[...] używany najczęściej do produkcji napojów gazowanych, jest bardzo niebezpieczna - tak twierdzą brytyjscy naukowcy. Ich zdaniem fruktoza jest odpowiedzialna za przyrost tkanki tłuszczowej. Cukier - biała śmierć! O zgubnych skutkach cukru wiadomo od dawna. Najnowsze badania przeprowadzone na Wyspach Brytyjskich wykazały, że szczególnie [...]
[...] jest hipolaktazja, gdzie można wypicnp 100 - 200ml mleka bez sensacji jelitowych), a wiele osób się dodatkowo mleka boi. Nie jest prawdą że laktoza "zamienia się odrazu w tłuszcz", nie wiem skad to info ale jest kuriozalne. Laktoza to dwucukier, musi zostać rozłożona w przewodzie pokarmowym do glukozi i galaktozy i dopiero te cukry zostają [...]
ale tutaj jest lepiej bo: Kolega nie napisał że zamienia tłuszcz w czystą masę ale zamienia w tłuszcz czystą masę czyli że czysta masa zamienia się w tłuszcz niby podobne a jednak całkowicie inne Zmieniony przez - Skunksiarz w dniu 2006-08-30 10:44:40
[...] z wagi : 89,1 kg a zakończyłem redukcje na Lipo Packu i Clenburexin 2 po 30 dniach na wadze: 85,2 kg Przy czym utrzymałem bardzo dużo mięśni, spalił się praktycznie sam tłuszcz. Dzięki Pomocy Giszmana, Tomka Bobrowskiego, reszty ekipy Trec Temu, Matelki i użytkowników forum SFD, nie zapominając o Faftaq, któremu jestem bardzo wdzięczny za [...]
[...] za takie herezje%-) Ale smutna prawda jest taka że ci ludzie patrzą na maszyne i myślą cuś w stylu ''ale profesjonalnie i nowocześnie wygląda z pewnością świetnie zamienia tłuszcz w mięśnie!'' wiem bo podobne teksty mój znajomek mówił (i nie tylko on...) gdy powiedziałem mu że opieram się na wolnych ciężarach. Zresztą jestem zdania że maszyny [...]
a co uważasz, że to głupota ?... jak widzę ten tłuszcz an brzuchu to aż ... szkoda słów..... Twoim problemem jest pewnie kiepska tolerancja glukozy - insulinooporność. Gdy pojawia się cukier trzustka musi wydzielić duzo wiecej insuliny niż u szczupłych ludzi, bo twoje tkanki nierówno reagują na insuline. Cześć tkanek - np mięśnie potrzebuję dużo [...]
[...] w małym stopniu zrozumieć problem zdobywania masy w kulturystyce i tym samym odciąży dział Odżywianie z ciągle powtarzających się pytań. Życzę miłej lektury Zdobywanie beztłuszczowej masy mięśniowej jest marzeniem każdego, który zaczął swoją przygodę z kulturystyką. Podczas gdy niektórzy rosną w oczach, inni mają z tym problem, a w większości [...]
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
[...] zamienia się w glikogen i muszę Cie zmartwić bo to nie jedyny problem. Nie dość, że nie zamienia się w glikogen to jeszcze trafia natychmiast do wątroby gdzie zamienia się w tłuszcz. Jeśli będziesz miał nieco oleju w głowie zrezygnujesz z tej praktyki i jeśli nie chcesz brać carbo to jedz rozgotowany ryż po treningu. To moja darmowa rada. [...]
gdy je się za mało to tłuszcz zapasowy jest zbędny! Właśnie wtedy organizm uznaje, że tłuszcz zapasowy jest konieczny i będzie chciał go gromadzić wykorzystując każdą okazję! Nasz metabolizm ma w głębokim poważaniu estetykę sylwetki. Zachowuje się jak troskliwa gospodyni. Jak czasy robią się ciężkie, to zaczyna gromadzić zapasy. Nie da się [...]
Kefir i bulka to kalorie, rosòl to woda ktora niczego Ci nie daje oprocz ciepla w zime. Diety nie musza byc ciezkie:np gotowana piers z kurczaka, ryz i gotowane warzywa albo tez otreby pszenne, jajka, pomidory i przyprawa chili z ktorych zrobisz omlet. Posilki takie nie sa duze ale przy redukcji wagi chodzi o regularne jedzenie w malych ilosciach. [...]
