[...] bakterii, grzybów, drożdży. Te pasożyty wdzierają się do śluzówki dróg pokarmowych żywią się naszą krwią i wydalają "w nas" trujące produkty fizjologiczne - "toksyny". Toksyny te są przyczyną bólów głowy, różnego rodzaju alergii, szybkiego męczenia się, angin, przeziębień, katarów, częstych zapaleń oczu, pęcherza moczowego, [...]
[...] zapaleniu skóry czy w zwalczeniu alergii, cukrzycy, zapaleniu stawów czy nietolerancji laktozy – Saccharomyces boulardi to pożyteczny grzyb odporny na antybiotyki (wiąże toksyny) – E.coli nissle 1917 chroni przed biegunką, wzmacnia układ odpornoścowy, leczy choroby jelit – W przypadku infekcji clostridium difficile sugeruje przeszczep [...]
[...] przez wiele lat w temperaturze powyżej 360C nietrudno sobie wyobrazić. Funkcjonujący nadal pod warstwą ,,brudów\" układ wchłaniający jelita grubego dostarcza do ciała toksyny, substancje rakotwórcze, produkty gnicia. To się rozumie samo przez się, że z tych substancji nie zbuduje się nowych komórek. Rozchodzą się one z krwią po całym [...]
[...] komputerze lub w pracy po pewnym czasie czułem dyskomfort, ucisk i czasem ból - jak najmniej siedzieć. 5. Sport - poprawia ogólną odporność organizmu, usuwa w jakimś stopniu toksyny i przedewszystkim podczas jego uprawiania jest dostarczana większa ilość tlenu do krwi. Bezpośrednio po treningu czułem wyraźna ulgę, polecam bardziej sport typu [...]
[...] układ immunologiczny działa sprawniej i szybciej w zetknięciu ze szkodliwymi patogenami (wirusy, bakterie) czy niekorzystnymi czynnikami środowiskowymi (zanieczyszczenia, toksyny). Ponadto witamina C wzmaga aktywność komórek układu odpornościowego, zwiększając naturalną odporność organizmu na infekcję. Witamina C – pogromca wolnych [...]
[...] ma czas kiedy wydziela i kiedy gromadzi czyli buduje... Do około 14 liczy się stan kiedy aktywność jest wydalająca najwięcej toksyn wydziela a potem już tylko gromadzi toksyny. To jest proces ciągły i nie przerwany i zrozum że tak sobie nie ucina nic tylko powoli zaczyna proces budowania... Jeśli będzie się podawać różne produkty do [...]
[...] łatwo przyswajalnego jodu. Rzeżucha słynie przede wszystkim z tego, że doskonale pomaga w przezwyciężeniu wiosennego wyczerpania. Usuwa z organizmu nagromadzone w ciągu zimy toksyny i wzbogaca go w zestaw najcenniejszych /bo naturalnych/ witamin i minerałów. Lekarze podkreślają, że sporych porcji rzeżuchy nigdy nie powinni sobie żałować ludzie [...]
[...] rolę w tym aby utrzymywać poziom cholesterolu na odpowiednim poziomie. To samo dotyczy przekonania, że wątroba kumuluje toksyczne związki nic bardziej mylnego, jedynie je metabolizuję a wszystkie toksyny są kumulowane w tkance tłuszczowej. Jedynie czego bym się obawiał to nadmiar witaminy A w diecie jeżeli spożywał byś ją w nadmiernej ilości.
[...] się w przewodzeni pokarmowym jak „szczotka” i „wymiatacz”, pożywka dla pożytecznych drobnoustrojów. Znakomicie więc odgrywa rolę w kuracjach odchudzających gdzie toksyny blokują możliwości odchudzania. Z perspektywy prozdrowotnej do zalet tego niedocenianego składnika dieta zaliczamy: - pobudzenie funkcji żucia i wydzielania śliny - [...]
[...] poziomem kcal i spaliłem troche tłuszczu ale pogubiłem kupe mięśni pijąc minimum 10litrów wody dziennie, niestety ten mocznik ale wątroba jest na to przygotowana i tnie toksyny jak wściekła,za to organizm będzie zawsze ograbiał mięśnie z wody i aminokwasów żeby wypłukać produkujące energię aminokwasy z pozywienia, Glutamina będzie [...]
