jak się umie zrobić to jest zayebisty - patelnia - odrobina masełka - ja smaruję patelnię kostką masła jak pędzlem, cienko aby tylko lekko natłuścić - wrzucasz mrozony szpinak - jak się trochę porozmraza na ogniu, to dodajesz śmiało czosnek, oregano i bazylię, oraz to co Ci tam pasuje, najlepiej jakieś ziołowe przyprawy, choć wg mnie te 3 [...]
Szpinak i brokuły, czyli zielone warzywa Duża zawartość chlorofilu, witaminy C, potasu i żelaza. Tym wyróżniają się najzdrowsze zielone warzywa, czyli szpinak i brokuły. Szczególnie w liściach szpinaku znajduje się dużo łatwo przyswajalnego żelaza, które odgrywa bardzo ważna rolę w produkcji czerwonych krwinek (2,8 mg w 100 g - dzienne [...]
Mathilda, jeśli chodzi o szpinak: mrożony na patelnię, dodaję sól i trochę double cream, mieszam często, zeby sie nie przyjarał do patelni. Wychodzi pycha. Ja lubię słony szpinak, więc dorzucam tyle soli, ile mi potrzeba :)
Mam pytanie odnośnie szpinaku. Kupuję mrożony i podczas obróbki czym go doprawić, aby był smaczny? Kiedyś zjadłem szpinak, ale był on tak fatalnie przyrządzony (doprawiony), że był to pierwsz i ostatni raz. Za namową kilku osób, że był po prostu źle doprawiony i się zraziłem, chcę sobie przygotować szpinak do obiadu, ale nie wiem jak go [...]
Okay. Ja osobiście najbardziej preferuje brokuły, szpinak i marchew. Dużo zielonych warzyw (brokuła, szpinak) pomagają obniżyć pH w organizmie. BTW Nie zapomnij o tłuszczach kiedy jesz warzywa.
DZIEŃ 8 23.01.2012 63 dni do finału :-) Miska B/T/W 120/75/200 /ObrazkiSFD/zdjeciaSFD/c74c589480d44242b337c674afed8b5b.png - kanapki - eliksir - indyk, kluchy i szpinak - wpisałam placki i cały czas się zastanawiam co zjeść %-) Warzywa: szpinak, marchewka Napoje: kawa, mięta, rumianek, pokrzywa, woda, mleko %-) tak mi się go chciało ;-] Trening [...]
Dziś mam zamiar wypróbować te sos z rybą + szpinak. Pytanie: Czy pokrojone pieczarki i cebulę, zalewasz od razu jogurtem, czy najpierw odrobiną wody? I czy najpierw zrobić sos, i do niego wrzucić rybę (osobno będę robił szpinak), czy robić rybę i w między czasie dodawać składniki z sosu? Jak sądzisz?
Ja bym zrobił rybę osobno, szpinak osobno. Jaka ryba? To będą jakieś kawalki? Tak czy inaczej zrobiłbym szpinak osobno, rybę obok na talerzu i polał zimnym sosem. Sos: kroję pieczarki i cebulę, nawet nie tak drobno, na teflon bez tłuszczu, troche przesmażam, dodaję wody, przykrywam i duszę ok 10 minut od czasu do czasu mieszając. Na koniec [...]
Też dziś miałem szpinak. Rodzice kupili taką papkę ( jak na mojej focie, i wyżej) nie polecam. Jak szpinak, to tylko liście z Hortexa. To jest w pytę. Pączków nie jadłem, ale jako, że dziś Nasze drużyny grają w LE, to co by się lepiej oglądało i spało :) /ObrazkiSFD/zdjeciaSFD/ce271932a39a486585c70ddfb7e66f66.jpg