[...] wiesz, co Ci jest, nie wiesz, jak możesz ćwiczyć, trener na siłce też tego nie wie, bo on nie jest fizjo. Dieta. Po mojemu - za dużo białka - max 120, za mało węgli, za mało tłuszczy - dałabym min 70 g, jak sie pojawiają kłopoty z okresem - z dobrych żródeł, tłuste mięsa, jaja, olej kokosowy masło klarowane, tłuste rybki. Myślę że 1800 kcal na [...]
[...] wiesz, co Ci jest, nie wiesz, jak możesz ćwiczyć, trener na siłce też tego nie wie, bo on nie jest fizjo. Dieta. Po mojemu - za dużo białka - max 120, za mało węgli, za mało tłuszczy - dałabym min 70 g, jak sie pojawiają kłopoty z okresem - z dobrych żródeł, tłuste mięsa, jaja, olej kokosowy masło klarowane, tłuste rybki. Myślę że 1800 kcal na [...]
A jeszcze więcej takich co myślą, że zamienią tłuszcz w mięśnie. najgłupszą rzeczą jaką robią tacy ludzie to pytanie takich pseudoekspertów o to, zamiast po prostu ćwiczyć. Chyba wiele osób naturalnie gubi tłuszcz i wyrabia sobie trochę mięśni jak zaczyna ćwiczyć. I wcale nie muszą mieć jakiejś dopracowanej strategii rekompozycji. A ich [...]
[...] substancje szkodliwe. Glukuronolakton jest prekursorem rybozy - przedłuża i podtrzymuje jej działanie. Zwiększa poziom energii i wytrzymałości oraz zapobiega odkładaniu się tłuszczu przez nadmierną stymulację insuliny. L-Cytrulina zwiększa poziom tlenku azotu. Po 2 godzinach od zażycia w połączeniu z glutaminą działa aż do 24 godzin. Dzięki temu [...]
O nos bym się nie bal,bardziej o zęby ;d Zazdroszczę.Ci ze mozesz jeść tyle tłuszczu,ja maksymalnie 50g wcinam; l Endo to się bym zalal. pozdrawiam ,Pompa. Widzę, że szanowny Pan ma ogromny zasób wiedzy na temat przemiany tłuszczy w jedzeniu w rzeczywisty BF. Prędzej węglowodany się zamienią w tłuszcz niż tłuszcze w tłuszcz xD. Jakiś 1msc temu, [...]
[...] pod cyckami,na udach a pzredewszystkim wokol brzucha ponadto insulina nasila,poteguje lipogeneze (jest to szlak metaboliczny w trakcie którego dochodzi do syntezy kwasów tłuszczowych, a następne trójglicerydów z glukozy.) ba nie tylko nasila lipogenzea ale hamuje lipolize( proces rozkładu hydrolitycznego triacyloglicerolu (trójglicerydu) w [...]
A propos przerębla: Tłuszcz spalający tłuszcz! Jak wiemy, tłuszcz tłuszczowi nie równy. Zarówno ten zawarty w różnego rodzaju produktach spożywczych, jak i ten zlokalizowany w naszym ciele. Tkankę tłuszczową możemy podzielić na białą (WAT) oraz brunatną (BAT). Ich proporcje zależą od wieku, czynników genetycznych oraz środowiskowych, metabolizmu, [...]
[...] być dla wielu układów hormonalnych biomarkerem zachodzących zmian katabolicznych itd. Jej reszty azotowe mogą być też zamienione w ketokwasy jako substrat do przemiany w tłuszcz, oraz w ciała ketonowe.) I TUTAJ TRAFIASZ W NADAL GORĄCY TEMAT - CO JEST WAZNIEJSZE - IZOLEUCYNA CZY LEUCYNA. NO TO BIERZEMY PRZECIETNEGO FANA KULTURYSTYKI PANA X. [...]
[...] metabolizującej w pełni pokarm tak jak w przypadku enzymów pokarmowych, wytworzonych przez Naturę (większa różnorodność i kompatybilność). Rezultatami częściowego trawienia tłuszczów, białek oraz skrobi będzie zaczopowanie przewodu pokarmowego oraz arterii. Obecna doktryna mogła by przepowiedzieć wysoką zachorowalność na ww. schorzenia ale nawet [...]