[...] skutecznie usuwa substancje toksyczne z ludzkiego organizmu, a wam chodzi chyba o wysoki poziom toksyn we krwi wiec trzeba sie zastanowic do czego zmierzacie" sprawa dostc ciekawa szczególnie dla osób łykajacych orale ... prosze o wyjasnienie Ta sama osoba twierdziła ze jezeli usuwa toksyny wiec niweluje działanie np mety czy wina ??
[...] ale tak - kolanka mi siadły i alergia i astma jest. moczowy? noooo kto wie może może z uszami nigdy nie mialam problemu, raz jako dziecko zapalenie ucha miałam i koniec. toksyny i złogi.. no to mnie zainteresowało, nie wątpię, Lisu.. może i mi lewatywkę? :P a jakis tam anemiczny epizod ostatnio wyszeł z za niską hemoglobiną we krwi także [...]
[...] układ immunologiczny działa sprawniej i szybciej w zetknięciu ze szkodliwymi patogenami (wirusy, bakterie) czy niekorzystnymi czynnikami środowiskowymi (zanieczyszczenia, toksyny). Ponadto witamina C wzmaga aktywność komórek układu odpornościowego, zwiększając naturalną odporność organizmu na infekcję. Witamina C – pogromca wolnych [...]
[...] tkance mięśniowej i wzrostem energii. Została wprowadzona także dla wzrostu poziomu serum glutationu w plazmie krwi o 100%. Glutation jest super-antyoksydantem, który zabija toksyny tak jak MTBE i cyandine i pomaga redukować stany zapalne. Podnoszenie poziomu glutationu zwalcza stany zapalne poprzez redukcję produkcji cytokiny, która powoduje [...]
[...] łatka. Tłuszcze trans są niezdrowe. Spożywanie miksu tłuszczów nasyconych i cukrów jest niezdrowe. Musimy też się przyjrzeć czy spożywanie warzyw jest zdrowe, ze względu na toksyny jakie się w nich znajdują, popatrzmy choćby na strączki i ich proteiny (lektyny), które potrafią uprzykrzyć życie ze względu na ich role obronną u rośliny. Czy [...]
[...] Zdecydowanie częściej zdarzają się one w ciepłych porach roku, gdy drobnoustroje znajdują korzystne dla siebie warunki rozwoju. Bakteryjne zatrucia pokarmowe powodują toksyny produkowane w czasie wzrostu drobnoustrojów. Okres wylęgania tej choroby jest zróżnicowany i zależy od rodzaju bakterii. Zazwyczaj występują nudności, wymioty, bóle [...]
Poczytaj sobie, co działa aterogennie (miażdżycorodnie). Tu masz w skrócie: http://www.wszechnica-zywieniowa.sggw.pl/web/miazdzyca_Maj_2007.pdf Np. różnego rodzaju toksyny (z papierosów, jedzenia) wpływają na rozwój miażdżycy naczyń. Smażenie to rodzaj obróbki, podczas którego tłuszcze się utleniają, białka i cukry przypalają - powstają szkodliwe [...]
[...] słonecznika, orzeszkach ziemnych (trzeba je właściwie przechowywać – wystarczy odrobina wilgoci, by uległy zakażeniu grzybkiem, który produkuje silnie rakotwórcze toksyny). * Lecytyna jest najlepszym źródłem choliny potrzebnej do powstania acetylocholiny – jednego z neuroprzekaźników. W znacznym stopniu poprawia pamięć. [...]
[...] klasyfikację , jakoby IG takiej czekolady wynosiło około 22, czyli IG = 22. PRAWDA RZECZYWISTA WYGLĄDA JEDNAK, OTO TAK: Cukier spożywczy zawarty w tej czekoladzie, pomijam toksyny i wolne rodniki, podnosi WYSOKO poziom cukru we krwi po spożyciu o ok. 42% wzrostu, a organizm tworząc trójglicerydy, po wydzieleniu się nadmiernej ilości insuliny z [...]
Poczytaj sobie, co działa aterogennie (miażdżycorodnie). Tu masz w skrócie: http://www.wszechnica-zywieniowa.sggw.pl/web/miazdzyca_Maj_2007.pdf Np. różnego rodzaju toksyny (z papierosów, jedzenia) wpływają na rozwój miażdżycy naczyń. Smażenie to rodzaj obróbki, podczas którego tłuszcze się utleniają, białka i cukry przypalają - powstają szkodliwe [...]