Czym ją doprawiasz że taka ciemna wychodzi? Sos sojowy? Dobrze wysmażam. Do tego przyprawy, to sól, pieprz cayene, kmin rzymski mielony. Do smażenia czerwonego mięsa mistrzem jest sos Worcestershire! https://pl.m.wikipedia.org/wiki/Sos_Worcestershire
Myślałam,że ktoś zapyta o przepis na te muffiny, ale muszę sama ...Chyba,że gdzies juz był ? Jestem fanką muffinków, ale nie wszystkie przepisy mi pasują, tzn wygląd tego, co wychodzi z piekarnika . Nie wiem dlaczego, ale akurat muffin musi dla mnie także ładnie wyglądać , a nie tylko smakować . Twoje takie własnie są, stąd prośba o przepis. [...]
Wołowina i wieprzowina wyglada na kozaku, moglbys wyslac mi przepis na priv albo jak masz jakis link to bede wdzięczny :) Nic szczególnego, smażę wieprzowinkę/wołowinkę z reguły na smalcu gęsim, z przypraw albo harissa, albo cayenne+sól+pieprz+kmin rzymski mielony. Na górę daję wcześniej przygotowane warzywa. Czasem sam robię mieszankę, a czasem [...]
Wołowina i wieprzowina wyglada na kozaku, moglbys wyslac mi przepis na priv albo jak masz jakis link to bede wdzięczny :) Nic szczególnego, smażę wieprzowinkę/wołowinkę z reguły na smalcu gęsim, z przypraw albo harissa, albo cayenne+sól+pieprz+kmin rzymski mielony. Na górę daję wcześniej przygotowane warzywa. Czasem sam robię mieszankę, a czasem [...]
[...] Potem przecedzam, pakuję do wyparzonych słoiczków , zakrecam dobrze i mam podstawę do zup i sosów. Stoi w lodówce kilka tygodni i się nie psuje. Zauważ jednak,że nie dodaję do wywaru warzyw, zwłaszcza cebuli, bo wówczas myslę szybciej by sie psół. Jak chce typowy rosół to sobie gotuje w tym warzywa, aby nabrał właściwego posmaku i tresci.
[...] mam podstawę do zup i sosów. Stoi w lodówce kilka tygodni i się nie psuje. Zauważ jednak,że nie dodaję do wywaru warzyw, zwłaszcza cebuli, bo wówczas myslę szybciej by sie psół. Jak chce typowy rosół to sobie gotuje w tym warzywa, aby nabrał właściwego posmaku i tresci. Niestety nie mam na tyle dużej lodówki by móc trzymać dużo słoików w środku [...]
O! To bardzo podobny do mojego, tylko że ja daję całe jaja (żółtka blenuje z serem, a białka ubijam), no i inne dodatki ;-) Ale zrobiłam siebie print screen i twoją wersje też spróbuję :-) Zależało mi na tym by zrobić wersję "pustą", którą mogę zmienić w zależności od upodobań. Jak keto, to dać całe jajki i pół na pół śmietankę z jogurtem greckim, [...]
O! To bardzo podobny do mojego, tylko że ja daję całe jaja (żółtka blenuje z serem, a białka ubijam), no i inne dodatki ;-) Ale zrobiłam siebie print screen i twoją wersje też spróbuję :-) Zależało mi na tym by zrobić wersję "pustą", którą mogę zmienić w zależności od upodobań. Jak keto, to dać całe jajki i pół na pół śmietankę z jogurtem greckim, [...]
Narobiłeś mi smaka na kebab :-D Tak się zastanawiam czy można kupić gdzieś dobre bułki żeby zrobić sobie w domu kebab? Ewentualnie ktoś ma jakiś sprawdzony przepis? Polecam Lawasz z biedronki. Mięso z ud z kurczaka na wykałaczkach w piekarniku i jazda. Przed zakupem dobrze obejrzyj czy nie spleśniały. Często się trafiają. Za to skład mają [...]
Co do zaparć to ile płynów spzywasz w ciągu dnia? Ogólnie na takich vlcd czy tłuszczowych też miałem z tym problem zwiekszylem podaż wody i dodałem sól himalajska i potem było git
Puściło w końcu. Ola Boga, musiało na cardio złapać gdzie 30 min było do końca %-) Ostatnio było dobrze jak jadłem kapuchę kiszoną. Potem przestaje i wydaje mi się, że się zdupczyło. Kupię kolejną, pojem i zobaczę. Dodatkowo zwiększyłem dzisiaj podaż sodu. Sól himalajską/morską czy jaką tam kupie przy okazji jak będę szedł do tesco. Zmieniony [...]
dzień 52 MICHA: -ryż, brazylijskie, masło, whey, jaja -makrela -cyc, fasola -banan, jajo, whey -cyc indyczy 140B/78T/135W + warzywa + mg+b6 + omega + o.jabł. + castagnus + kakao Głodna jestem przeokropnie. Zjadłam ponad dwa kilo warzyw. Dodatkowo sól praktycznie sypałam sobie do paszczy @-) I nie mogę jakoś do siebie dojść po tej ostatniej SW. [...]
gotujesz jajo na twardo, przekrajasz na pół (w skorupce-najtrudniejszy punkt programu, bo skorupka nie może pokękac), wydłubujesz wszystko ze środka, przeciskasz przez praskę, dodajesz szczypiorek, natkę, sól, pieprz i surowe jajo (możesz też dodac podsmażone drobno posiekane pieczarki,cebulkę czy co tam innego chcesz ;-) ), nakładasz z powrotem [...]