[...] i Dziecka w Warszawie zbadali 49 dzieci w wieku 2-10 lat. Część z nich była na diecie wegetariańskiej. Oznaczono u nich stężenie osteokalcyny, która odpowiada za prawidłowe tworzenie się kości oraz leptyny, hormonu regulującego apetyt, która również bierze udział w regulacji procesu prawidłowego wapnienia kości. Stężenie osteokalcyny było dużo [...]
[...] jak wyglada twój dzień, co możesz/lubisz jeść itd. Czytaj inne tematy i próbuj, daj dietę jaką dasz rade ułożyć to może ktoś ci podpowie co zmienic, ale całości ci nikt nie zrobi. PS. "Nie mam czasu na tworzenie swojej diety." Nie masz czasu żeby ułożyć dietę a na treningi będziesz miał?? :> Zmieniony przez - Hanneman w dniu 2012-07-13 21:49:49
[...] zbożowych fityniany i kwas fitynowy tworzą z cynkiem, żelazem i wapniem nieprzyswajalne związki. Zakwas stosowany do pieczenia niektórych gatunków chleba ogranicza tworzenie tych związków i poprawia przyswajalność zawartych w pieczywie biopierwiastków. Szczególnie narażeni na niedobory cynku są wegetarianie oraz osoby stosujące różne [...]
[...] zawiera czyste, rafinowane węglowodany. Natomiast to co usunięto - białka, witaminy i substancje mineralne są przyczyną niekompletnego metabolizmu węglowodanów i powodują tworzenie się toksyn takich jak kwas pirogronowy lub nienormalne cukry. Kwas pirogronowy akumuluje się w mózgu i systemie nerwowym, a nienormalne cukry w czerwonych ciałkach [...]
[...] jednak okropnosciami typu fast foody- bardziej jej zaszkodzisz niz pomozesz), zdrowe weglowodany. Skoro dziewczyne przeraza ilosc jedzenia na talerzu, jedynym wyjsciem jest tworzenie posilkow- tzw "bomb kalorycznych". Polecam makarony-mozna z nich przyzadzic pyszne posilki, a przy okazji znacznie zwiekszyc ich kalorycznosc poprzez [...]
[...] 10-12kg wody z tłuszczem. Na cykl siła sama będzie szła ale należy uważać na stawy i ścięgna, dlatego powinno się do testa stosować jakieś preparaty na stawy (test zmniejsza tworzenie kolagenu i ścięgna nie nadążają za rozwojem masy i siły mięśni). Ponadto należy zadbać o prostate, włosy na głowie, ciśnienie, gino czyli zestaw "osłonek" [...]
[...] spożywających zalecaną dawkę kwasów omega-3 stwierdza się ubytek masy tłuszczowej ciała i zmniejszenie wskaźnika BMI. Kwasy omega-3 wywierają hamujący wpływ na tworzenie tkanki tłuszczowej, a także aktywnie mobilizują jej rozpad. Jak ja mam 60kg przy 182cm wzrostu to mi to nie zaszkodzi (spadek wagi)? Zmieniony przez - neq w dniu [...]
[...] efektywności insuliny. Ponieważ w tym przypadku nie zwiększa się jej wydzielanie, nie ma niebezpieczenstwa nadmiernego tworzenia się tkanki tłuszczowej. Przeciwnie: tworzenie się tkanki tłuszczowej jest ograniczone, ponieważ insulina działa efektywniej i wystarczają jej mniejsze ilości. Większą efektywność można osiągnąć dzięki [...]
jutro zabiorę się za tworzenie "diety" :D:D:D efekty pracy wrzucę do oceny:) P.S rok temu robiłem dietę w oparciu o super stronkę w,której było jasno i wyraźnie napisane ile dany produkt ma węgli,białka, kcal;] prosta strona, ale bardzo treściwa:D Jeżeli ją znacie to podajcie proszę linka bo nie chcę zaśmiecać forum takimi pytaniami:)
[...] nie, smaruj powstale rozstepy bio-oil bardzo dobrze sprawdza sie na blizny i rozestepy, co wiecej do diety dorzuc wieksza ilosc kolagenu i witaminy typu C, aby wesprzec tworzenie sie skory przy budowaniu masy. co wiecej na rozstepy masz jeszcze dobra masc, ktora nazywa sie cerkoderm. no i ozostaje jeszcze kwestia masy z glowa jak i [...]
Pamietaj , ze nadmierne spozywanie syntetycznej witaminy c moze przyspieszac tworzenie sie kamieni . Poza tym ciagle przyjmowanie syntetycznej wit C , powoduje przyzwyczajenie sie do niej i gorsza wchlanialnosc. Preparaty typu maxvit to tylko uzupelnienie diety.
[...] efektywności insuliny. Ponieważ w tym przypadku nie zwiększa się jej wydzielanie, nie ma niebezpieczenstwa nadmiernego tworzenia się tkanki tłuszczowej. Przeciwnie: tworzenie się tkanki tłuszczowej jest ograniczone, ponieważ insulina działa efektywniej i wystarczają jej mniejsze ilości. Większą efektywność można osiągnąć dzięki [...]
[...] U osób systematycznie spożywających zalecaną dawkę kwasów omega-3 stwierdza się ubytek masy tłuszczowej ciała i zmniejszenie wskaźnika BMI. Kwasy omega-3 wywierają hamujący wpływ na tworzenie tkanki tłuszczowej a także aktywnie mobilizują jej rozpad. Sklep sfd. Czy dalej nie rozumiem? :f Zmieniony przez - Queriess w dniu 2012-10-25 19:34:21