[...] na witaminę A, C, B1 oraz wapń. Najlepszymi źródłami witaminy C są: natka pietruszki (177,7 mg witaminy C/100 g produktu), papryka czerwona (144 mg), brokuły (83 mg), szpinak (67,8 mg), cytryna i pomarańcza (49-50 mg), truskawki (66 mg). Witamina A ma wpływ na zmniejszenie nadczynności tarczycy. Produkty pochodzenia roślinnego dostarczają [...]
Dzisiaj idę w końcu przypakować Jem dobrze - jajca śniadaniowe (+jaki chleb), ser biały + kromal na drugie + winogrona (czasem) , obiad 1 i 2 to cycek i szpinak/mieszanka warzywna na ciepło, potem jakiś twaróg/ser wiejski (wczoraj wyjątkowo jajo :P). Mniej więcej tak się trzymam codziennie. Treningów mało, bo 2 w tygodniu, ale muszę się [...]
Szczawiany Ci nie zaszkodza jak nie bedziesz jadl codziennie sporych ilosich. Mozesz tez dodac wapn do tego posilku, w ktorym bedzie szpinak. Zrobic mozna na rozne sposoby, np z jajkiem, czosnkiem, sol, lekki ogien na patelni.
[...] ekstrakt z pestek winogron, ekstrakt z zielonej herbaty, witaminę C i E kurkumę, likopen (pomidory), -karoten (marchew, dynia), luteinę i zeaksantynę (brokuły, szpinak, jarmuż, włoska kapusta), skwalen (oliwa z oliwek, olej z aramantusa), kwasy tłuszczowe Omega-3 (EPA i DHA). Sposób użycia: 2 razy dziennie po 1 tabletce, najlepiej [...]
[...] trzymam się tego planu, który stworzyła, bo nie mam na razie czasu na szukanie zamienników, a co ważniejsze to co jem naprawdę mi smakuje. Bardzo mnie to dziwi bo np. jak skończyłam kopenhaską to od tamtej pory nie mogę patrzeć na szpinak i brokuły. Jedyne co często zmieniam to przyprawy, które całkowicie zmieniają smak gł. ryb i kurczaka.
6.30-300 ml mleka i platki kukurydziane,10.00-3 jajka sadzone,2 plasterki boczku,fasola,70g ryzu,12.00-piers,zamiennie wolowina z ryzem lub makaronem,warzywa,14.30-serek wiejski,17.00-piers lub wolowina ew.mieso mielone z ryzem badz makaronem(mieso ok 200g,ryz lub makaron ok 150),warzywa(cukinia,pomidory,szpinak),po treningu tunczyk,chleb razowy
[...] w nadmiarze, jest bardzo szkodliwa. Jak wykorzystać ten duet dla naszej urody i zdrowia? Wszystkie zielone warzywa bogate w karoteny - od cykorii, marchwi, kapusty po szpinak - należy łączyć z orzechami lub migdałami, które są zasobne w witaminę E. Śledź + śmietana = mocniejsze kości Pij mleko, jedz sery, a będziesz miał/a mocne kości - [...]
przyprawa chilli.. wiem to po sobie, zawsze dodaje jej trochę do wszystkiego co gotuje. z warzyw są to m.in. seler, szpinak, cykoria, a z owoców m.in. grejpfruty, maliny, truskawki, jagody :) no i dużo pij w ciągu dnia.
Wazrywa kazdego rodzaju po za straczkowymi(te w mneijszych ilosciach) najlepiej swieze:marchew,papryka,pomidory,ogorki itp. gotowane lub mrozone:szpinak,kalafior,brokuly.. Mozesz robic surowki,salatki, dodawaj do kazdego posilku poza posilkami okolotreningowymi. Zmieniony przez - góra-forte w dniu 2008-11-10 12:39:16
[...] na 2600 kcal ( nie wliczając w to warzyw, więc wyjdzie coś więcej tych kalorii, warzywa w dużych ilościach i w różnej kombinacji, głownie brokuły, papryka, pomidory, szpinak, ogórki, cebula, czosnek). Dzień treningowy: 1.Płatki owsiane z kefirem i orzechami, rodzynkami, morelami suszonymi oraz jajecznica z 2 całych jajek i 3 białek [...]
[...] wyboru jabłko, pomarańcza, kilka mandarynek) obiad 150 g mięsa lub ryby 30 g ryżu lub 50g makaronu lub 50g ziemniakow 200g warzywa (sałata z pomidorem + oliwa z oliwek) szpinak, marchewka surowa, surowki, marchewka gotowana, cukinia+ bakłażan itp) przekąska owoc lub kilka orzechow,migdalow (15) lub sok pomidorowy sok marchwiowy kolacja (do [...]