brakiem nękających nas chorób cywilizacyjnych. Sam mam za małą wiedzę, żeby wysnuć wnioski bądź chociażby umieć oszacować trafność takich badań. [...]
Liczbą kalorii, rozkładem makroskładników (zwłaszcza węglowodanów), zapotrzebowaniem na witaminy itp itd. Ogólnie najważniejszy jest tu trening, bo to jest ten magiczny środek działający na wszystko; tylko, że na ruszanie tyłka 4-5 razy w tygodniu jest trochę mniej chętnych, niż na łykanie tabletek.
[...] trądziku albo napadu głodu, więc np. pół fileta kurczaka, kostki sera białego czy jajka z jakąś owsianką czy makaronem byłoby wporządku? /Endomorfik Zmieniony przez - JK JacoB w dniu 2016-09-11 14:22:31 Po treningu siłowym nie jest priorytetem przyjmowanie węglowodanów, gdyż nie przyczynia się on do wyraźnego uszczuplenia zasobów glikogenu.
[...] Pracy fizycznej nie mam oprócz sporego chodzenia po szkolnych schodach :D, więc dieta jakby tylko dla ćwiczeń, w domu głównie leżę siedzę, w szkole na w-f najczęściej ping-pong lub siatkówka, ale nie udzielam się mocno, jak coś tam poodbijam to zjadam jabłko po szkole. Zmieniony przez - JK JacoB w dniu 2016-10-01 20:44:44 Ile gram węglowodanów ?
[...] Niezmiernie ważny jest odpowiedni dobór jakościowy produktów węglowodanowych: ryż (basmati, paraboiled, dziki i brązowy), kasze (zwłaszcza niepalona kasza gryczana), także ziemniaki, bataty to najlepsze źródła węglowodanów. Uzupełnieniem mogą być owoce, warzywa nieskrobiowe oraz pozostałe produkty zbożowe otrzymane z mąki z pełnego przemiału.
[...] się ze smakową odżywką białkową. Pamiętaj jednak, że kluczem do zdrowej diety jest różnorodność, dlatego warto unikać monotonii w diecie. Powinieneś korzystać z wielu źródeł węglowodanów, takich jak: wymienione płatki kukurydziane, ryż, makaron, kasza jaglana, kasza orkiszowa, kasza kus kus. Świetnym źródłem węglowodanów jest również komosa [...]
[...] składników? 3. Może jednak jest to jedzenie które nie zawiera dużo kalorii pochodzenia z tłuszczów? 4. A może jest to jedzenie, które dostarcza bardzo małą ilość kalorii z węglowodanów, bo podążasz dietą nisko węglowodanową czy keto? Zatem w zależności od tego jaką masz definicję tak można te Gofry wykonać. Ad.1 Jeżeli tak podchodzisz do [...]
Insulina to najbardziej anaboliczny hormon peptydowych naszego organizmu. Ma ona działanie ogólnoustrojowe odgrywające zasadniczą rolę w metabolizmie głównie węglowodanów, ale również białek i tłuszczów. Produkowana jest ona przez komórki beta wysepek Langerhansa trzustki. Największym bodźcem do wytwarzania insuliny jest po posiłkowe zwiększenie [...]
[...] zapotrzebowania kalorycznego dostosowanego do wieku, płci i ilości aktywności fizycznej. W tym celu korzystamy ze wzoru : http://www.sfd.pl/-t276436.html . Nastepnie dobieramy odpowiednie proporcje makroskładników .W rozkładzie makroskładników na początek przyjmujesz białko 2 g , tłuszcze 1-1,5 g na kg masy i reszta kalorii z węglowodanów.
[...] – zawiera około 70-80% białka, w zależności od dodatków i producenta wartości te mogą się różnić. Ze wszystkich rodzajów białek serwatkowych posiada więcej tłuszczy i węglowodanów, co dla jednych może być zaletą, a dla innych wadą, bowiem to właśnie te składniki mocno wpływają na smakowitość odżywki. 2. Izolat (WPI – Whey Protein Isolate) [...]
dlatego drogi kolego kreatyne powinno sie brac rano i przed treningiem rozpuszczona w goracej wodzie (z tego sie smiałes razem z bananem) ale własnie wtedy nastepuje zwiekszone przyjmowanie kreatyny przez miesnie, zgadza sie ze moze powodowac i jest ryzyko magazynowania tłuszczu gdy bedzie spozyta z weglowodanami (duza ilosc szczególnie tych [...]
pio_87 - odczekaj około pół godziny bo mieszanie kreatyny z białkiem bez przewagi węglowodanów nie sprzyja transportowi i wchłanianiu kreatyny. pozdrawiam!
...że się kłóci z kreatyną... tak nie można powiedzieć, kawę możesz w sumie pić rano/tylko nie przesadzaj z nimi tak wogóle/ białko ja biorę zawsze w odstępach od kretki/chyba że jest tam dużo węglowodanów/ i tego typu mieszankę polecam.