[...] seler naciowy sporo witaminy C, z grupy B, E, kwas foliowy. Ma najwięcej fosforu wśród warzyw korzeniowych, dużo wapnia, potasu i cynku, a także trochę magnezu i żelaza. szpinak zawiera: błonnik,witaminy: K, A , C, kwas foliowy, witaminy z grupy B oraz mangan, magnez, potas, żelazo, wapń, miedź . bataty zawierają błonnik, witaminy C, kwas [...]
[...] - Dobrymi "zapychaczami" są produkty bogate w błonnik (patrz punkt 28.) takie jak otręby (ktore możesz zjeść z jogurtem) czy zielone warzywa, jak sałata, szpinak, brokuły. Pokarmy te mają bardzo małe ilości węglowodanów strawnych, a białka i tłuszczu prawie wcale, więc nie spowodują tycia, a hamują głód rewelacyjnie. 27. Co [...]
[...] nie pojawianie się obrzęków po wysiłku fizycznym. Nie występują zakwasy . Pokrzywa ma dużą wartość odżywczą i z tego powodu w krajach zachodnich przyrządzana jest często jak szpinak ( ziele przed spożyciem należy starannie oczyścić, sparzyć wrzątkiem. Ma ono smak przyjemny, korzenno-gorzkawy, przypominający szpinak. W temp 60 C włoski tracą [...]
Glownie chodzi o brzuch, jak to zwykle bywa ;) Oczywiscie cwiczenia i aeroba! Ale co z dieta, co jesc, prosze o konkrety. Np. na sniadanie szpinak, na obiad szpinak i zamozmy kolo 18.00 znow szpinak. Oczywiscie zartuje, ale prosilbym o konkrety. Poniewaz bialka, weglowodany niewiele mi to mowi. Poprostu, czego unikac a czego w siebie wiecej [...]
[...] wzrostu, działanie anty-kataboliczne, ochrona skóry i tkanki mięśniowej przed urazami, dostarczanie energii. 2. Źródła pokarmowe: Koncentrat białka sojowego, drób, tuńczyk, szpinak, tofu, owies, migdały, orzechy ziemne, owies. WALINA 1. Funkcje: Regulacja systemu odpornościowego, kontrola poziomu cukru we krwi, wspieranie układu krwionośnego, [...]
JEst wilele tematow na temat "odchudzania: wiec pomyslalem jak dam powstanie taki topic to krzywdy nikomu nie zrobie lecz jedynie pomoge. Im prędzej chudniemy, tym szybciej organizm chce wyrównać "straty". Warto więc rozłożyć odchudzanie na trzy miesiące, bo pozwoli nam to przyzwyczaić się do innego sposobu przygotowywania i jedzenia posiłków, a [...]
[...] historie. Pamiętaj: Wszystko rób z głową! http://img851.imageshack.us/img851/8436/wholeoats.jpg Zapytasz się dobra - to, co mam jeść? Przykładowe menu: Posiłek 1: Jaja, szpinak, ser, owoc Posiłek 2: porcja mięsa, orzechy włoskie, owoc Posiłek 3: sałatka z serem/kurczakiem i oliwą z oliwek Posiłek 4: stek z warzywami/odzywka białkowa, [...]
[...] włoskich -tran -płatki owsiane -pomidory (dodaję je do jajecznicy) Posiłek II -pierś z kurczaka -surówka z kapusty, marchewki i buraczków olej lniany Posiłek III -łosoś -szpinak Posiłek IV -pierś z kurczaka -kasza gryczana ***TRENING*** Posiłek V -wołowina -ryż biały Posiłek VI -twaróg półtłusty -oliwa z oliwek -brokuły Tak wygląda całość. [...]
Zakładam ten temat bo nie wszyscy początkujący i inni wiedzą gdzie znajduje sie najwiecej węglowodanów które są bardzo potrzebne naszemu organiznowi. Nie znalazłem przejżystej tabeli w dziale odżywianie to pozwole sobie na taką własnie rozpiske w cczym znajduje sie ich własnie najwięcej. Mam nadzieje że to przyda sie wszystkim. Tabela zawartości [...]
Witam Dla osób, które bardzo źle reagują duże ilości węglowodanów lub przyrosty masy mięśniowej obarczone są również dużymi przyrostami tkanki tłuszczowej mam pewne rozwiązanie, może nie nowe ale jak pokazują doświadczenia z siłowni bardzo dobre. Jak wygląda taka diet w praktyce : Założenia podstawowe: -Do obliczonego zapotrzebowania [...]
[...] W czasie trwania diety pić 1 - 1,5 litra wody przegotowanej lub mineralnej niegazowanej. 1 dzień - PONIEDZIAŁEK Śniadanie: czarna kawa gorzka Obiad: 2 jajka na twardo, szpinak lub sałata, pomidor Kolacja: duży kawałek gotowanego mięsa 2 dzień - WTOREK Śniadanie: czarna kawa, suchar Obiad: duży kawał gotowanego mięsa, sałata Kolacja: kawałek [...]
[...] wzdymające wielu warzyw. Dozwolone są ziemniaki gotowane, ale zabronione są frytki, ziemniaki smażone, placki ziemniaczane. Z warzyw można podać zieloną sałatę, marchew, szpinak, dynię, pomidory, koperek i włoszczyznę bez kapusty. Pozostałe warzywa oraz grzyby swieże i suszone są zabronione. Desery. W diecie podstawowej podaje się kompoty [...]
[...] 40% tłuszczu w.s.m. - 400 µg jaja kurze świeże - 375 µg Prowitamina A, zwana też betakarotenem znajduje się głównie w produktach roślinnych takich jak: marchew, dynia, szpinak, boćwina, sałata, zielony groszek, szczypior, koper, pietruszka, jarmuż, sałata, fasolka szparagowa pomidory, morele, wiśnie, śliwki i pomarańcze WITAMINA B1 Inne [...]
[...] ziemniaki gotowane lub puree, sosy łagodne na wywarze z jarzyn lub chudego mięsa, podprawione zawiesiną z mleka lub jogurtu z mąką, jarzyny gotowane (bez kapusty) - marchew, szpinak, brokuły, pomidory bez skórki, sałata, jabłka pieczone lub utarte, sok z pomarańczy, grejpfrutów, cytryn, winogrona bez pestek i skórek, cukier, miód, syropy owocowe, [...]
[...] podpieczonego tosterem, ułożone tak, ze jeden zachodzi na drugi. Wygląda jak z najlepszej restauracji, a smakuje jeszcze lepiej 33. GADO GADO - SALATKA JARZYNOWA 150 g szpinaku, 100 g fasolki szparagowej, 100 g kiełków, 1 ogórek, 100 g serka sojowego tofu, 2 jajka, 1 kartofel, 150 g orzeszków ziemnych, 1/2 orzecha kokosowego, 3 łyżeczki [...]